Kohouti na prahu nové sezony                                               

Při své premiéře v krajské lize se Kohoutům podařilo vybojovat v základní části sedmé místo, postoupit do play off a vybojovat konečnou šestou příčku. Cíle do sezony 2014-2015 nemohou být nižší. V první fázi to bude postup do play off, ve druhé fázi útok na první čtyřku.

Nový trenér

Kohouti chtějí předvádět kvalitní hokej a zvednout diválcké návštěvy, cílem je průměrná domácí návštěva okolo 500 diváků. „Podařilo se nám udržet klíčové opory. Zůstali brankář Mahdal, obránci Krejnus s Matysem a útočníci Vlček s Hemským,“ spokojeně konstatuje předseda klubu Vladimír Vaněk, který do České Třebové přivedl nového kouče Tomáše Topola z Pardubic. „Vážíme se práce, kterou tady v minulé sezoně odvedl trenér Pavel Táborský, nicméně k dohodě o další spolupráci nedošlo. Obě strany měly jiné představy v otázce finančního ohodnocení, ale především v časové flexibilitě a zapojení trenéra do budování hráčského kádru. Tomáš Topol projevil zájem a podílel se na zkvalitnění hráčského kádru.“

Čtrnáct posil

Dres českotřebovských Kohoutů bude v nadcházející sezoně oblékat pouze sedm hráčů z minulé sezony (Mahdal, Matys, Krejnus, Šťastný, Vlček, Hemský, Černý). V kádru se tak objeví celkem čtrnáct posil.

„Na hostování z HC ČSOB Pojišťovna Pardubice přichází mladý brankář Michael Müller, který prošel celou pardubickou základnou, v juniorech dělal dvojku. Velkými posilami do obrany jsou Lukáš Poskočil, Václav Lesák a Ondřej Poul. Poskočil prošel Pardubicemi, hrál v Trutnově a naposledy ve Vrchlabí. Lesák působil v Hradci Králové, do České Třebové přichází na přestup z Chocně. Poul u nás bude hostovat z druholigového Trutnova. Zadní řady dále vyztuží Patrik Fink s Nikolasem Papadopulosem (oba hostování z HC ČSOB Pojišťovna Pardubice). Fink hrál minulou sezonu v Litomyšli, Papadopulos, který je reprezentantem Řecka, se vrací po roční přestávce. Do mužstva se vrací obránce Tomáš Řehák (HC Olomouc), který měl v minulé sezoně zdravotní trable. Když k tomu připočítáme vlastní hráče, Lukáše Matyse s Robertem Krejnusem, a Martina Šťastného (hostování HC ČSOB Pojišťovna Pardubice), máme celkem devět obránců,“ vypočítává trenér Tomáš Topol.

Zatímco v loňské sezoně střílela většinu českotřebovských branek dvojice výborných útočníků Petr Vlček a Marek Hemský, letos by měla být střelecká produktivita rozložena na více hráčů.

„Ano, je to tak. S pověstí střelce přichází zejména Miroslav Fišer (hostování z týmu HC Oceláři Třinec), který se výrazně prosazoval v Hronově, ale také v zahraničí. Dalším útočníkem, který umí střílet góly, je Ladislav Jindřich. V minulé sezoně v dresu Závodní hokejové Pardubice odehrál 20 utkání, s bilanci 18 gólů a 31 asistencí. Věřím, že svoji šikovnost potvrdí také Tomáš Zadina (hostování z HC ČSOB Pojišťovna Pardubice), který vloni hrál v Hlinsku. Na hostování jsme dále získali dvojici zkušených útočníků, Pavla Pelána (Pelhřimov) a Petra Jandu (Velké Meziříčí), na střídavý start k nám přichází Jindřich Zítka (Trutnov). Věřím, že potřebný důraz do naší hry přinese téměř dvoumetrový útočník Jakub Fúzik (Žďár nad Sázavou), v kádru zůstává útočník Roman Černý (hostování z Chocně),“ říká nový kouč na adresu ofenzivních hráčů.

Pozitivní dojmy

V kádru Kohoutů naopak nejsou hráči, s nimiž se minimálně do přípravy počítalo. Na jejím začátku, doslova během několika málo dnů, mužstvo opustili útočníci Jetmar, Provaz, Kopečný a Váně. „Rád bych zdůraznil, že jsme žádného hráče nevyhodili. Bylo to jejich rozhodnutí a nám nezbývá, než to respektovat. Tři z nich do přípravy vůbec nenastoupili, jeden skončil po prvním tréninku. Víc se k tomu nebudu vyjadřovat, rád se dívám směrem dopředu,“ reaguje Tomáš Topol, který vnímá pozitivně zájem českotřebovských fanoušků. „Překvapilo mne, když na první trénink přišly dvě desítky diváků, nechyběli sponzoři. Dobré dvě desítky fanoušků s námi byly na přípravném utkání v Chrudimi. Potvrzuje se, že lidé mají v České Třebové o hokej zájem, těším se na blížící se sezonu,“ usmívá se nový kouč, který se pochvaluje spolupráci s vedením hokejového klubu. „S předsedou klubu Vladimírem Vaňkem jsme několik měsíců v úzkém pracovním kontaktu. Řešíme všechny podstatné věci, v první řadě posílení hráčského kádru. Mám z toho velmi pozitivní dojem a věřím, že budeme úspěšní.“

Ostrý start

Do nové sezony vstoupí Kohouti v neděli 12. října zápasem v Chotěboři. Doma se poprvé představí o tři dny později, když ve středu 15. října přivítají Choceň. „Pochopitelně si přeji, abychom v Chotěboři bodovali. Na derby s Chocní by mohlo přijít hodně diváků.“