Českotřebovský deník 20/2015  (26.1.)                                
Kulturní centrum informuje 

Parkování u Kulturního centra
Rádi bychom upozornili veřejnost na změnu systému parkování na „Hrdličáku“ vedle Kulturního centra. Toto parkoviště bylo doposud vyhrazeno pro rezidenty ulice Nádražní, ale od 1/1 2015 je určeno široké veřejnosti. Byl tam osazen parkovací automat, je zde tedy nutné zaplatit poplatek za stání. To se ale netýká večerních hodin, kdy je tu parkování zdarma!
Jen prosíme o ohleduplnost a dodržování vyznačených parkovacích míst – mnohdy se totiž stává, že se ze zadních řad nedá vyjet, protože někteří řidiči stojí ve výjezdu.
Zároveň upozorňujeme, že u „rotundy“ Kulturního centra jsou 4 místa vyhrazena pro KC – a zde tedy veřejnost parkovat nemůže.
Na dodržování placeného stání, vyznačených míst a rezervé dohlíží Městská policie.
 
Kino promítá i pro jednoho diváka
Upozorňujeme veřejnost, že počínaje 1/1 2015 promítá českotřebovské kino i pro jediného diváka – proto se nemusíte bát, že byste se z kina vraceli, protože by nebyl naplněn minimální počet diváků.
 
Nový provozovatel bufetu
Od ledna 2015 se změnil provozovatel občerstvení v Kulturním centru. Stalo se jím nedaleké Café 59. Se změnou provozovatele došlo k několika úpravám: z prostoru chodby byl odstraněn automat na kávu a nábytek, krom stolů, aby se chodba maximálně rozšířila a ti, kdo do bufetu míří, se nemuseli ve frontě tísnit. Navíc je na „velké“ akce připraven stůl s obsluhou také před malým sálem, návštěvníci tak do bufetu vůbec nemusí dojít. Malý sál je navíc otevřen a je tam nachystána stolová úprava, diváci si tak o přestávce mohou klidně sednout právě sem.
 
Zrušen poplatek za šatnu
Od ledna byl v Kulturním centru zrušen poplatek za využití šatny. Je to služba, která by měla být zdarma, konečně v žádném divadle návštěvníci za šatnu také neplatí. Vyzýváme proto návštěvníky, aby si bundy nenosili do sálu, ale této služby využili.
 
Peklák hlásí: vše v provozu

Na hlavní svah se nám podařilo nastříkat technický sníh, od pondělí 26.1.jsou oba svahy a všechny služby v provozu.
Lyžařské kurzy pro školky a školy pokračují od pondělí dle plánu.
Provozní doba 9- 19 hodin, lyžařská škola 9-16 hodin. Pokračujeme se sníženým odečtem 10 bodů za jízdu ve všech časech.

Těšíme se na Vás na Pekláku.
Další úspěch hokejbalového týmu žen

Hráčky českotřebovské Lokomotivy si v rámci zimní přípravy na nový ročník Východočeského přeboru v kterém v loňské roce zvítězili odskočili na turnaj do Chrudimi. Kde se hrál minihokejbal byť tady máme leden. Turnaj našel útočiště v tělocvičně, kde pořadatelé položili umělý povrch a postavili přenosné mantinely.
 
TJ Lokomotiva Česká Třebová – SK Rebel Praha 6:0 (5:0, 1:0)
SK Hokejbal Letohrad  TJ Lokomotiva Česká Třebová  3:4 (1:1, 2:3)
TJ Lokomotiva Česká Třebová  Bodliny Heřmanův Městec 2:1 (2:0, 0:1)
Pirátky Hradec Králové  TJ Lokomotiva Česká Třebová  4:3 (2:1, 2:2)
V turnaji zvítězil tým Svitkova a na druhém místě skončili Pirátky z Hradce Králové, těsně za našim výběrem skončil okresní rival z Letohradu, za kterým následovaly týmy Heřmanova Městce a pražské Rebelky.
Sestava:  Palánová Jana, Kvasničková Petra, Kvasničková Radka, Janebová Lucie, Hyksová Markéta, Nováková Markéta, Hrušková Lucie, Jebousková Dana, Kmoníčková Olga, Držmíšková Kateřina, Kolínková Lenka, Demlová Lucie

 

 
I ty … se můžeš stát úspěšným hokejbalistou či hokejbalistkou, je ti 5 let a víc, tak to přijď zkusit
 ať jsi holka nebo kluk  Hledáme i další dívky a ženy, pro doplnění našeho týmu žen
Informace hledej na www.ballct.cz nebo volej 776 585 615
 
SOKOLSKÉ ŠIBŘINKY 2015

Zveme všechny příznivce Sokola na Šibřinky, které se konají 28. února 2015
Odpoledne od 14 hod. Šibřinky pro děti (vstupné dobrovolné),
večer od 19 hod. pro dospělé . Předprodej vstupenek L. Strouhalová
- soutěže, tanec, tombola, tradiční občerstvení (zákusky, párek, klobása…)
K poslechu a tanci hraje taneční orchestr ZUŠ pod vedením M. Špičáka a skupina J. Škeříka.
Bližší informace na plakátech. e-mail: l.strouhalova@seznam.cz  mob: 607 206 012
Vedení Nemocnice Pardubického kraje se dohodlo s odbory na navýšení mezd

Vedení společnosti Nemocnice Pardubického kraje, a. s. a vyjednávací tým odborových organizací dospěly ke shodě v úpravách mezd při jednání o nové kolektivní smlouvě pro rok 2015. Dohodly se na konkrétním navýšení základních tarifních mezd pro zaměstnance. Základní mzdy stoupnou o tři procenta pro lékaře a o pět procent pro nelékařské zdravotnické pracovníky a ostatní skupiny.
„Nalezení shody v této oblasti vnímáme jako jedno z nejklíčovějších míst v rámci jednání o uzavření nové kolektivní smlouvy. Nyní už zbývá dokončit jen některé poslední záležitosti. Na všem podstatném jsme se však již dohodli,“ prohlásil předseda představenstva a generální ředitel Tomáš Gottvald.
V předchozím jednání se obě strany už domluvily na řadě bodů v oblasti mzdového předpisu. Mimo jiné na navýšení sazby za práci v době ústavní pohotovostní služby, což byl významný mezník při vyjednání. Při pátečním pokračování jednání zástupci odborových organizací akceptovali nabídku zaměstnavatele a bylo dohodnuto i navýšení základních mezd o tři procenta pro lékaře a o pět procent pro nelékařské zdravotnické pracovníky a ostatní skupiny.
„Dohodnutý kompromis je maximum možného,“ uvedl hejtman Pardubického kraje Martin Netolický a pokračoval: „Dohoda vyžadovala vstřícnost obou stran. Řešení je zatím dojednáno na rok 2015 s tím, že v příštích letech se sjednotí principy odměňování ve všech pěti nemocnicích v rámci jedné společnosti.“
Náměstek hejtmana Roman Línek, který má v krajské radě na starosti zdravotnictví, o nutnosti základní platy zvýšit nepochyboval: „Zdravotníci si zvýšení platů rozhodně zaslouží. Věřím, že navržená výše je rozumná a v takových proporcích, aby nerozkolísala pracně získanou ekonomickou stabilitu našich nemocnic.“
Generální ředitel Tomáš Gottvald poděkoval vyjednávacímu týmu odborových organizací za vstřícnost, že pro skupinu lékařů akceptoval pouze tříprocentní navýšení a dodal: „Dohodli jsme se na tom, že v polovině letošního roku zahájíme jednání o možném finančním dokrytí navýšení mezd skupině lékařů, a to podle vývoje hospodářského výsledku naší společnosti.“
Dohodou v otázce navýšení základních mzdových tarifů se tak otevřela cesta k podpisu nové kolektivní smlouvy pro rok 2015. Mělo by k tomu dojít v horizontu několika týdnů. „Všechna sjednaná plnění však budou platná zpětně od prvního ledna letošního roku,“ uvedl generální ředitel Gottvald.
V Orlickoústecké nemocnicí začala rekonstrukce dalších pavilonů

 Pardubice – Rekonstrukce tří pavilonů nemocnice v Ústí nad Orlicí byla zahájena. Na své dnešní návštěvě si její počáteční fázi zkontroloval hejtman Pardubického kraje Martin Netolický. Investici za 24 milionů korun podpořil také Pardubický kraj, který nad rámec projektu vyčlenil 5 milionů korun na zlepšení interiérů rekonstruovaných pavilonů.
 „Vedle nového kabátu a oken považuji za důležité modernizovat také interiéry budov, abychom nabídli pacientům co nejlepší možné prostředí. Vyčlenili jsme tak prostředky na rekonstrukci nejen sociálních zařízení, ale i podlahových krytin, elektroinstalace, či plynových kotlů v budově interny,“ uvedl Martin Netolický. „Nyní začneme připravovat projektovou dokumentaci na projekt centrálního příjmu nemocnice. V dlouhodobějším horizontu plánujeme také rekonstrukci budovy neurologie. Tento záměr za 200 až 250 milionů korun však přesahuje rámec rozpočtu na roky 2015 i 2016,“ dodal k tématu Martin Netolický.