V úterý 20. října se v areálu Skalka konal další ročník soutěže Jablotron – Cup 2015, kterou pořádala VOŠ a SŠ technická  Česká Třebová  ve spolupráci s firmou JABLOTRON ALARMS a. s. Žáci z 13 elektrotechnických škol z celé České republiky (jedna z nich i ze Slovenska - Spojená škola Nižná nad Oravou) soutěžili ve třech oblastech: práce s ústřednou OASIS,   zapojování prvků EZS na cvičných panelech a absolvovali také  test teoretických znalostí zahrnující také výpočty EZS a poznávání prvků EZS. Každá škola vyslala na soutěž do České Třebové na soutěž dvoučlenné družstvo. Dvoučlenné družstvo do soutěže vyslala také pořadatelská škola, ale jeho výsledky se pro výhodu domácího prostředí podle pravidel nezapočítávaly. Startovali tedy "mimo soutěž". V České Třebové se Jablotron cup konal již podruhé, loňský ročník  se v České Třebové líbil a tak byl letos zopakován. Je zde dobře vybavená škola s dostatečnou kapacitou domova mládeže (účastníci soutěže přijíždí  již večer před soutěží) a navíc leží prakticky uprostřed republiky ve městě s dobrým dopravním spojením na Moravu i do Čech. Hlavními organizátory soutěže byli Jan Hanik, zástupce ředitele školy pro prakltickou výuku a Jaroslav Silbernik.  V příštím roce se však již bude Jablotron cup stěhovat do Brna. Třebováci se tak již budou moci soutěže zúčastnit, jejich výsledky se budou počítat.  I letos si vedli dobře. Podle počtu 446 dosažených bodů by se v celkovém měření znalostí a dovedností sil umístili na třetím bronzovém stupínku celkového pořadí škol.

Podle dosažených výsledků v soutěži získali nejvyšší počet bodů žáci SOU Domažlice (499 bodů), na druhém místě byli žáci SOŠ ES, SOU Chomutov (491), kteří také obsadili všechna první čtyři místa v soutěži jednotlivců.  Na třetím místě byli pak již s větším odstupem hodnoceni žáci SPŠ Ústí nad Labem, kteří dosáhli 386 bodů, o celých 60 bodů méně než "naši" Třebováci.

Odpolední vyhlášení výsledků soutěže zahájil ředitel školy Ing. Milan Kment


Úspěšní VOŠ a SŠT Č. Třebová Tomáš Pácl a František Majvald byli oceněni "mimo soutěž" pozorností firmy Jablotron Alarms:

 
Vyhlašování nejlepších