V Brně zahájen veletrh GO & REGIONTOUR 2015         



Jedná se o největší prezentaci průmyslu cestovního ruchu s akcentem na regiony ve střední Evropě. Veletrh REGIONTOUR je nosným projektem na podporu domácího cestovního ruchu a incomingu v České republice. Účastní se jej klíčové subjekty a osoby s rozhodovacími pravomocemi v cestovním ruchu ČR a jednotlivých regionů. Veletrh GO se zaměřuje na výjezdovou turistiku. Vedle tuzemských cestovních kanceláří a agentur se jej účastní poskytovatelé služeb cestovního ruchu v oblíbených zahraničních destinacích a zahraniční turistické centrály.


Podtitul:

GO - Mezinárodní veletrh průmyslu cestovního ruchu
REGIONTOUR - Mezinárodní veletrh turistických možností v regionech

Termín konání:

15.-18.1. 2015

Místo konání:

Brno - Výstaviště

Pořadatel:

Veletrhy Brno

Katalog vystavovatelů:

Otevřít i-Katalog vystavovatelů a jejich produktů

Statistika za rok:

2014

Počet návštěvníků:

30 748

Počet firem:

678

Výstavní plocha:

9 311 m2

GO a REGIONTOUR zahájili VIP hosté                         

Tandem veletrhů cestovního ruchu byl oficiálně zahájen v pavilonu P. Slavnostního přestřižení pásky se ujali ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová, předseda Senátu Parlamentu ČR Milan Štěch, hejtman Jihomoravského kraje a předseda Asociace krajů ČR Michal Hašek, primátor města Brna Petr Vokřál, kardinál Dominik Duka, generální ředitelka agentury CzechTourism Monika Palatková, velvyslanec Maďarska Tibor Petö, starosta města Debrecín László Papp a generální ředitel společnosti Veletrhy Brno Jiří Kuliš.

http://www.bvv.cz/public/galleries/29/28003/_thbs_/200X202__tz-150115-zahajeni-01-jgz_3514.jpg?5729af3c1716b22b0c4e9eee53709b95„Cestovní ruch je jednou z agend, která může zvýšit naše HDP a pomoci české ekonomice. Proto jsem velice ráda za tento veletrh, kde se dozvím všechno o našich krajích, ale také informace o regionech v zahraničí, u našich přátel. Velice ráda jsem se otevření veletrhu REGIONTOUR zúčastnila a vnímám to jako velkou čest,“ uvedla ve svém zahajovacím slově ministryně pro místní rozvoj ČR Karla Šlechtová.

Předseda Senátu Milan Štěch zdůraznil, že Česká republika není pouze jednou z nejprůmyslovějších zemí Evropy, ale má také velký potenciál v oblasti služeb. „Jsem rád, že náš cestovní ruch stále rozšiřuje svou nabídku, a chci za to našim regionům a cestovním kancelářím poděkovat, stejně jako za tento tradiční veletrh. Nám všem přeji, abychom se sem mohli vracet a také konstatovat, že tato nabídka je opravdu široce využívána občany,“ dodal.

Jménem pořádající společnosti všechny pozdravil Jiří Kuliš, který připomněl, že k ekonomicky významnému odvětví cestovního ruchu přispívá i veletržní průmysl a kongresová turistika a popřál všem účastníkům úspěšnou turistickou sezonu. Důležité veletržní téma církevní turistiky vyzdvihl kardinál Dominik Duka, arcibiskup pražský: „Církevní cestovní ruch nám připomíná věže kostelů, které směřují vzhůru, a zároveň nám ukazuje, že nejsme sami, ale vytváříme společenství nejenom celoevropské, ale i celosvětové.“

Hejtman hostitelského kraje Michal Hašek při této příležitosti poděkoval ministryni Karle Šlechtové a české vládě za podporu brněnské Velké ceny, protože motorky a vůně benzinu a oleje podle něj k jižní Moravě patří. „Přijede několik set tisíc návštěvníků a Velká cena významně propaguje značku Brna, kraje i České republiky, takže myslím, že nám vláda včera k zahájení veletrhu dala ten nejkrásnější dárek,“ řekl hejtman Hašek.

Pro čerstvě jmenovanou generální ředitelku agentury CzechTourism Moniku Palatkovou bylo zahájení veletrhu REGIONTOUR první příležitostí představit se veřejnosti v nové funkci. „Naší úlohou je podporovat a zvyšovat hodnotu značky Česká republika v domácím i mezinárodním prostředí. Pokud se rozhlédnu kolem, tak vidím, že značek, které za posledních 10 nebo 15 let zvýšily svoji hodnotu, je tady opravdu hodně. Národní marketing je samozřejmě do velké míry závislý na marketingu regionů a bez marketingu nejsou ekonomické efekty. Moc bych si přála, abychom do budoucna vnímali turismus jako nástroj regionálního rozvoje a jako významnou ekonomickou a obchodní aktivitu. Proto přeji vystavovatelům i návštěvníkům veletrhu hodně obchodních úspěchů, ať si veletrh užijete, má pro vás význam a splní vaše očekávání,“ popřála ze zahajovacího pódia Monika Palatková.

Veletrhy GO a REGIONTOUR potrvají od čtvrtka 15. ledna do neděle 18. ledna. Prezentuje se zde 983 vystavujících firem z 22 zemí a návštěvníci si mohou vybrat z pobytů ve více než stovce destinacích celého světa.