Lubomír Vašina byl opět potvrzen
jako hlavní trenér volejbalové reprezentace ČR

Českotřebovák, úspěšný trenér českotřebovských družstev, ale i extraligových družstev a českých reprezentací mužů a juniorů, je již nepřetržitě deset let hlavním trenérem české reprezentace připravující se na světovou univerziádu. Po čtyřech univerziádách (Thajsko, Srbsko, Čína, Rusko) bude připravovat mužskou reprezentaci na svoji pátou LSU, která se bude konat v měsíci červenec 2015 v Korejském městě Gwangiu. Potvrzen v dalším působení u tohoto reprezentačního týmu byl po výborných výkonech a umístění na předešlých světových akcích.                                                                                                                                    
Nejen sportovní klání, ale i odborné semináře a konference zaměřené na oblast sportu, volnočasové aktivity a sociální přínos sportu ve společnosti, i to je součástí náplně práce trenérů a organizačních pracovníků.
Celý měsíc bude družstvo a výprava českých sportovců prožívat v moderně vystavěné univerzitní vesnici a na sportovištích. Na programu jsou ukázkové kempy na místních univerzitách, které budou součástí aklimatizace na samotný světový turnaj.  Na samotné vrcholné akci , které se účastní na 12.000 účastníků ze 160 zemí se rozdávají medaile ve 21 sportovních disciplín.
Miluše Opatřilová