Českotřebovský deník 29/2015 (9/2)                                     
Na Pekláku máme v provozu oba svahy a vleky. Super podmínky, napadlo spousta přírodního sněhu, levá strana sjízdná.

Provozní doba 9-16 a 17 – 20 hodin.
Lyžařská škola 9-16 hodin.
Situace na svazích dnes ráno: sjezdovka Peklák i sjezdovka Zahrádky 30-60 cm přírodního a technického sněhu, teplota -3°C.

Běžecké tratě - úprava - stav k 6.2.2015:
Kozlovský kopec – 15 km na klasiku i bruslení
Hory-standardní tratě 1-4 km – klasicky i bruslenim

15.2. - testování nejnovějších modelů lyží Elan.
23.2. - veřejné závody "O cenu Pekláku".                                                                                              Těšíme se na Vás.
 
Jaké jsou letošní výjezdy českotřebovských hasičů   (z webové stránky SDH Česká Třebová k 9/2)

6. 19. 1. 2015 – 16:02 – Jednotka vyjela na žádost pracovníka městského úřadu k pročištění vodního toku od naplavenin v místech splavů v Bezděkově u zelené lávky a u domova důchodců.

5. 17. 1 . 2015 – 18:05 – Jednotka vyjela na výzvu KOPIS na pomoc policii při hledání pohřešovaného dítěte – po převzetí potřebných informací na místním oddělení policie ČR byla jednotka HZSp SŽDC vyslána k prohledání prostor nádraží, podzemního parkoviště a přilehlých podchodů pod tratí. Jednotka JSDHO měla za úkol prohledání okkolních ulic místa bydliště pohřešované a přilehlých garáží v okolí ulice Alešova. Než se rozeběhlo pátrání naplno, policie ČR jednotkám oznámila nález pohřešované u svých příbuzných přibližně kilometr od místa bydliště. Dítě bylo v pořádku a jednotky se vrátily na základny.

4. 10. 1. 2015  – 22: 08 – Technická pomoc – Jednotka vyjela na výzvu KOPIS k odstranění dvou spadlých stromů. Jednotka projela obě místa, kde byla překážka nahlášena a nic nenalezla. Po dohodě s HZS Litomyšl projela další cestou směr Přívrat, kde byla silnice také plně průjezdná. Při cestě na základnu jednotka odstranila strom menšího vzrůstu v kopci Kohout, který blokoval jeden jízdní pruh. Při odstraňování překážky přijela na místo hlídka PČR a informovala nás o požáru spadlého stromu na dráty vysokého napětí v obci Svinná. Po dohodě s KOPIS vyjela jednotka i na tuto událost. Na místo zásahu přijeli hasiči podniku SŽDC. Po nalezení místa události a domluvou s jednotkou HZSp SŽDC, se jednotka vrátila na základnu bez zásahu.

3. 10. 1. 2015 – 11: 56Jednotka vyjela na žádost městské policie k otevřený bytu, který otevřela speciálním nářadím.

2. 8. 1. 2015  – 10: 45 – Technická pomoc – Jednotka vyjela na žádost paní B ……  k otevření bytu. Na místo si povolala městskou policii a byt otevřela pomocí specialních nástrojů.

1. 5. 1. 2015 – 16:42   – Technická pomoc – Jednotka vyjela na žádost řidiče vozidla k vyproštění zapadlého vozidla. Po příjezdu na místo události bylo zjištěno, že se jedná o nákladní vozidlo jedním kolem mimo komunikaci, které je silně nakloněné a hrozí vzhledem k vysokému těžišti a celkové hmotnosti cca 25t jeho převrácení. Z tohoto důvodu se jednotka dohodla s HZSp SŽDC o pomoc s VYA 15 T815. Poté se jednotka vrátila zpět na základnu.

Kdo podporuje ochránce přírody - ČSOP Podorlicko Česká Třebová

Ústřední výkonná rada ČSOP
Pardubický kraj
Město Česká Třebová
Lesy České republiky, s.p.
NET4GAS, s.r.o.
Obec Rybník
Obec Semanín
Český rozhlas Pardubice
Českotřebovský zpravodaj  - Mgr Milan Mikolecký
Ateliér foto KREATIV
Eko Bi, s.r.o. Česká Třebová
Klub českých turistů Česká Třebová
Knihkupectví Paseka
Mykologický klub Choceň
Občanské sdružení Pro Semanín
OIK TV Česká Třebová
Orlický deník
RAZPO, s.r.o.
Smyčkovi – Zahradní architektura
Vinotéka U Karla IV.