Sídliště Křib - nová parkovací místa a nové dětské hřiště  
Reaguji na několik přípěvků otištěných v říjnovém a nově i prosincovém Zpravodaji. zde se píše o nutnosti vybudovat nová parkovací místa před domem čp. 1812 a o potřebě předpisového, nadčasového, relaxačního a multifunkčního dětského hřiště v Benátkách.  Autorka zapomněla na připojení k internetu....

Tak nejdříve parkování. My nejstarší obyvatelé jsme před 40 lety začali na Křibě stavět garáže. Jak na Křibu, tak v těsném sousedství, abychom neměli domy ověnčené parkujícími auty. těch garáží je více než 1200. Z nich platíme městu daň, která se stále zvyšuje. Naopak ostatní uživatelé parkovacích míst neplatí nic, naopak jim město zdarma buduje další místa. Kolik město zaplatí za projekt a následnou realizaci 5 parkovacích míst?

proto návrhu, když garážníci platí, tak ať platí všichni a to formou placeného parkování na sídlišti Křib.  Věřím, že náhle další parkovací místa nebudou potřeba. Auta ubudou. město by mělo co nejdříve naopak zrekonstruovat tolik potřebný chodník od hlavní silnice I/14  až dolů k Vavřínovým lázním. To znamená přes celé sídliště na kterém dnes žije více než třetina seniorů, kteří chodí po silnici, táhnou za sebou nákupní tašky na kolečkách se kterými po rozbitém chodníku jet nemohou.  A nakonec ani pořádně chodit.  ještě původní dlaždice, rozježděné vozidly zimní údržby vyčuhují 3 - 5 cm, některé jsou naopak propadlé až o 10 cm. není se co divit, že po chodníku skoro nikdo nechodí a je přímo zázrak, že nedošlo ke střetu chodce s vozidlem kličkujícím mezi zaparkovanými auty.

Dalším nebezpečným místem je úzká spojovací silnička k "Vavřínovým lázním" na horu na sídliště. V letním období se zde auta  íjí vjetím na chodník, v zimním při sněhových bariérách vyhrnutých na obou stranách dochází ke tragikomickým situacím. To vše korunuje chodník končící v polovině stoupání u lampy veřejného osvětlení pod domem 1813 - 14. Dále pokračuje chodník až po 40 metrech na druhé straně., Občané bydlící ve zmíněných domech vstupují přímo do vozovky a v zimě přelézají vyhrnuté sněhové bariér. Divím se, že jim to nevadí. Tato komunikace je v dnešní době hodně frekventovaná. To jsem uvedl volá po rychlé nápravě. Určitě se mnou souhlasí většina občanů sídliště Křib.

A teď k dětskému hřišti. Po dostavbě prvních domů zde bylo pískoviště 20 x 20 metrů, dnes zaasfaltované, další vzniklo za domem 1807 a je v dnešní době opuštěné. Budovat za drahé peníze je úplná zbytečnost. Vždyť kdo si chce hrát či odpočívat, je za 15 minut v Javorce s kočárkem, kde nejdete vše po čem voláte.   Nemusíte ani tak daleko, přímo pod sídlištěm je u řeky vše, bez nároku na městské peníze - Vavřínovy lázně mají oplocený dětský venkovní koutek, občerstvení, internet pro maminky, přijemná obsluha, nekuřácká restaurace, prostě pohoda. při nepřízni počasí maminky zajíždí s kočárky dovnitř. A příští rok? Za teplých večerů po řece plovoucí barevnými lampiony osvětlené loďky s možností občerstvení u vodního baru. Není to lepší, než budovat v Benátkách dle návrhu v prosincovém zpravodaji multuifunkční, nadčasový, relaxační sportovní komplex? Chybí v něm jen přistávací plocha pro záchranářský vrtulník. kdo chce opravdu sportovat, tak má v našem městě a okolí tolik možností. jen zdvihnout zadek a vybrat si svou parketu.                                                                                                 Multifunkční senior Petr Reindl.