Nápady pro Českou Třebovou - to jste nám zatím poslali

Posílejte dál, nápadů není nikdy dost a projdou-li demokraticky diskuzí, může vzniknout soubor ze kterého se dají vždy vybrat  užitečné a často i ne příliš náročné realizovatelné akce.  Také to může být inspiromat pro soukromé podnikatele a živnostníky. Je třeba ptát se a pak i naslouchat lidem.  A to je jistě i princip akce "Nápady pro Českou Třebovou". Není to originál, funguje to i v řadě jiných měst, tak proč by to nemohlo fungovat i v České Třebové! Za koalici pro Českou Třebovou můžeme slíbit, že Vaše nápady nezapadnou, že nám skutečně jde o lidi a o veřejný prostor ve kterém žijeme. Chceme se poučit z chyb, které vnímáte a společně hledat a pak i najít cestu k řešení!   Na vaše nápady čekáme na nově zřízeném webu www.napadyproct.cz.  Vyzkoušejte ho!

Přehled nápadů zaslaných do 15/9 2014

Další výletní místo v České Třebové aneb nový hřbitov šrotu?
Je to již více než dva měsíce, co je ve Vilách po havárii dvou vlaků skládka šrotu, kterou využívají někteří obyvatelé, nejvíce děti, místo prolézaček. Nikomu z vedení města nevadí, že je zde zatěžována zeleň. Zatím to je ostuda města, kolem které projdou desítky lidí každý den.Dočkáme se opět zase volného a hlavně zeleného prostranství, na které jsme byli zvyklí? Bylo by to krásné.
 
Alej Maxe Švabinského – serpentýny
Vydáte-li se do nedalekého Kozlova automobilem, na mnoha místech podstoupíte jízdu zručnosti, případně zkoušku odvahy, zejm. potkáte-li protijedoucí vozidlo. Není divu. Opatrní řidiči jezdí středem vozovky, aby si nepoškrábali svá auta o větve, které přesahují do silnice místy o více než půl metru. Díky předvídavosti těch, kteří tudy jezdí pravidelně, ještě nedošlo k vážnější dopravní nehodě.
Jak by to bylo hezké, kdyby na serpentýnách bylo opět místo pro turisty, cyklisty i projíždějící auta !!!
 
Městské lázně
Česká Třebová je známá mimojiné i tím, že ve zdejších lázních pobývala i spisovatelka Božena Němcová. Nápad tedy zní - vybudovat zde lázeňská zařízení, která do Třebové přitáhnou klientelu, což ocení spousta obchodníků a podnikatelů ve městě a vrátí České Třebové její ztracený lesk a slávu
.
Obnova starého koupaliště
Myslím, že by bylo skvělé kdyby se opravilo staré koupaliště. V létě když je vedro k nevydržení, tak lidé z České Třebové by se jistě rádi zchladili, ale bohužel nejbližší koupaliště je v Ústí nad Orlicí a Litomyšli. Pak je tu jen Krytý bazén, který v létě praská ve švech :/ Osobně si myslím, že oprava starého koupaliště by českotřebováky velice potěšilo a ne jen nás.
 
Jediná cesta jak z toho ven
Chci požádat občany kterým ještě zbyl smysl pro soudnost aby v těchto volbách odstranily současné vedení radnice.Chápu že většinu to nezajímá a zbytek to nechápe nebo nemá informace ale to je neomlouvá.Tady se totiž buduje dlouhodobě absurdistán a nikdo tomu není schopen ani ochoten čelit.Žvaníte do politiky v ČR a doma si udělat pořádek neumíte.Lidi proberte se než budete RYDU platit za to že vyjdete na chodník.Možná že to vnímáte jako blbost ale pochopíte...
 
Army shop
chtěl bych aby v tom obchodě bylo všechno to co má armáda
 
Skokanský můstek - nevyužitá konstrukce "ROZHLEDNA" ???
Jedná se o konstrukci bývalého skokanského můstku, kterou kupodivu zatím nikdo nerozebral (asi strach z výšky...). Byl jsem tam možná víc jak po 10 letech. Konstrukce má roky, musel by jí prověřit statik. Mě napadá spousta outdoorových aktivit, protože to mám tak nějak v sobě. Tedy slaňovací či lanovková věž apod. Ale zároveň by to mohla být "ROZHLEDNA" . Kdyby se dala využívat multifunkčně bylo by to ještě lepší. Myslím si že je to škoda zapomínat na dobu, kdy se i u nás tzv. skákalo. Hodila by se tam i nějaká tabule s fotkami z minulosti Ski klubu z dob kdy se tam opravdu skákalo. Ale věřím, že se najdou i další nápady na její případné využití...

Chybějící letní koupaliště
Již mnoho let nám v České Třebové chybí letní koupaliště. Trosky starého koupaliště by se jistě daly předělat v přírodní rybníček a renovovat tak celé okolí.
 
Chybějící plakátnice v před nádraží
Silně chybí plakátnice v před nádraží na Náměstí J.Pernera.
Věřím,že by tato plakátnice byla vhodná pro informovanost jak místních tak přestupujících toho co se v našem městě děje.
 
Označení parkoviště u chaty Maxe Švabinského
V sobotu 6.9. jsem zde měl návštěvu. Díky pochopeni pracovníků muzea jsem se dohodl na prohlídce chaloupky Maxe Švabinského v době ukončení oficiální otevírací doby. Jeli jsme automobilem přímo k chaloupce i zdůvodu toho, že v naší výpravě byla i nastávající maminka v devátém měsíci těhotenství. Při příjezdu k chaloupce jsme byli průvodkyněmi v z chaloupky upozorněny, že se k chaloupce jezdit nesmí, že je u příjezdové cesty je zákazová značka. Zákazové značky jsem si všiml, až při cestě pěšky neboť je schována za břízou (viz fotohrafie) a nasměrování návštěvníků chaloupky na parkoviště na návsi také není přiliš viditelné. Mysl&i acute;m si, že chaloupka Maxe Švabinského je v našem městě a v obci Kozlov turisticky dostatečně atraktivní, abychom vyřešili i možnost parkování. Možné řešení je vykoupit pozemek v blízkosti chaloupky aby parkování nehyzdilo pohled na chaloupku ale především dostatečně viditelně označit parkoviště a pěší cestu k chaloupce. Nejedná se jistě o velkou investici ale potěšíme tím turisty přijíždějící navštívit pamětihodnosti České Třebové a jeho krásného okolí. což rozhodně stojí za to, co myslíte?