82. Velká Kunratická v režii holek Stránských

Na tomto legendárním závodě letos přepisovaly historii běhající sestry z České Třebové, když starší Adéla dokázala ve finiši udolat svojí mladší sestru Míšu (stříbrnou juniorku z ME i MS v běhu do vrchu) o pouhou 1,6 s a při své premiéře na tomto profilově náročném závodě zvítězila. Pravděpodobně se tak v historii závodu stalo poprvé, aby na stupních vítězů v kategorii žen stály sestry. Míša po velmi vyrovnaném souboji tří reprezentantek v běhu do vrchu obsadila 3. místo, stříbro brala Lucie Maršánová.
Sestry, které mají svůj fcb profil s názvem Holky Stránský na kterém můžete sledovat jejich přípravu i úspěchy, tentokrát startovaly za tým výrobce speciální krosové obuvi INOV-8.

Pořadí

Příjmení a jméno

Ročník

Klub

Kategorie

Celk. Pořadí

Čas

1

3449

STRÁNSKÁ Adéla

1991

INOV-8 tým

Ženy do 29

1

7:20.8

2

3447

MARŠÁNOVÁ Lucie

1990

INOV-8 tým

Ženy do 29

2

7:21.0

3

3448

STRÁNSKÁ Michaela

1997

INOV-8 tým

Ženy do 29

3

7:22.4

4

13440

ZAHÁLKOVÁ Pavla

1989

Salomon team

Ženy do 29

4

7:31.1

5

3133

HRACHOVCOVÁ Monika

1994

ASK Slavia Praha

Ženy do 29

5

7:53.0

V cíli na ženské trati dlouhé 1900m bylo klasifikováno 371 žen. Celkem se závodu ve všech kategoriích zúčastnilo 3,5 tisíce běžců.
Co říkala na svojí úspěšnou premiéru Adéla?
Když přišla nabídka od Inov-8 běžet za jejich tým na legendární Velké Kunratické, neváhaly jsme se ségrou ani minutu. Byla to naše premiéra. Běžely jsme pouhých 1900m a na rozdíl od mužské trati jsme nešplhaly na pověstný Hrádek. Pro nás přímo sprint, ale trať měla být nahoru-dolů-nahoru-dolů, pak přes potok a to je pro nás výzva. Ségra se předtím připravovala 14 dní na soustředění na Šumavě především na kvalifikaci na ME v krosu. Já jsem s trenérem ladila formu přímo na VK. A že mě trenér nešetřil!
Hodinu a půl před startem jsem dostala od sponzora nové boty X-Talon 212. Na startu byly trochu zmatky, vyběhly jsme předčasně a dost chaoticky. To nám na psychické pohodě moc nepřidalo. Hned jsem se ale soustředila na závod a trochu do toho šlapala, první kopec jsem vyběhla před Míšou. Nahoře mě vystřídala a snažily jsme se zrychlovat tempo. Předbíhaly jsme asi milion závodnic, které startovaly před námi (běhá se zde intervalovým startem, po dvojicích, po 10 sekundách). Velký počet soupeřek nedával šanci běžet po cestě a tak jsme to hrnuly na kraji v listí. V seběhu to bylo celkem krkolomné, ale naštěstí jsme vše ustály, nikoho nesrazily a to hlavně díky botám, které perfektně držely na kluzkém listí. Takhle rychle jsem nikdy předtím z kopce neběžela! Přišlo poslední stoupání a já do toho šla na max, dostala se před Míšu a už to držela až do cíle. Wau. To teda bylo něco! Ráno jsem obula nové závodky a hned s nimi vyhrála Velkou Kunratickou. Díky trenére. Díky Inov-8. Díky ségra!
Iscarex team