Benefiční ples Za jeden provaz                                             

Stalo se již tradicí, že se během jedné podzimní soboty koná Benefiční ples Za jeden provaz. V letošním roce tomu tak bylo konkrétně 14.11.2015. Ples se pořádal v sále restaurace Na Horách v České Třebové. Letošní sedmý ročník navazoval na šest předchozích úspěšných ročníků. Stejně jako v loňském roce bude výtěžek plesu věnován klientům Týdenního stacionáře v České Třebové.
Ve večerních hodinách pomalu začali přicházet první hosté včetně klientů stacionáře s jejich rodinami. Během několika desítek minut se sál naplnil a akce připravovaná dlouho dopředu mohla začít. Značení stolů bylo tentokrát velmi originální, místo tradičních čísel se na stolech objevily hudební nástroje. Jak bylo zřejmé z plakátu akce, tématem plesu byla hudba. Hudební motivy byly doslova všude včetně losů do tomboly. Každý los obsahoval úryvek z písně s notovým zápisem i textem, v případě výherního losu na něm bylo napsáno trefné „Tram ta da dá“. Ples probíhal za doprovodu kapely Koplahoband. Večerem hosty provázeli zkušení moderátoři Michaela Svobodová a Adam Pávek. Těsně před půlnocí se losovala velká tombola, kde hlavní cenou byl dort vytvořen také do tématu. Těsně před půlnocí mezi členy sdružení panovala drobná nervozita, ale také zároveň pocit radosti, protože si totiž sami připravili půlnoční překvapení. Odbila půlnoc a členové sdružení se chopili svých hudebních nástrojů a nastoupili místo kapely. Půlnoční překvapení tedy bylo opět laděno do tématu. „Kapela Za jeden provaz“ zahrála celkem pět skladeb, upravených pro piano, basu, bicí, zpěv, saxofony, flétnu a klarinet. Vystoupení bylo zakončeno „hymnou“ sdružení – přetextovanou písní Everlasting love. Překvapení mělo u hostů velký úspěch a hlavně bylo opravdovým překvapením.
Jak je již zvykem, v salónku restaurace Na Horách probíhal doprovodný program. Nemohl chybět tradiční fotokoutek, kterému velel profesionální fotograf René Jansa. Dámy, ale i pánové se mohli nechat zkrášlit květinovými náramky nebo květinovými ozdobami do klopy, které vytvářela floristka Hana Fialová zvaná LILA.flowers.
Jménem svým, ale také jménem ostatních členů občanského sdružení Za jeden provaz bych chtěla poděkovat všem sponzorům, kteří nám přispěli darem do tomboly, firmám, konkrétně IMS Drašnar s.r.o., LDM s.r.o. a STARMON s.r.o., které nás podpořily finančně. Této podpory si velice vážíme a děkujeme za ní. Dík také patří městu Česká Třebová a Pardubickému kraji za finanční podporu. Za organizací plesu stojí velké množství lidí, proto děkujeme všem jednotlivcům, kteří přispěli např. pouze s výzdobou. I taková pomoc pro nás má smysl. Obrovský dík ale patří všem návštěvním, kteří se plesu zúčastnili, vytvořili úžasnou a nezapomenutelnou atmosféru a pomohli nám navýšit výtěžek plesu. Z výtěžku plesu zakoupíme rehabilitační pobyt klientům stacionáře. Oficiální předání daru proběhne 18.12.2015 v odpoledních hodinách v prostorách Týdenního stacionáře. O akci vás budeme ještě informovat.
Více fotografií z plesu naleznete na webových stránkách sdružení www.zajedenprovaz.cz v sekci fotogalerie. Prosíme hosty plesu, zda by nemohli vyplnit dotazník a dát nám prostřednictvím něho zpětnou vazbu. Dotazník naleznete na výše uvedené adrese. Děkujeme.
Anna Hamplová (Foto Veronika Kovářová)