3. - 5. října 2014 - Mykologické dny v České Třebové        

Mykologické dny jsou pravidelným obohacením závěru houbařské sezóny v České Třebové. Výstava začíná zítra a fotografie dále uvedené byly pořízeny při přípravě expozice. I letos bude velmi bohatá, bude obsahovat přes 200 druhů hub, stejně jako v jiných letech. Díky počasí babího léta se vystavují také houby letní, které nebyly v předchozích letech vystavovány nikdy v tak velkém počtu jako letos.  Na výstavě jsou i zvláštnosti, na které í vás rád upozorní mykolog Martin Mička, který bude na výstavě přítomen po celou dobu jejího otevření.  Je zde např. také i nejjedovatější naše houba Muchomůrka zelená (najdete ji na fotografii?). zajímavostí je také houba, které u nás roste a nemá v katalogu žádné určené jméno  a českotřebovští mykologové budou první, kdo ji pojmenují.  Pro školní výpravy jsou připraveny kvízy a soutěže. jistě také pobaví i dospělé návštěvníky, můžete  to posoudit i z některých obrázků, na které Martin Mička upozorňuje.
Zvláštností je také obsáhlý soubor paličkovaných hub Marty Heptnerové, který zaslouží velkého uznání.  Kolik času zabere výroba jedné takové paličkované houby ví jenom sama Marta Heptnerová, autorka  krásné expozice.
Výstava má další doprovodný program a velmi zajímavý, přijede opět opravdová kapacita v obou.  Proto uvádím na závěr i plakát všech akcí. (mm)