Zprávy z ledního hokeje mládeže 2/2015                              

2.kolo – 2.část – Žákovská liga

Sobota: 10.1.2015 - Skuteč

Starší žáci

HC Skuteč – TJ Lokomotiva Česká Třebová  8:5  (1:1, 4:1, 3:3)

Branky ČT: 20´a 38´Stolín (2x Umlauf), 43´Novotný, 45´Umlauf (Stolín), 56´Ruda (Stolín)
Vyloučení: 9 : 6 (+ Domácí 3 x 10 min., hosté 1 x 10 min) Využití: 0:1, V oslabení: 3:0 Diváků:72
Sestava: Hriško – Nesejt, Verner, Novotný, Hernych – Stolín, Umlauf, Havránek -  Ruda, Švub, Bogdány – Jansa
Komentář: Ve Skutči jsme chtěli zvítězit, bohužel zase jsme odjeli bez bodu. Hokejově jsme na tom byli opět lépe, místo jasného vedení jsme však v první třetině opět prohrávali, do přestávky jsme sice vyrovnali, ale pak nepochopitelný herní výpadek ve druhé třetině umožnil domácím jít až do čtyřbrankového vedení. Ve třetí části, jsme se snažili s výsledkem něco udělat, ale na naši branku domácí vždy odpověděli a vedení tak udrželi až do konce. Smutné je, že jsme v utkání inkasovali třikrát v naší početní výhodě.

Mladší žáci

HC Skuteč – TJ Lokomotiva Česká Třebová  5:4  (2:0, 1:3, 2:1)

Branky ČT: 25´a 32´Lepša (Páv), 37´ Palán, 55´Páv (Borovička) 
Sestava: Martinásek O. – Martinásek T., Viktorin, Verner Jakub, Kolář, Pojezný, Pavliš – Palán, Novotný A., Fiala – Borovička, Páv, Lepša – Doleček, Pachl, Langr
Vyloučení: 8:5, Využití: 0:1, V oslabení: 2:1
Do zápasu jsme bohužel vstoupili stejně jak do rozbruslení, tedy s chabým nasazením. Prvních deset minut jsme byli jednoznačně horším týmem. Po malých korekcích sestavy se nám podařilo hru vyrovnat a následně v polovině utkání i výsledek a dokonce jsme šli i do vedení 3:2. Za tohoto stavu jsme bohužel neproměnili spousty vyložených šancí včetně několika brejkových situací a nařízeného trestného střílení. Dnes bohužel neměli svůj den ani jindy téměř stoprocentní koncoví hráči, ale to už tak bývá. V jednom útoku se dnes potkali dva naši gólmani Michal Borovička a Filip Lepša a jejich lajna si vůbec nevedla špatně. Bohužel soupeři se podařilo opět výsledek otočit na 5:3 z ojedinělých šancí. V 55. minutě se našemu týmu podařilo snížit na 5:4 a když jsme se nadechovali k závěrečnému tlaku, bohužel jsme zase vyrobili zbytečný útočný faul. Po návratu vyloučeného hráče na led už nám nezbylo mnoho času pokusit se s výsledkem ještě něco udělat. 

1. kolo Krajské Ligy Přípravek 2005 – 2.část Velký hokej


Neděle 11.1.2015 - Chrudim
HC Chrudim - TJ Lokomotiva Česká Třebová   11:5   (2:2, 3:1, 6:2)
Sestava: Novák Martin (G), Kalousek Josef (G) – Mrkvička Radim, Rudová Lucie, Slezák Ota, Šoulák Václav, Brand     Matěj, Jansa Matěj, Telecký Adam, Kučera Lukáš , Lepša Filip, Mach Matyáš, Čečotková Iva, Jiruf Kamil, Klacl Jakub,
Kubíček Ondřej, Jansa Michal.
V neděli 11.1. 2015 odehrála přípravka 2005 první kolo KLP v Chrudimi. Utkání pro nás nezačalo vůbec špatně. Sice jsme hned v úvodní minutě inkasovali branku, ale v zápětí kluci srovnali a dokonce jsme šli i do vedení 2:1. Soupeř ale stihnul do konce první třetiny vyrovnat. Druhá třetina začala stejně jako první a Chrudim se ujala opět vedení, na které jsme ještě reagovali a důrazem před brankou soupeře stav srovnali na 3:3. Za nerozhodného stavu jsme mohli soupeři odskočit o branku, bohužel se nepodařilo proměnit trestné střílení, které se v této soutěži nařizuje místo dvouminutových trestů. Od poloviny utkání jsme byli bohužel horší tým. Slabé bruslení, prohrané osobní souboje, pomalé starty na kotouč. Toho všeho využil soupeř a odměnil naše kluky ve zbylém čase zápasu dalšími osmi brankami. Bohužel z naší strany přišla jen korekce v podobě dvou branek. Neproměnili jsme už ani nařízené druhé trestné střílení a tak jsme v prvním kole KLP 2005 prohráli vysoko 11:5.