Chystá se XXX. ročník Vánočního bendy turnaje                

Ano je to k neuvěření 25. prosince 2015 se na hokejbalovém hřišti v Benátkách uskuteční turnaj, který s sebou nese třicetiletou historii. Velká škoda je, že pamětníci dnes již nemají kromě prožitků moc historických dokumentů. Když už se odhodláte brzo ráno po Štědrém dnu vstát a dostavit se na hřiště či v minulosti parkoviště či cvičiště, tak moc neřešíte co po vás za x let zbude pro připomenutí historie.
Za zakladatele lze považovat Jirku Špičku a Pavla Hýbla, kteří začali organizačně psát tuto dlouholetou historii. Nejdříve se hrálo na tzv. "dopravním hřišti Svazarmu" a historie nás skoro vrátila  na místo činu, když se po hřištích za Parnickou školou a následně hřišti u tehdy zvané "Leninky"(dnes ZŠ Nádražní) přestěhoval turnaj v roce 2004 na tehdy nově postavené hokejbalové hřiště v Benátkách. K němu jsou dodnes využívány prostory bývalého Svazarmu jako šatny. Jen se teď tedy hraje na opačném čele budovy.
Během tří desítek let se v turnajích objevovala mužstva s názvy městských čtvrtí jako Parník, Brázdov, Trávník, Jelenice, ale i Rejlov, 209, Hasiči, Tenisti. Ale i týmy z jiných měst či vesnic jako Litomyšl, Choceň, Rybník. 
(Na snímku z roku 1994 vítěz turnaje na hřišti Leninova - Rejlov)
 
A jaká je tedy současnost vs. minulost turnaje?
Pořadatelské otěže víc jak desetiletí drží rodina Kvasničkova (za což jim patří velký dík) ve spolupráci s hokejbalovým oddílem.
O vítězství se bojuje mezi mantinely na hokejbalovém hřišti, které se dle tradice upravuje pouze v případě vyšší sněhové pokrývky a led se nesolí. (Což vyhovuje kupodivu více starším, protože to tzv. "maže rychlostní rozdíly" s mladším hráči).
I nadále se hraje s tenisákem a díky zvyšující se kvalitě brankářů se tradiční branky "metr na metr" díky malému počtu vstřelených branek nahradily branky  florbalové. Velké lapačky a vyrážečky taky vzaly za své a opět máme holé ruce.
Tradiční broušená váza pro vítěze musela být před léty díky jednomu velkému vánočnímu úklidu u Kvasničků nahrazena novodobým velkým pohárem. (Odstraňování prachu z vázy bylo tak poctivé, že to prostě nevydržela a praskla.
Úspěšný tým Rejlova z přelomu tisíciletí nahradil v současné době výběr Růžových prasátek, který zvítězil čtyřikrát po sobě a přepsal pravděpodobně dějiny turnaje. Cestu za obhajobou mu v posledních letech znepříjemňují týmy Papos, HC nám se nechce, Florián, Nuly, Tlápovy borci, ale i Buchty ČT tvořené z týmu žen a krajánky z Osiku.
V týmech se během tří desítky let objevily spousty sportovních osobností našeho města přes hokejisty, fotbalisty, tenisty, cyklisty, hokejbalisty i florbalisty a novodobě také hokejbalistky.
 
Novinky letošního turnaje :
- účastnici budou rozděleny do skupin ne jako v minulosti A a B, ale skupin Jirky Špičky a Pavla Hýbla
- mini hřiště bude ohraničeno novými plastovými mini mantinely
- čas bude měřen novou časomírou
- každý z týmu obdrží hned na začátku tzv. "týmový balíček" s něčím k snědku a pitný režim
- poháry za umístění nejen velký putovní pohár a hromada věcných cen
- a hlavní pořadatel Petr Kvasnička slibuje ještě několik dalších překvapení
 
Program turnaje
8.00 - 8.30 Přihlášky a losování 
8.30 zahájení prvního zápasu
ukončení do tmy
 
Turnaj je pořádán za podpory města Česká Třebová a firem : Mika a.s. , Eko-bi s.r.o, Tech-centrum, Lumius, Typos bar, Svitavský pivovárek na kopečku, Centrum veterinární péče s.r.o. - Radek Palán

  

Růžová prasátka - vítěz turnaje v roce 2012


Vyhlašování výsledků na Lenince v r- 1994