Hlava plná nápadů pro Českou Třebovou                            

Martin Saifrt nosí s sebou stále hlavu plnou nápadů, také pro naše město a bohatší a plnější využití našeho veřejného prostoru. Uvažuje např. o možnosti obnovení  promítání na velkém pláně letního kina v Javorce (neboť to hlavní - projekční stěna - nebyla dosud zničena), k oživení Javorky přispívá pravidelným pořádáním bleších trhů, přišel s iniciativou pro piano na ulici. atd.

Jak jsi objevil a vytvořil nový web http://napadyproct.cz?
Tento projekt vytvořil Michal Berg, který je také člen předsednictva Strany zelených. Takže stačilo pouze tento web předělat pro potřeby naše město. Berte to jako dar naší Koalici pro Českou Třebovou a vlastně pro občany města od Strany zelených.

Víš, kde tento projekt  již nějakou dobu funguje?
Projekt "nápady pro", existuje i v dalších městech jako je Vsetín nebo Opava. Těchto podobných projektů je po celé republice mnoho.  Hlavní myšlenkou je, aby se lidé zapojili aktivně a poukázali na problémy, které vidí ve svém okolí denně.
Je jasné, že nápady má pro naše město každý, ale do této doby nebyla možnost to říci otevřeně. Zásadní pro mne a naší koalici je otevřenost a transparentnost a tato aplikace to umožňuje.

Jak si představuješ využití nápadů z tohoto webu?
Nápady pro Českou Třebovou jsou pilotním projektem, který se může i nadále rozvíjet. Věřím, že v koalici budeme tuto aplikaci využívat i nadále a po volbách se stane součástí webové stránky našeho města. Je důležité znát názory občanů a tvořit tak diskuzi.