Českotřebovský deník 6/2015 (8.1.)                                       
Zemřel Miroslav Závodský, turista tělem i duší

Dne 4. ledna 21015 zemřel ve svých 92 letech známý českotřebovský turista Miroslav Závodský.  Byl dlouholetým členem Klubu českých turistů a před jeho obnovením také členem turistického odboru .J. Lokomotiva. V 70. a 80. letech vedle tehdy vytvořená Turistický oddíl mládeže, který měl až 35 členů, organizoval činnost mladých turistů během celého roku na pěších výletech, cykloakcích i akcích na lyžích, pořádal táboření v přírodě. pro tuto činnost dosáhl kvalifikaci vedoucí lyžařské turistiky. 
Po mnoho let pracoval jako člen výboru českotřebovské organizace KČT, např. jako hospodář a později i matrikář, byl spolehlivým organizátorem zájezdů pro členy KČT a nebo akcí lyžařské turistiky. Vždy byl ochotný spolupracovat na nejrůznějších turistických akcích, zvláště pak byl platným členem pořadatelského sboru Putování za třebovským kohoutem. Ještě před několika lety jsme jej mohli potkat v okolí města na pěších vycházkách, v zimě pak na běžkách. Ke svým 85. narozeninám ocenilo jeho práci pro turistiku ústředí KČT udělením Veřejného uznání II. stupně. Pohřeb Miroslava Závodského se bude konat 13. ledna 2015 v 11 hodin v obřadní síni českotřebovského krematoria, Čest jeho památce!                                                        KČT Česká Třebová

 

Sociálně terapeutická dílna CEDR pro lidi se zkušeností s duševním onemocněním

Chcete se vrátit do práce a nevíte, zda pracovní tempo zvládnete?
Chcete chodit mezi lidi a trávit čas smysluplně?
Přijďte si vyzkoušet pracovní rehabilitaci, kde si osvěžíte, zdokonalíte nebo nově naučíte dovednosti k tomu potřebné. 
Protože čtyři uživatelé služeb v loňském roce získali zaměstnání,
nabízíme v dílně volná místa
Služba je poskytována bezplatně.
 Případní zájemci se mohou zastavit osobně na adrese:
T. G. Masaryka 115, Ústí nad Orlicí,
nebo kontaktovat sociální pracovnici Kláru Šubertovou, DiS.
603 542 697, subertova@cedrops.cz
Facebook: Cedr Pardubice o.p.s.
Podporuje nás: Město Ústí nad Orlicí, Pardubický kraj, o. d. KONZUM a jeho obchodní partneři projektu JSME TU DOMA.
Změna provozní doby Občanské poradny

Občanská poradna Ústí nad Orlicí mění provozní dobu na svých kontaktních místech.
Na všech kontaktních místech bude Občanská poradna v provozu každý týden.
Do Občanské poradny v Ústí nad Orlicí je nově možné se na konzultace objednávat a to celé pondělí a čtvrtek odpoledne. 

 

 

 

 

 

I v roce 2015 se těšíme na Vaši návštěvu. Poradkyně z Občanské poradny Ústí nad Orlicí

VZNIKLA NEMOCNICE PARDUBICKÉHO KRAJE

Nová společnost s ročním obratem více než 3,5 miliardy korun a se zhruba 4500 zaměstnanci vymazala z mapy dosavadních pět nemocnic v kraji poskytující akutní péči, rychle byla vyměněna razítka na všech odděleních nového celku.  
V čele nového subjektu stojí tříčlenné představenstvo, jehož předsedou a generálním ředitelem je Tomáš Gottvald, jenž dosud vedl Pardubickou krajskou nemocnici. Jeho dvěma náměstky jsou Vladimír Ninger pro zdravotní péči a Petr Rudzan pro řízení a provoz nemocnice. Dozorčí rada nové společnosti bude šestičlenná. Do vrcholného managementu bude ale patřit i pět ředitelů jednotlivých nemocnic a sedm ředitelů odborných úseků. Změnami bude muset projít oblast správy  nové společnosti , tedy oblast  ekonomiky, účetnictví, nákupů a obchodu, problematika IT technologií. Bude se jednat o postupnou centralizaci činností.  Ve zdravotní části budou změny naprosto minimální. Pacienti budou i nadále chodit do stejné spádové nemocnice a na stejná oddělení Také stávající personál  zůstává na svých dosavadních pracovištích, všichni podepsali dodatky k dosavadním smlouvám, kde je zachována jak jejich pozice, tak i jejich dosavadní pracoviště.