Nominujte osobnosti na ocenění kraje                        


Znáte ve svém okolí někoho, kdo si zaslouží ocenit za své zásluhy v kraji? Nebo zachránil něčí život? Opět po roce se otevírá možnost k nominacím na druhý ročník udělování cen kraje. Až do konce října mohou občané i organizace posílat své návrhy ve dvou kategoriích: Za zásluhy o Pardubický kraj a Cena Michala Rabase za záchranu.

„Před rokem jsme se rozhodli zavést v kraji novou tradici a vyhlásit tyto ceny pro výjimečné osobnosti a obětavé zachránce. Jejich grafickým symbolem se na medailích i skleněných plastikách stalo písmeno D jako symbol slova Děkujme,“ uvedl hejtman Martin Netolický.

Loňskými laureáty ceny Za zásluhy o Pardubický kraj se stali architekt Miroslav Řepa z Pardubic, folkloristé Yvona a Petr Rybovi z Dolní Čermné, kteří vedou folklorní soubor a pořádají Čermenské slavnosti a organizátorka významných výstav malých grafik zvaných ex libris Marie Sedmíková z Chrudimi. Cenu Michala Rabase za záchranu života převzala studentka žambereckého gymnázia Veronika Kolafová, která poskytla okamžitou pomoc zkolabované paní na ulici. O letošních laureátech těchto cen můžete rozhodnout i vy. Nad všemi nominacemi se během listopadu sejde výběrová komise složená z členů politických klubů Zastupitelstva. Ta se dohodne na užším výběru, který předloží jednání prosincového Zastupitelstva Pardubického kraje. Samotná ocenění se budou předávat u příležitosti Dne Pardubického kraje na jaře příštího roku.

Kde můžete nominovat své favority?

1. Nejjednodušší je vyplnit elektronický formulář na webu Pardubického kraje: www.pardubickykraj.cz/oceneni-pardubickeho-kraje. Na nominační formulář se dostanete také přímo načtením QR kódu na webu kraje

2. Nominace můžete posílat také na e-mailovou adresu oceneni@pardubickykraj.cz.

3. Na recepci Krajského úřadu Pardubického kraje na Komenského náměstí 125 si můžete vyzvednout formulář, který vyplníte na místě nebo zašlete poštou.

Termín přijímání nominací je do 31. října 2014.