Sluníčko krásně svítilo,  v Hliníkách ještě krásněji pršelo


V sobotu 14.11.2015 bylo v České Třebové skoro jasno, sluníčko se na naše město smálo, přesto bylo ve spolkové chatě v Hliníkách slyšet radostné výkřiky "......PRŠÍ......". A důvodem byl již šestý ročník ženského turnaje v karetní hře "Prší", který jako každý rok zorganizovala krásnější polovina "Klubu Hliníky". Sešlo se celkem 32 hráček od 18 do 70 let. Některé se zúčastnily poprvé, některé si zahrály ve všech předešlých turnajích.

Atmosféra letošního ročníku byla opět výborná. Na tom se shodly všechny hráčky a už po skončení turnaje se těšily na ročník další, tedy sedmý. V čem je tajemství úspěchu tohoto turnaje ? Je to v nadšení pro hru všech zúčastněných, radost ze setkání s těmi, které jsme třeba i celý rok neviděly, možnost poznání se s lidmi, které by jsme jinak nepotkaly a spousta jiných drobných radostí, které tento turnaj dělají každý rok zajímavější, veselejší a atraktivnější. Každá ze soutěžících již tradičně dostává diplom, či účastnický list, které zajišťuje pan Jirásek Erik s manželkou Monikou a oba jsou v organizaci celého turnaje velice důležitým článkem. K tomu všechny hráčky získávají hmotné ceny, které jsou věnovány organizacemi a jednotlivci, kteří podporují tento turnaj, a také hráčkami samotnými.

 Proto i v letošním roce velice děkujeme firmě "Spolsin" a p. Janu Homoláčovi, kadeřnickému salónu "Bubikof" a paní Karolíně Šmídlové, městskému úřadu Česká Třebová, firmě DVI Praha, paní Buchtové Zdeně za květinovou výzdobu, panu Jiřímu Jansovi za tradiční krásný věnec pro vítězku a všem hráčkám, které přinesly ceny pro všechny zúčastněné. Velice tímto také děkuji pánům Jiráskovi, Knietlovi, Vaverkovi a Koblížkovi za nezbytné rozlosování každých her, průběžné vyhodnocování jednotlivých her a konečné vyhodnocení turnaje. Každým rokem byly pro účastnice darovány i ceny od nadšeného houbaře pana Bedřicha Pecháčka. Letošní houbařská sezóna však byla víc než nepříznivá. Vzhledem k tomu, že se letos ale jablíček urodilo víc než dost a moštárna ve spolkové chatě moštovala stále na plné obrátky i v den turnaje, mohl se pan Pecháček "blýsknout" před hráčkami a spolu s panem Voleským Pavlem pro ně namoštoval a daroval více jak 30 litrů kvalitního moštu. Patří jim také veliký dík.

Nezbytnou součástí turnaje je také občerstvení. Oběd a celodenní pitný režim zajistila Jana Bártová, ostatní delikatesy studené kuchyně sladké i slané přinesly hráčky sami a tím jako každý rok velmi významně zpestřily jídelníček celé soboty. Vítězkou letošního turnaje se stala Lucie Janebová se 44 body, druhé místo a 42 bodů vybojovala Jana Charouzová a třetí hráčkou v pořadí, Romana Jeníková, získala 40 bodů. A třešničkou na dortu byla skupina "Léto", která po ukončení turnaje zahrála krásné písničky ze svého repertoáru a všechny účastnice i návštěvníky spolkové chaty potěšila i pobavila. Co říci závěrem? Napadá mě nápěv jedné velice známé vánoční písně a účelově pozměněný text: "Už se zase těšíme na naše prší, kdopak v něm asi zvítězí ...".

S velikým poděkováním všem za všechno Renata Klaclová. "