Do nového roku 2015
 
Vážení občané!  

 

Na prahu nového roku 2015 bych chtěl Vám, občanům města Česká Třebová především popřát  pevné zdraví  a úspěchy.
 
Chtěl bych Vás ubezpečit , že vedení města využije všechny možnosti, které se nabízí  k tomu, abychom   jak v roce 2015, tak i v letech následujících dále zlepšili podmínky pro život v našem městě  ať již pro mladou generaci, děti a mládež, tak i pro starší občany, jejichž počet se v našem  městě  pomalu zvyšuje.
 
Je těžké nyní  na přelomu roku vypsat vyčerpávající výčet akcí a investic  pro následující rok. Neznamená to však, že nejsou připraveny. Uvedu alespoň připravenou akci na zateplení  budov mateřské školy Vinohrady, nedávno uzavřenou  architektonickou soutěž na úpravu Nového náměstí a okolí, rozpracovanou akci na revitalizaci hotelového domu ČD a další, třeba  i ne tak rozsáhlé akce.  Spolupracujeme také na projektech cizích investorů.
 
Než se zahájí realizace akcí, musí na přípravě spolupracovat celý tým, obrnit se trpělivostí, splnit stále více byrokratických podmínek. Jsem velmi rád, že máme takové úředníky a odborníky, kteří nejen v problematice vyznají, ale kteří také pracují s vysokým nasazením. Díky tomu se městu Česká Třebová daří získávat  příspěvky z dotačních titulů a tím zmnožit vlastní rozpočtové zdroje. 
Konkrétní podobu záměrů města na rok 2015 budu moci zveřejnit po schválení rozpočtu města na rok 2015.  
 
Chtěl bych však ještě zmínit velmi důležitou oblast a to je dobrá spolupráce s Pardubickým krajem, která je stále rozsáhlejší. Pardubický kraj bude od roku 2015 spravovat budovu českotřebovského gymnázia, s pomocí ROP realizovat rekonstrukci silnice k terminálu Metrans a v neposlední řadě bude možné díky této spolupráci v České Třebové realizovat výstavbu nové velké tělocvičny v areálu střední školy technické Na Skalce, která poslouží jak  škole samotné, tak umožní vytvořit skutečné domácí prostředí i v těch sportech, pro které dosud rozměry našich tělocvičen nedostačovaly. Za pozitivní přístup k potřebám našeho města bych chtěl představitelům kraje poděkovat.
 
Do nového roku 2015 bych Vám všem chtěl popřát za vedení města Česká Třebová hodně zdraví, štěstí a lásky, také úspěchů v práci a osobním životě, a to jak v maličkostech, tak i důležitých okamžicích nového roku.

 

 

 
Jaroslav Zedník, starosta města