První čtvrtfinalový  zápas v neděli 25. ledna skončil výhrou Kohoutů v prodloužení.

Ve středu 28. ledna 2015 od 18,30 se hraje  druhý zápas čtvrtfinále Krajské hokejové ligy.Opět hrají Kohouti Česká Třebová  vers. Slovan Moravská Třebová. Hraje se série na tři vítězné zápasy. Přijďte fandit a buďte šestým hráčem Kohoutů!
Moravská Třebová - Česká Třebová 2:3 v pr. (1:0, 0:1, 1:1 – 0:1)

Branky: 1. Řehulka (Čikl, Muselík), 49. Schejbal (Rosendorf) – 34. Jindřich (Zadina, Fousek), 56. Fousek (Zadina, Jindřich), 64. Janda (Krejnus).
Rozhodčí: Čížek- Zemánek, Schäfer. Vyloučení: 4:4. Využití: 1:0. Diváků: 480. Nejlepší hráči: Kyša, Řehulka, Čikl, Muselík - Nimmerrichter, Jindřich, Zadina, Fousek. Stav série: 0:1.
Moravská Třebová: Kyša – Pokorný, Kutmon, Rosendorf, Kvapil, Kršňák, Vondra – Muselík, Čikl, Řehulka – Faltus, Schneider (41. Maška), Aulehla – Prokop, Koranda, Schejbal.
Česká Třebová: Nimmerrichter – Poskočil, Matys, Poul, Řehák, Krejnus, Lesák – Pelán, Janda, Dítě - Zadina, Jindřich, Fousek – Hemský, Vlček, Fúzik – Zítka.
 
Kohouti znovu doplatili na katastrofální vstup do utkání. Po nepřesné rozehrávce kapitána Matyse se puku zmocnil Čikl, přihrál Řehulkovi a ten vstřelil v 17. vteřině (!) vedoucí branku Slovanu – 1:0. Domácí byli od začátku lepším týmem, výborně se pohybovali a vytvářeli si gólové příležitosti. V 10. minutě ujel českotřebovským obráncům Faltus, jeho šanci bravurně zlikvidoval brankář Nimmerrichter. V 11.minutě měli domácí další příležitost ke zvýšení svého náskoku, šanci Aulehly zmařil dalším výtečným zákrokem Nimmerrichter. Kohouti v první třetině nestíhali. V 15. minutě se konečně prosadil třetí útok, Fúzik s Vlčkem připravili šanci pro Hemského, který si vylámal zuby na pozorném gólmanu Kyšovi. Stejně dopadl v 18. minutě Pelán, ze strany hostujícího mužstva to bylo v úvodním dějství všechno. Závěr třetiny patřil znovu Slovanu, po prohraném vhazování se k puku dostal důrazný Čikl, brankář Nimmerrichter se naštěstí jeho střelou zaskočit nenechal.
Domluva v kabině pomohla, začátek druhé třetiny patřil Kohoutům. Ve 22. minutě se v gólové pozici ocitl Hemský, místo střely však hledal zbytečnou přihrávkou Fúzika, který minul. Hosté pak přežili dvě horké minuty bez vyloučeného Matyse, aby se vzápětí nadechli k ofenzivnímu náporu. Do slibných příležitostí se dostali Zadina a Dítě (dvakrát), ve všech případech měl navrch gólman Kyša.
Vyrovnávací branky se Česká Třebová dočkala ve 34. minutě, kdy se poprvé prosadil druhý útok Kohoutů. Zadina trefil tyčku, odražený puk pohotově zasunul do moravskotřebovské branky Jindřich – 1:1. O minutu později mohlo být v táboře Kohoutů ještě veseleji, obránce Lesák si najel skvěle mezi kruhy, ale trestuhodně minul Kyšovu branku. Ve 37. minutě se do svého druhé brejku dostal Faltus, kterého opět vychytal skvělý Nimmerrichter. V čase 38:05 byl vyloučen Zadina, o výhodu přesilové hry se domácí připravili sami, po zbytečném faulu na Poula byl v čase 39:10 vyloučen zkušený Muselík.
Na začátku třetí třetiny se hrálo pět vteřin ve čtyřech, pak měli Kohouti výhodu přesilové hry (66 vteřin). V jejím průběhu přihrál Vlček do gólové šance Hemskému, proti kterému se vytáhl brankář Kyša. V čase 47:39 ztratili hosté vyloučeného obránce Poula a bylo zle. K využití přesilové hry stačilo Slovanu pouze 32 vteřin, nenápadnou střelou po ledě se prosadil Schejbal – 2:1.
Domácí se radovali, ale předčasně. Závěr dramatického střetnutí patřil českotřebovským Kohoutům. V 56. minutě prokázal velký přehled Jindřich, který vypracoval gólovou akci pro Zadinu a přesně střílejícího Fouska – 2:2! Hosté ovládli hru a ještě v normální hrací době mohli zápas rozhodnout ve svůj prospěch. V 58. minutě se Jindřich proháčkoval přes dva obránce až před brankáře Kyšu, který s obrovským štěstím zachránil.
V čase 59:12 byl domácím Kvapilem faulován unikající Pelán, Kohouti získali výhodu přesilovky, trenér Topol si vzal oddechový čas. Českotřebovský tlak vyzněl naprázdno, 48 vteřin hostům ke vstřelení vítězné branky nestačilo.
Do pětiminutového prodloužení vstoupili Kohouti s výhodou přesilové hry čtyřech proti třem (73 vteřin). Velkou smůlu měl Fousek, který orazítkoval tyčku. Rozhodnutí padlo v čase 63:27 a do hlavní role se paradoxně obsadil jinak výborný gólman Slovanu Kyša. Ten slabou střelu (spíše nahození) Krejnuse trestuhodně vyrazil před sebe a dojíždějící Janda puk pohotově poslal za jeho záda – 2:3!!!
 
HLAS PO UTKÁNÍ:

Tomáš Topol, trenér HC Kohouti Česká Třebová: „Po hrůzném začátku a špatném výkonu v první třetině jsme si to v kabině vyříkali. Od druhé třetiny jsme bojovali jako tým, jako jeden hráč. Vyhráli jsme, ale první zápas je pryč. Nyní se musíme maximálně soustředit na středu a nezapomínat, jak silný soupeř proti nám stojí. Těším se a věřím, že přijde hodně diváků!“
 
Příští zápas – středa 28. ledna: Česká Třebová – Moravská Třebová (18.30).
Jaké bylo odhodlání před zápasem?

Víra ve vlastní síly a odhodlání uspět, ale také slova uznání na adresu našeho čtvrtfinálového soupeře. Tak lze stručně charakterizovat hlasy, které zaznívají z tábora českotřebovských Kohoutů. O vyjádření jsme požádali hlavního partnera, předsedu klubu a několik hráčů.
Jan Lustyk, generální ředitel společnosti Rieter CZ, hlavního partnera klubu:
„Začíná rozhodující etapa celé sezony. Náš tým by měl potvrdit, že má ještě na víc než předvedl v základní části soutěže. Mužstvo bylo dostatečně motivováno, přeji mu sílu, odvahu a úspěch. Věřím, že nás především v domácím prostředí povzbudí maximum diváků. Těším se na kvalitní hokej a věřím v postup Kohoutů. “
Vladimír Vaněk, předseda klubu:
„Čeká nás jedno z nejlepších mužstev krajské ligy. Věřím, že se bude hrát kvalitní hokej. Takový, který byl k vidění v obou vzájemných utkáních v základní části soutěže. Soupeř má kvalitního gólmana, kompaktní obranu a několik silných individualit v útoku. Nevcr bude mít ten, kdo udělá méně chyb a nenechá se zbytečně vylučovat. Jsem si jistý, že všichni hráči udělají maximum pro postup.“
Marek Hemský, útočník:
„Očekávám vyrovnanou sérii. Podobné to bylo v základní části, obě mužstva vyhrála po jednom utkání a vždy pouze o jednu branku. Z protihráčů znám pouze Honzu Schneidera, dříve jsme spolu hráli v Pardubicích. Jsem přesvědčený o tom, že máme šanci postoupit.“
Ondřej Poul, obránce:
„Mohla by to být nejzajímavější série celého čtvrtfinále. Soupeř hraje hokej, což by nám mělo vyhovovat. Vloni v létě se o místo v Trutnově ucházel útočník Schejbal, nakonec zůstal v Moravské Třebové. Znám i gólmana Kyšu, která má velmi dobrou formu. Musíme splnit cíl a postoupit do semifinále.“
Petr Vlček, útočník:
„Pro diváky to bude hezká a zajímavá čtvrtfinálová série. Favoritem je soupeř, který to ovšem s námi nebude mít jednoduché. Ve dvou odehraných střetnutích jsme se přesvědčili o tom, že s Moravskou Třebovou můžeme hrát nejen vyrovnanou partii, ale že můžeme i zvítězit.“
Jakub Fúzik, útočník:
„Ve čtvrtfinále změříme síly s velmi dobře bruslícím soupeřem. Oporou je brankář Kyša, s nímž jsem hrál v dorostu Havířova. Věřím, že přes Moravskou Třebovou postoupíme do semifinále.“