Exhibice Kohoutů a rekordní výhra


Kohouti vstoupili do druhé části krajské ligy tím nejlepším způsobem. Na vlastním ledě si snadno poradili s Poličkou, které nastříleli dvanáct branek a postarali se o rekordní výhru sezony. Mužem zápasu byl autor tří gólů, kapitán Petr Vlček. V neděli 13. prosince se náš tým představí v Litomyšli.

Česká Třebová – Polička 12:3 (1:1, 5:0, 6:2)
Branky: 10. Vlček (Jindřich, Hemský), 22. Schejbal (Zítka), 26. Hemský (Vlček, Škvor), 32. Zítka (Hemský), 35.  Vlček (Zadina, Markl), 39. Jindřich (Pelán, Fink), 41. Vlček (Hemský, Poskočil), 46. Schejbal (Zítka, Krejnus), 51. Pelán (Lesák), 56. Hemský (Zadina, Vlček), 56. Jindřich, 57. Lesák (Pelán) – 18. Szilva (Zobač, Kubát), 48. Cik (Zobač, Jindra), 49. Szilva (Kubát, Pazourek).
 
Rozhodčí: Sedlák – Říha, Vepřovský. Vyloučení: 1:5. Využití: 2:0. Diváků: 338. Nejlepší hráči: Vlček, Zítka, Jindřich.
Česká Třebová: Nimmerrichter - Škvor, Poskočil, Lesák, Fink, Krejnus, Váně - Hemský, Vlček, Zadina – Fischer, Jindřich, Pelán – Zítka, Schejbal, Markl – Fúzik.
Polička: Opršal – Cik, Vápeník, L. Hejtmánek, Vítek – Szilva, Kubát, Pazourek – Zobač, L. Krajíček, Dvořák – Jindra, Boháček.
Domácí začali vlažně, a tak se do první gólové šance dostali hosté. V 5. minutě chyboval v rozehrávce Pelán, puku se zmocnil Krajíček, jehož bombu vyrážel brankář Nimmerrichter. Kohouti se do správné provozní teploty dostali až v 10. minutě, při signalizované výhodě otevřel skóre kapitán Vlček – 1:0. Dalších sedm minut se hrálo prakticky jen na poličskou branku. Domácí útočníci se snadno dostávali do slibných střeleckých pozic, v nichž se však postupně neprosadili Jindřich, Fischer, Pelán, Zítka, opět Jindřich, Hemský a Schejbal. V 18. minutě nečekaně uhodilo na druhé straně, po chybě obránce Krejnuse využil nabídnutou šanci útočník Szilva – 1:1.
Nástup do druhé třetině vyšel lépe Kohoutům, kteří se díky Schejbalovi ve 22. minutě opět dostali do vedení – 2:1. Domácí pak nevyužili půlminutovou přesilovku pěti proti třem, při početní výhodě jednoho muže fauloval chybující Lesák unikajícího Kubáta a rozhodčí Sedlák nařídil trestné střílení. Kubát se okamžitě „hodil marod“ a přenechal nájezd šikovnému Szilvovi, po jehož kličce se puk odrazil od levé tyčky! Českotřebovští pokračující přesilovou hru přece jen využili, postaral se o to Hemský – 3:1.
Kohouti měli stále větší převahu, kterou vyjádřili dalšími brankami. Ve 32. minutě se parádním švihem uvedl Zítka – 4:1. Ve 35. minutě předvedl rychlou a jednoduchou akci první útok, na jejím konci byl opět Vlček – 5:1. V závěru druhého dějství využil domácí tým další přesilovou hru, když skvělou Pelánovu přihrávku zúročil Jindřich – 6:1.
Brankostroj Kohoutů pokračoval i ve třetí třetině. Ve 41. minutě předvedli nejhezčí akci zápasu Hemský s Vlčkem, dvakrát si rychle vyměnili puk a českotřebovský kapitán završil svůj hattrick – 7:1. Ve 46. minutě přidal další branku Schejbal – 8:1 a hosté byli zralí na ručník. Bleskově však využili dvou okének v domácí obraně. Po hezké individuální akci se prosadil Cik – 8:2, vzápětí se podruhé trefil Szilva – 8:3.
Rozladěný kouč Kohoutů si vzal oddechový čas, aby svým svěřencům rázně domluvil. Jeho slova padla na úrodnou půdu, domácí celek totiž během šesti minut vstřelil další čtyři góly. V 51. minutě se protáhl mezi obráncem a mantinelem dravý Pelán, dostal se až před branku a Opršalovi nedal šanci – 9:3. O dvě minuty později mohl skórovat Hemský, jenže Opršal jeho nájezd zneškodnil. Domácí útočník si vše vynahradil v čase 55:01, kdy vstřelil jubilejní branku – 10:1. Zdecimovaná Polička inkasovala další gól za pouhých deset vteřin, tentokrát z hole Jindřicha – 11:3. Debakl hostujícího mužstva završil v 57. minutě obránce Lesák – 12:3.
 
HLAS PO UTKÁNÍ

Jaromír Jindřich, trenér České Třebové: „Jsem spokojen s vítězstvím a především s produktivitou. Ve třetí třetině hráči trochu polevili, dostali jsme dvě rychlé branky. Domluva pomohla, až do konce zápasu se hrálo podle našich not.“
Příští zápas – neděle 13. prosince: LITOMYŠL – ČESKÁ  TŘEBOVÁ  (17).