Další divizní body na domácím hřišti                                   
„A“ mužstvo
Divize C – 8. kolo - sobota 27.9.2014
FK Česká Třebová – Vysoké Mýto              4:2 (0:1

 
Branky:      17.   -   0 : 1     (vlastní Borek)
                    54.   -   1 : 1     Strnad 
                    55.   -   1 : 2
                    66.   -   2 : 2     Grepl
                    71.   -   3 : 2     Grepl
                    90.   -   4 : 2     Borek
ČK:     0 : 1   (90. min. Němeček)
Sestava: Hejl – Kubásek, Strnad, Ptáček, Novotný – Borek – Frňka (85. Pachl), Zahálka, Urbanec (70. Pešek), Grepl – Nágl
Sousedské derby přineslo zajímavou podívanou, která nepostrádala atributy dobrého fotbalu. Kdo přišel, nelitoval. První půli ovládli hosté a po zásluze vedli. Po změně stran došlo k obratu a totální devastaci hostí orazítkoval v poslední minutě Borek výstavním trestňákem. Kaňkou utkání bylo nešťastné zranění hostujícího Živného. Už v 1. min. řešil Hejl nebezpečnou střelu, která vyplula z chumlu hráčů. V 17. min. se snažil odkopnout do bezpečí vysoký centr do vápna Borek, ale nešťastně trefil a míč skončil lobem v síti – 0:1. Naši hráči se dostali do první vážnější akce až ve 28. min.. Ptáčkovu střelu z dálky vyboxoval Černík před Urbance, který mířidla seřízená neměl. Ve 36. min. přízemní Svobodova střela šla těsně vedle tyče Hejlovy branky. V 54. min. zahrával Strnad trestňák a míč nikým netečovaný skončil za překvapeným Černíkem – 1:1. O minutu později šlo Mýto opět do vedení. Svobodovu střelu vyrazil Hejl před Daňka, který si s dorážkou lehce poradil – 1:2. Definitivně mohli o výsledku rozhodnout v 60. min. Kopřiva, ale z malého vápna naši branku přestřelil a po něm i Svoboda křížnou střelou branku minul. K totálnímu obratu zavelel v 66. a 71. min. Grepl, který předvedl dvě výstavní akce s přesnou a důraznou koncovkou a otočil skóre v náš prospěch – 3:2. V 74. min. se nešťastně zranil hostující obránce Živný, který musel být převezen do nemocnice. Utkání bylo na čtvrthodinu přerušeno. V 81. min. mělo Mýto možnost na vyrovnání, ale přímý kop z hranice velkého vápna vytěsnila bránící zeď na rohový kop. V poslední minutě předvedl nevídané sólo z vlastní poloviny stoper Ptáček, kterého na hranici vápna nedovoleně zastavil Němeček a musel pod sprchy. Míč si postavil Borek a technickou střelou do šibenice uzavřel gólový účet zápasu – 4:2.
 
„B“ mužstvo
Neděle 28.9.2014, Hlinsko
Hlinsko „B“ – FK Česká Třebová „B“                2 : 3  (1:1)

Branky: Král, Bárta, Švec
Sestava: Hotmar – Bárta, Švec, Fučík, Rataj – Pešina (70´Pachl), Urbanec R., Macko (80´Adamec), Nešický, Vyhnánek (65´Plačko) – Král (89´Keprt)
 
V nedělním odpoledni jsme zavítali na hřiště posledního celku tabulky – Hlinska. Úvod utkání patřil nám a v 15.minutě se již radujeme po centru Pešiny a neuvěřitelné hlavičce Krále - 0:1. A měli jsme i další šance. Král postupoval sám na brankáře, udělal mu kličku a míč směřující do brány vykopl ve skluzu dobíhající obránce. V další šanci neuspěl Pešina, který také postupoval sám na brankáře, jeho zakončení však postrádalo přesnost i razanci. A tak zákonitě přišel trest. Dlouhý míč ze středu hřiště si domácí hráč na vápně zpracoval a zakončil přesně.
Po poločase šli domácí dokonce do vedení po vlastní brance Fučíka, který přeloboval brankáře Hotmara - 2:1. Vyrovnání jsme se dočkali 20 minut před koncem, kdy Mackovu standartní situaci zakončil hlavou Bárta - 2:2. Zasloužené vítězství přinesla 88.minuta. To opět Král postupoval sám na brankáře, jeho střelu stačil ještě vyrazit, ale nejdříve byl u míče Adamec, který byl ve vápně brankářem podražen a následoval pokutový kop. Míč si suverénně postavil stoper Švec a ranou k tyči vstřelil vítězný gól – 2:3.
 
Dorost
27.9.2014, mistrovské utkání v České Třebové
Sestava:  Šalda – Pitra, Kulhavý, Ezr, Kovář – Koutný, Rataj, Popelka, Stolín (75´Broulík) – Trčka (75´Horák), Motl (52´Klazar L.)
FK Česká Třebová  - RMSK Cidlina      0  :  6  (0:2)

Hodnocení trenérského týmu:
V 8. kole Východočeského přeboru dorostu náš tým na svém hřišti hostil dorostenecký tým Cidliny. Naši hráči bohužel nezopakovali zodpovědný kolektivní výkon z minulého kola ve Svitavách. Na velice pohyblivý, v osobních soubojích důrazný a navíc i velice dobře technicky vybavený tým soupeře naši hráči jednoznačně nestačili. Když se k tomu přidá i nezodpovědný, ba doslova podprůměrný výkon některých našich hráčů, není se co divit, že soupeř vyhrál takto vysokým rozdílem.
 
MLADŠÍ PŘÍPRAVKA „C“

druhý turnaj Vysoké Mýto 27.9.2014
FK Česká Třebová – červení
Kateřina Macková, Matěj Mastík, Matouš Kolář, Jakub Ptáček, Jakub Najman, Timon Fendrych, Karel Foff, Jan Fric
FK Česká Třebová – modří
Jakub Filip Žáček, Tadeáš Vencl, Michal Šeda, Tadeáš Noga, Martin Rezek, Marek Kubíček, Lukáš Kovář, Matthias Jan Šmolka
Omluveni: Václav Patka, Matyáš Maršík
 
FK Č.T. červení – Vysoké Mýto              0 : 11
FK Č.T. červení – Lanškroun                   0 : 7
 
FK Č.T. červení – Ústí nad Orlicí            0 : 11
FK Č.T. modří – Lanškroun                            2 : 7
Branky: Tadeáš Vencl, Lukáš Kovář
 
FK Č.T. modří – Ústí nad Orlicí             3 : 8
Branky: 2x Tadeáš Vencl, Lukáš Kovář
 
FK Č.T. modří – Vysoké Mýto                0 : 14