Kohouti, poděkování a bravo!              


V dohrávaném utkání vidělo pět stovek diváků pořádné hokejové drama. Kohouti velmi brzy prohrávali o dvě branky, ale dokázali se rychle postavit na nohy a náskok silného soupeře vymazat. Necelých sedm minut před koncem normální hrací doby vedla Česká Třebová o jednu branku, vítězství a dva body vydřela v prodloužení.

Česká Třebová – Moravská Třebová 4:3 v pr. (1:2, 1:0, 1:1 – 1:0)


 Branky: 14. Jindřich (Poul), 33. Vlček (Hemský, Poskočil), 50. Hemský (Lesák), 63. Hemský (Poskočil, Vlček) – 6. Faltus (Aulehla), 9. Aulehla (Maška), 54. Koranda (Faltus, Aulehla).

 Rozhodčí: Rulíček – Kolář, Silacký. Vyloučení: 6:6. Bez využití. Diváků: 497. Nejlepší hráči: Hemský, Pelán – Kyša.

Česká Třebová: Mahdal – Matys, Poskočil, Poul, Řehák, Krejnus, Lesák – Pelán, Janda, Dítě – Zadina, Jindřich, Fousek - Hemský, Vlček, Fúzik.

Moravská Třebová: Kyša – Pokorný, Kutmon, Rosendorf, Kvapil, Schneider, Vondra – Řehulka, Čikl, Muselík – Aulehla, Faltus, Maška – Schejbal, Koranda, Prokop.

Horším způsobem snad ani Kohouti nemohli začít. V čase 5:51 zaváhal brankář Mahdal a útočník Faltus dostal hosty do laciného vedení – 0:1. V čase 8:02 se hosté dostali do přečíslení tří na jednoho a Aulehla zatloukl druhý hřebík do českotřebovské rakve – 0:2. Domácí se nevzdávali a ještě v první třetině se dočkali alespoň kontaktní branky. V čase 13:09 pláchl po pravém křídle obránce Poul, přihrál před branku, kde se nejrychleji orientoval Jindřich – 1:2. V závěru první třetině o sobě poprvé dal vědět hlavní rozhodčí Rulíček, který v čase 19:45 nepochopitelně vyloučil Fúzika (jeho údajné sekání nikdo jiný na zimní stadionu neviděl).

Kohouti se do přestávky ubránili, pokračující přesilovkou hru soupeře (95 vteřin) přežili i na začátku druhé třetiny. Vzápětí se domácí nadechli k mohutnému náporu. Ve 24. minutě poslal Matys do gólové šance Dítě, jehož střelu vytěsnil pravým betonem hostující gólman Kyša. Domácí tým bojoval jako jeden muž a soupeře dostávala stále častěji do úzkých. Vyrovnávací branka padla v čase 32:44. Ve vyložených gólových pozicích se nejprve netrefili Poskočil s Hemský, po nich se dostal k puku Vlček a na druhý pokus poslal puk do moravskotřebovské branky – 2:2. Ve 36. Minutě mohl být v domácím táboře ještě veseleji, Dítě však po excelentní přihrávce Pelána zblízka přestřelil.

Totéž se opakovalo ve 44. Minutě, pouze s tím rozdílem, že v roli nahrávače se představil Dítě a v roli neúspěšného střelce Janda. Recept na zdolání moravskotřebovské obrany ukázal v 50. minutě Hemský, který přešel přes tři protihráče a vychutnal si i brankáře Kyšu – 3:2. Kohouti předváděli výborný hokej a měli znatelnou převahu.

V 52. minutě byl před brankou Moravské Třebové dvěma protihráči nevybíravě atakován Fúzik, kterému rychle přispěchal na pomoc Vlček. Po krátké bitce se „vyznamenal“ sudí Rulíček. Zatímco hostujícím bekům Kvapilovi s Rosendorfem a domácímu Vlčkovu udělil dvě trestné minuty, Fúzikovi nadělil čtyřminutový trest. Kohouti se ubránili, pouhé dvě vteřiny po návratu Fúzika však chyboval brankář Mahdal, kterého překonal Koranda a bylo vyrovnáno– 3:3. V 57. minutě mohli hosté dokonce strhnout výhru na svoji stranu, Kohouty podržel Mahdal, který zlikvidoval tutovku Faltuse.

O tom, že dva body zůstanou v České Třebové rozhodl ve třetí minutě prodloužení skvělý Hemský – 4:3.

HLASY PO UTKÁNÍ:


Tomáš Topol, trenér České Třebové: „Věděli jsme, že proti nám stojí vynikající soupeř. Mužstvo předvedlo kvalitní a soustředěný výkon, na hráčích bylo vidět velké odhodlání. Vyrovnávací gól soupeře na 3:3 byl mrzutý, ale věřil jsem, že prodloužení zvládneme. Zápas měl výbornou atmosféru, děkujeme fanouškům. Všichni věříme, že přijdou i na náš středeční domácí souboj s Litomyšlí.“

Lukáš Kutmon, kapitán Moravské Třebové: „Bylo to dramatické a vyrovnané utkání, ve kterém rozhodovaly maličkosti. V prodloužení jsme mohli skórovat my, naše akce nám však nevyšla, soupeř se dostal do výhody a rozhodl.“

Příští zápas – středa 14. ledna: Česká Třebová – Litomyšl (18.30).

 

www.kohouti-ceskatrebova.cz
Tabulka Krajská hokejová liga 2014/15

#

Tým

Z

Body

1

Světlá n. S.

20

47

2

Chrudim

20

47

3

Mor. Třebová

20

43

4

Česká Třebová

20

40

5

Choceň

20

39

6

Litomyšl

20

36

7

Polička

20

33

8

Hlinsko

20

28

9

Chotěboř

20

26

10

Ledeč n. Sáz.

20

15

11

ZH Pardubice

20

5

12

Skuteč

20

1