Českotřebovský deník 21/2015 (27.1.)                                    
Na Pekláku máme v provozu oba svahy a vleky. Super podmínky.

Provozní doba dnes 9-19 hodin, lyžařská škola 9-16 hodin. Bodový odečet 10 bodů ve všech časech.
Situace na svazích dnes ráno: sjezdovka Peklák i sjezdovka Zahrádky 10-50 cm technického sněhu, teplota -2°C.
Od středy 28.1. se vracíme do plného provozu.
Vzhledem k pololetním prázdninám bude provozní doba od 28. do 31.1. 9-16 a 17-21 hodin.
Situace na svazích dnes 28. 1. ráno: sjezdovka Peklák i sjezdovka Zahrádky 10-50 cm technického a přírodního sněhu, teplota 0°C.
 
Květná je připravena, podmínky kraje splněny

Pardubice (27. 1. 2015) – Připravenost muničního skladu v Květné, splnění podmínek stanovených pro uskladnění a převoz munice, to byla hlavní témata dnešního jednání Bezpečnostní rady Pardubického kraje. Harmonogram případného přesunu munice však stále není znám. Zahájení transportu brání například také současná meteorologická situace ve Vrběticích, kde čerstvý sníh zastavil práci tamějších pyrotechniků.
„Podařilo se naplnit všechny naše podmínky nezbytné pro převoz munice. Děkuji všem, kteří vyšli vstříc našim požadavkům. Jsem přesvědčen, že krizová situace z Vrbětic se už nebude opakovat,“ uvedl Martin Netolický. „Jednali jsme o rámcovém harmonogramu převážení munice. Vojenská část se bude přepravovat pod dohledem státu, respektive armády, a soukromá pod dohledem Policie České republiky,“ doplnil Martin Netolický.
Hejtman Pardubického kraje vzápětí na tiskové konferenci předal dar zástupcům Hasičského záchranného sboru: „Tato termokamera bude umístěna přímo v sídle jednotky požární ochrany v Poličce, která by v případě potřeba pomáhala stálé jednotce v Květné. Bude však především pomáhat hasičům během zásahů, při kterých není z důvodu kouře či tmy možné jiné orientace,“ dodal hejtman.
Na jeho slova navázal náměstek ministra obrany Tomáš Kuchta. „Chtěl bych poděkovat Pardubickému kraji i obyvatelům Květné a okolních obcí za konstruktivní přístup, kterým pomohli řešit situaci,“ zdůraznil. O situaci v Květné hovořil také starosta obce Petr Škvařil: „Je vidět, že situace se výrazně uklidnila, a přeji také občanům Vrbětic, aby už také měli klid.“
V muničním skladu v Květné je připraven devítičlenný tým pracovníků, které vede místostarosta Květné a bývalý hlavní pyrotechnik skladu Vojtěch Pražan. Současně je připravena vojenská hasičská jednotka, kterou po přivezení munice vystřídá profesionální jednotka hasičů v kompetenci Ministerstva obrany.
 
Festival pro mladé ve Skutči , učme se i u  nás

Komorní filharmonie Pardubice i v této sezóně pokračuje v pořádání koncertů pro dětské posluchače, žáky základních a středních škol. Nejen v Pardubicích, ale v různých koutech kraje, kam část orchestru s pořady vyjíždí, je o ně značný zájem.
Po loňských ohlasech byly do programu festivalu Tomáškova a Novákova hudební Skuteč zařazeny opět dva koncerty. Byla jednou jedna pohádka je pořadem určeným dětem mateřských škol. Ve čtvrtek 9. dubna 2015 dopoledne si publikum těch nejmenších návštěvníků vyslechne pohádku, v níž slova nahradí tóny a melodie. Žáky základních a studenty středních škol čeká o den později, tj. 10. Dubna 2015 pořad nazvaný Hudba a film – seznamte se, prosím, v němž skupina filharmoniků zahraje nejslavnější filmové melodie a blíže představí slavné autory hudby stříbrného plátna.
V závislosti na zájem škol ze Skutče i ze širokého okolí pořadatelé plánují buď jeden, nebo dva koncerty v každém termínu. Pedagogové mohou kontaktovat odbor kultury a školství Městského úřadu Skuteč. 
I když vstupenky na tyto, jak se dříve říkalo výchovné koncerty, nejsou v předprodeji, může je navštívit i veřejnost. Lístky budou k dostání na pokladně Kulturního klubu Skuteč.  
Na čtvrtfinále Krajské ligy bude dražší vstupné

Pro domácí zápasy v play off platí následující vstupné:

40 Kč:  dospělí a děti nad 150 cm výšky

25 Kč:   ženy, děti do 150 cm výšky

Permanentky: V platnosti zůstávají pouze permanentky pro sponzory klubu.

Zdarma:    děti do 120 cm výšky  osoby ZTP /po předložení průkazky/  mládež TJ Lokomotiva ČT /po předložení průkazky/       

Bonusy platné pro zápas hraný 28. ledna:

Prvních 100 diváků s platnou vstupenkou obdrží sladkou pozornost.

Prvních 500 diváků dostane ZDARMA slosovatelný barevný program na utkání.

Počty pracovníků  městského úřadu
Žádost o poskytnutí informací dle zákona 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím může být někdy i užitečná, neboť jsou odpovědi zveřejňovány na webové stránce města.  Díky tomu, že máme v České Třebové pilného tazatele, máme i časté publikované odpovědi a to různého druhu a zaměření, podle dotazů  tazatele nebo tazatelů.  V dále uvedeném přehledu můžeme prohlédnout počty zaměstnanců Městského úřadu v našem městě od roku 2006. Nutno k tomu podotknout, že  Město Česká Třebová je městem s pověřeným úřadem III. stupně, tedy ve funkci tzv. "malého okresu". Za to, aby se tak stalo jsme v roce 2000 bojovali, a zajistili petici s více než 4000 podpisy sebranými na náměstí a  ulicích města. Petici jsme předali na  veřejném jednání s náměstkyní ministra vnitra p. Stryjovou  dne 18. 5. 2000 v kině Svět.  Žádost občanů byla vyslyšena, návrh tehdejšího přednosty Okresního úřadu p. MUDr. Ivana Týče, který chtěl. na okrese jen 3 pověřená města, nebyl akceptován. nakonec jich vzniklo 6 Ústí n.O., Č. Třebová, Vysoké Mýto,  Žamberk, Lanškroun a také Králíky.  Díky tomu je právě počet zaměstnanců na naší radnici vyšší než býval v devadesátých letech, Bylo třeba nově vytvořit např. odbor dopravy, posílit další odbory, které  zajišťují státní správu. Díky tomu také nakonec vzniklo v České Třebové pracoviště Úřadu práce.  Díky tomuto opatření tak  máme  možnost mnoho věcí vyřídit doma bez nutnosti dojíždět "na okres", jak to byli Třebováci zvyklí dlouho předtím. Současně si zvykli i na jiné "odstrkování" v tom smyslu, že dojíždění Třebováků do Ústí nevadí (mají to blízko) ale obráceně dojíždění Oušťáků do Třebové vadilo vždycky....
 
Počet zaměstnanců městského úřadu v jednotlivých letech  od roku 2006 do 2014 včetně (bez strážníků městské policie).
2006 87    2007 87    2008 88     2009 89     2010 88     2011 86     2012 82    2013 85   2014 86    
Počty zaměstnanců jsou uvedeny ke dni 31.12. příslušného roku.