Středisko JAVOR hlásí:                                                         

  • Betlémské světlo:
    Samotný příjezd Betlémského světla do České Třebové byl nejen ve znamení předání světla veřejnosti a skautům z okolních měst, ale také ve znamení zpívání koled zorganizované skauty z Litomyšle a Dolního Újezdu. A tak cirka půl hodiny před příjezdem skupinka skautů zpívala koledy v prostorech budovy nádraží. Převzetí světla od skautů z Brna trvalo chvilku a vlak se pomalu rozjel za zpívání koled do Ústí nad Orlicí, Chocně a Pardubic, kde cesta Betlémského světla tímto vlakem skončila. Na Štědrý den opět skautky ze čtvrtého oddílu rozdávaly Betlémské světlo na Starém náměstí příchozím. Podle počtů skautek se Betlémské světlo dostalo na sváteční stůl více jak jednomu stu zájemcům.


     Betlémské světlo v České Třebové....                                                             v Ústí nad Orlicí
     
    Betlémské světlo v Chocni                                                                a v Pardubicích....
     
    Změna názvu Junáka

    V loňském roce na jaře se v nedaleké Litomyšli konalo setkání všech skautů a skautek z celé ČR, zvané Valný sněm, který se koná jednou za tři roky. Na tomto setkání se během tří dní jednalo o budoucnosti skautské organizace. Mimo jiné se na tomto sněmu odsouhlasil nový název největší dětské výchovné organizace z dřívějšího názvu „Junák – svaz skautů a skautek ČR“ na  nový „Junák – český skaut, z.s.“  Tato změna se dotkne i našeho střediska během letošního roku a nový název bude znít „Junák – český skaut, středisko Javor Česká Třebová, z. s.“.
     
    Nábor do oddílu předškoláků

    Devátý oddíl předškoláků nadále přijímá holky a kluky ve věku od 4 do 6 let. Schůzky jsou každé úterý od 16 do 17 hodin. Nabízíme zábavu ve stejně starém kolektivu, rukodělné činnosti a hry. Na léto plánujeme příměstský tábor. Více informací o naší činnosti na www.devitkact.blogspot.cz nebo na facebooku: devitka.ct.