Českotřebovský deník 314/2015  (29/12)                               
Vyžádejte si ZDARMA
vyjádření o existenci nadzemních nebo podzemních sítí !

Stavíte, nebo rekonstruujete dům?
Kopete na zahradě bazén, nebo studnu?
Budete provádět terénní úpravy na vašem pozemku?
Plánujete výkopové nebo zemní práce? Chystáte se na hlubokou orbu na zemědělských pozemcích?
POZOR! Podzemní nebo nadzemní telekomunikační vedení a případně jiné síťové prvky se mohou nacházet i na vaší nemovitosti.
Dovolujeme si proto upozornit, že podle § 101 zákona č. 127/2005 Sb. jsou stavebníci, kteří budou provádět činnost spojenou se zemními pracemi, povinni provést opatření, aby nedošlo k poškození vedení komunikační sítě. To se týká i provádění hluboké orby na zemědělských pozemcích, zemních prací a terénních úprav.
Mezi tato opatření patří především povinnost si před začátkem prací vyžádat "vyjádření o existenci nadzemních nebo podzemních sítí".
Společnost CETIN je připravena toto vyjádření poskytnout ZDARMA na internetové adrese www.cetin.cz v sekci „Naše síť".
Česká telekomunikační infrastruktura a.s. (CETIN) www.cetin.cz

Společnost Česká telekomunikační infrastruktura (zkráceně CETIN) nabyla ke dni 1. 6. 2015 vlastnictví telekomunikační infrastruktury, která je rozšířena po celém území České republiky. Kabely podzemního a nadzemního vedení, stožáry nadzemního vedení a případně jiné síťové prvky se nacházejí také v katastru Vaší obce. Právní titul umístění sítí vyplývá z řady právních předpisů.  Česká telekomunikační infrastruktura byla založena za účelem zpřístupnění této infrastruktury všem operátorům a potencionálním poskytovatelům telekomunikačních služeb v České republice. Infrastruktura je zároveň kritickou infrastrukturou ve smyslu zákona o kybernetické bezpečnosti. Rádi bychom Vás proto požádali o zveřejnění této informace na úřední desce obecního úřadu, případně na jiných vhodných místech ve Vaší obci.

Zájmem naší společnosti, všech poskytovatelů telekomunikačních služeb, kteří její infrastrukturu využívají nebo mohou využívat, ale i zájmem zákazníků telekomunikačních služeb je, aby síť nebyla poškozována v důsledku zemních prací či jinými zásahy.

Z tohoto důvodu si dovolujeme upozornit, že podle § 101 zákona č. 127/2005 Sb. jsou stavebníci, kteří budou provádět činnost spojenou se zemními pracemi, povinni provést opatření, aby nedošlo k poškození vedení komunikační sítě. To se týká i provádění hluboké orby na zemědělských pozemcích, zemních prací a terénních úprav.

Mezi tato opatření patří především to, že si stavebník nebo např. zemědělec, vlastník nemovitosti či její uživatel, má před začátkem prací vyžádat "vyjádřeni o existenci nadzemních nebo podzemních sítí".

Naše společnost je připravena toto vyjádření poskytnout ZDARMA na následující internetové adrese: http://cetin.cz/web/guest/dokumentace šité

 
Zápis do ZŠ praktické

Ředitelka Základní školy praktické Česká Třebová zve zákonné zástupce na ZÁPIS dětí do 1.ročníku,
který se koná ve středu 20.1. 2016 v budově školy od 8:00 do 15:00.
Zapsány budou všechny děti, které dovrší  k 31.8.2016  šest let . K přijetí do
1. ročníku základní školy praktické předloží zákonný zástupce dítěte  doporučení školského poradenského zařízení, rodný list dítěte a občanský průkaz.
Zároveň jste zváni na prohlídku přípravné třídy.
V případě zájmu Vám budou podány informace. Do přípravné třídy základní školy mohou být přijaty děti, které k 31.8.2016 dovrší minimálně pěti let .
Mgr.Bc. Iva Fikejsová,  ředitelka ZŠ praktické Česká Třebová

IHC Č. Třebová : Litomyšl "B"   0:11 (0:2,0:5,0:4)

IHC Č. Třebová: Ehrenberger - Kopečný, Doha, Rybka, Zeman, Deml L., Deml V., Morkes R. ,Teplý, Špička, Maleček, Skuček P. Kvasnička.
Litomyšl "B": Mareček - Pešina, Šauer, Vostrčil, Dospěl, Jirmásek, Fajfr, Nepraš, Voříšek, Kotlár, Moták, Chadima, Drobný, Pavlák.
Rozhodčí: Halbrštát - Konečný, Brýdl

Rozlosování třetí částri oblastní hokejové ligy

 

15.kolo

151

Choceň B

-

Česká Třebová

10.01.16

152

Litomyšl B

-

Dlouhoňovice

neděle

153

Voděrady

-

Mor. Třebová B

 

 

Žamberk

-

volno

16.kolo

161

Litomyšl B

-

Žamberk

15.01.16

162

Voděrady

-

Česká Třebová

pátek

163

Mor. Třebová B

-

Dlouhoňovice

 

 

Choceň B

-

volno

17.kolo

171

Česká Třebová

-

Mor. Třebová B

17.01.16

172

Žamberk

-

Voděrady

neděle

173

Choceň B

-

Litomyšl B

 

 

Dlouhoňovice

-

volno

18.kolo

181

Voděrady

-

Choceň B

24.01.16

182

Mor. Třebová B

-

Žamberk

neděle

183

Dlouhoňovice

-

Česká Třebová

 

 

Litomyšl B

-

volno

19.kolo

191

Žamberk

-

Dlouhoňovice

31.01.16

192

Choceň B

-

Mor. Třebová B

neděle

193

Litomyšl B

-

Voděrady

 

 

Česká Třebová

-

volno

20.kolo

201

Mor. Třebová B

-

Litomyšl B

05.02.16

202

Dlouhoňovice

-

Choceň B

pátek

203

Česká Třebová

-

Žamberk

 

 

Voděrady

-

volno

21.kolo

211

Dlouhoňovice

-

Voděrady

07.02.16

212

Česká Třebová

-

Litomyšl B

neděle

213

Žamberk

-

Choceň B

 

 

Mor. Třebová B

-

volno

 
Chrudimská nemocnice zásadně obměnila nemocniční postele

Díky velkému investičnímu projektu spolufinancovanému z Regionálního operačního programu si v letošním roce významně polepšily všechny nemocnice Pardubického kraje. Chrudimská nemocnice tak díky tomu získala 380 moderních nemocničních postelí a další vybavení.
„Celková hodnota těchto investic do našich pěti nemocnic včetně DPH je téměř 280 milionů korun,“ shrnuje obrovský přínos letošního projektu 1. náměstek hejtmana Roman Línek a dodává: „Všechny nemocnice definovaly své priority podle vlastních potřeb. Například Pardubická nemocnice získala především nové rentgenová pracoviště a řadu dalších, zejména diagnostických přístrojů a vybavení operačních sálů celkem za 146 milionů korun. Litomyšlská nemocnice přístroje mohla pořídit přístroje pro umělou ventilaci, anestezii a podobně celkem za 24 milionů. Orlickoústecká nemocnice má díky tomu nové operační sály, plicní ventilátory, angiografii a další přístroje celkem za 57 milionů korun a Svitavská nemocnice si pořídila vybavení pro laparoskopii, infuzní techniku a další zařízení celkem za 23 milionů.“
Místo polního lazaretu moderní postele
Chrudimská nemocnice se ve svých požadavcích soustředila zejména na obměnu lůžkového vybavení. „Není divu, některé staré kovové postele tu skutečně připomínaly polní lazaret a neskýtaly dobré podmínky nejen pro pacienty, ale ani obsluhující personál. V rámci projektu za necelých 28 milionů korun získala nemocnice 380 moderních nemocničních postelí včetně antidekubitních matrací,“ uvádí Roman Línek.
Lůžka pro specializovaná oddělení pak mají vyšší vybavení včetně monitorů, infuzních pump a dávkovačů léků. Výhodou je také možnost polohování těchto postelí pod hlavou i pod nohama a možnost naklánění postelí při přetáčení pacientů. Nemocnice získala i postele pro zvlášť těžké pacienty. „Myslím, že radost z toho mají zejména sestřičky, které se s pacienty dříve velmi nadřely. Nová technika na úrovni 21. století jim práci alespoň trochu ulehčí,“ uzavírá Roman Línek.

 Poznámka: V Chrudimi se pořídila investice z dotace, v Orlickoústecké nemocnici a především na zdejší Interně bylo třeba shánět dary z měst, obcí a firem. Zdá se mi, že by na celý kraj měl platit stejný metr a že iniciativa měst a firem by měla směřovat k něčemu nadstandardnímu, k něčemu, co nelze realizovat z dotací apod, k něčemu co přinese jinou špičkovou úroveň.  O akci na obnovu  lůžek v Orlickoústecké nemocnici jsem měl pochybnosti od jejího začátku a příklad z Chrudimi ukazuje, že na tyto základní předpoklady  zdravotnického zařízení 21. století není třeba konat žádnou sbírku.   Tím hodnota sbírky ztrácí na ceně, neboť se konat možná nemusela....