ZKO Podhorka – Ve dnech 23.-25. 10. probíhala v prostorách kynologické organizace víkendová akce, která se zaměřovala na výcvik pejsků v oblasti krásné disciplíny – dogdancingu (tance se psem).
Pozvání na tento seminář přijala slečna Kateřina Veinlichová, která se ujala jeho vedení a všem účastníkům a jejich pejskům se ochotně věnovala v průběhu celého prodlouženého víkendu nejen v rámci výcvikových bloků, ale i během času určeného na odpočinek a občerstvení.
Kateřina Veinlichová se pohybuje na poli dogdancingu již více než 10 let. Kouzlo tohoto sportu objevovala nejdříve s kříženkou Brituškou a v současnosti závodí a vystupuje s australskou kelpií Angie. Mimo jiné je také držitelkou titulů Juniorský Mistr ČR a Vicemistr ČR dospělých, s Britou se staly vítězkami Německa a Rakouska ve veteránech na mezinárodních závodech, účastnily se finále nejprestižnější soutěže Crufts v Anglii. S Angie měly možnost předvést ukázky dogdancingu až v New Yorku.
Během pátečního úvodního bloku se ukázalo, že všichni ze sedmi účastníků již ovládají nejnutnější základy, a tak byl pokrok ve výcviku patrný každým absolvovaným výcvikovým blokem. Instruktorka uvítala jako velikou výhodu zejména to, že všichni zúčastnění měli své pejsky pozorné, ochotné spolupracovat a také dobře zvládnuté v oblasti ovladatelnosti.
Všichni absolvovali 3 výcvikové bloky (celkem 7 hodin „na placu“) doplněné o teoretické informace a zkušenosti ze zkoušek, závodů a vystoupení. Víkendovka byla zakončena minizávodem, kde mohl každý okusit soutěžní atmosféru a zabojovat o umístění, jak už to na takových závodech bývá.
Velké poděkování náleží slečně Kateřině Veinlichové za profesionální přístup, Mgr. Haně Petrové za zorganizování celé akce a Městu Česká Třebová za přispění a podporu v oblasti sportu mládeže.
Výbor ZKO Podhorka