Českotřebovský deník 33/2015 (13/2)                                    
Jarní prázdniny: Na Pekláku máme v provozu oba svahy a vleky. Sněhu dost.

Po celé jarní prázdniny (13.2. – 21.2.) provozní doba 9-16 a 17 – 21 hodin. 22.2. 9-16 a 17-20 hodin.
Lyžařská škola 9-16 hodin.
Situace na svazích dnes ráno: sjezdovka Peklák i sjezdovka Zahrádky 20-50 cm přírodního a technického sněhu, teplota 0°C.
15.2. - testování nejnovějších modelů lyží Elan (9-16 hodin).
16.2. - III. dětské závody na sjezdovce Zahrádky
23.2. - veřejné závody "O cenu Pekláku".           Těšíme se na Vás.
 
PRODÁM RODINNÝ DUM V ČESKÉ TŘEBOVÉ - PARNÍK., DUKELSKÁ 380. CENA 530.000 Kč. 
VÍCE INFORMACÍ NA TEL. 603 503 421.
LITERÁRNÍ VEČER – BLANKA KOSTŘICOVÁ: DRUHÉ ČTENÍ TŘEBOVSKÝCH POVÍDEK (S KOMENTÁŘEM JANA BALABÁNA)

Číst knihu kulturně znamená číst ji nejméně dvakrát – a proto se Blanka Kostřicová rozhodla představit v českotřebovské knihovně podruhé ty svoje knihy, které zde již měly křest anebo ze kterých už autorka na dřívějších večerech předčítala. V plánovaném cyklu druhých čtení samozřejmě zazní jiné texty než na čtení prvním.
Blanka Kostřicová byla velmi blízkou přítelkyní před pěti lety zesnulého významného prozaika Jana Balabána, s nímž mj. vedla intenzivní korespondenci, která samozřejmě obsahuje též různé vzájemné soudy o právě vznikajících textech – na obou stranách. Cyklus druhých čtení bude doplněn vybranými pasážemi z dopisů J. Balabána, které se nějakým způsoben týkají příslušných knih či textů Blanky Kostřicové. Tyto „komentáře“ přečte Josef Jan Kopecký.
Literární večer se koná v Městské knihovně (1. patro) v pondělí 23. 3. V 19.00.
 
Areály ve Slatině kontroluje policie. Nebezpečí nehrozí 

Pardubice (13. 2. 2015) – V obci Slatina u Vysokého Mýta probíhá v areálu bývalého zemědělského družstva kontrola uložené munice. Kontrola má za cíl zjistit množství, stav munice a její zabezpečení. K celé situaci se uskutečnilo jednání na půdě Ministerstva vnitra České republiky. V této záležitosti také jedná hejtman Pardubického kraje Martin Netolický s krajským ředitelem Policie ČR Janem Švejdarem a starosty okolních obcí, které leží v blízkosti kontrolovaných areálů.
„Vzhledem k tomu, že situace je pod kontrolou, nebylo prozatím nutné svolat Bezpečnostní radu Pardubického kraje. Momentálně policie kontroluje areál bývalého zemědělského družstva a v pondělí bude zahájena integrovaná kontrola. Celý areál je v současné době nepřetržitě střežen příslušníky policie. Pokud se potvrdí výskyt munice v objektech, které neodpovídají právním předpisům, budu osobně preferovat co nejrychlejší vyklizení celého areálu a převoz munice do některého z muničních skladů. Vzhledem k připravenosti skladu v Květné se nabízí právě tento muniční sklad,“ uvedl Martin Netolický. „Zároveň bych rád vyzval všechny své kolegy, aby se zabývali detailně situací v civilních muničních skladech na jejich území. Obdobná překvapení mohou být bohužel v celé České republice,“ dodal Martin Netolický.
Areál, ve kterém mají sídlo dvě společnosti, je předmětem kontroly dle zákona o střelných zbraních a střelivu. Ani jedna ze společností neoznámila Krajskému úřadu Pardubického kraje svoji činnost, a nepředložila tak návrh na zařazení ani protokol o zařazení či nezařazení objektu nebo skupiny objektů dle zákona o prevenci závažných havárií.
 
První premiéra Triária v roce 2015: Ten "druhý" 

Divadelní spolek Triarius Česká Třebová uvedl v Klubu Modrý trpaslík  poslední lednový večer  hru Floriana Zellera "Ten druhý". Vystoupili herci Zdeněk Tesař, Tereza Vodochodská a Josef Jan Kopecký. Z tohoto tria je vystudovaným hercem Zdeněk Tesař, ovšem oba další protagonisté  mají k divadlu "profesionálně" blízko, neboť Tereza Vodochodská s Josefem Kopeckým učí na literárně-dramatickém oboru ZUŠ Střezina v Hradci Králové. Hra je pojata jako komorní psychologické drama o trojici poměrně dost nešťastných lidí a o ženě, která je zasnoubená a má milence. Jestli je tento milostný trojúhelník skutečný, nebo jen představa hlavní postavy, na to si musel každý divák přijít sám.  Vystoupení bylo první premniérou  Triária v roce 2015 a 33. premiérou v historii souboru.
Motto: Ten večer byla se svým milencem. Domů přišla velmi pozdě. On ještě nespal…
On, ona – a Ten druhý.
Komorní psychologické drama o vztazích, pravidlech, přátelství a nevěře. O představách. O životě ve dvou. O samotě.
O ženách a mužích. O tom, jak myslí....
O nás. 
režie: Josef Jan Kopecký  dramaturgie: Josef Jan Kopecký a Tereza Vodochodská
hrají: Tereza Vodochodská, Zdeněk Tesař a Josef Jan Kopecký
scéna: Josef Jan Kopecký světelný design: Josef Jan Kopecký  hudba: Pavel Horák 

 
Návrhy na osobní bankroty v občanské poradně

Od roku 2006 mohou dlužníci řešit své dluhy formou tzv. osobního bankrotu (oddlužení, insolvence). Zákon upravující oddlužení se již několikrát změnil, avšak v současné době má dlužník v insolvenčním řízení velmi dobré postavení. Nově mohou insolvenční řízení zahájit i osoby s podnikatelskými dluhy. Pro oddlužení manželů jsou stanovená jasná pravidla.
Pro vstup do oddlužení musí mít dlužník stálý příjem, musí mít 2 a více věřitelů, do návrhu musí uvést všechny své dluhy, musí být schopen zaplatit 30 % svých dluhů a musí mít dluhy déle než 30 dní po splatnosti.
Oddlužení trvá 5 let od schválení návrhu. Své dluhy dlužník uspokojuje buď ve splátkovém kalendáři, nebo prodejem majetku. O způsobu oddlužení rozhodují věřitelé, popř. sám soud. Insolvenčnímu správci, který je pověřen soudem k dohledu nad řízením, náleží odměna.
Se sepisováním návrhů na povolení oddlužení máme několikaleté zkušenosti. Návrhy na oddlužení sepisujeme již od roku 2008. Tyto návrhy sepisujeme bezplatně.
Pokud si dlužníci k sepsání návrhu na oddlužení nevyberou občanskou poradnu, doporučujeme jim, aby si ověřili věrohodnost firmy, kterou o sepsání návrhu budou žádat.
 
Občanská poradna Ústí nad Orlicí

Provozní doba Občanské poradny Ústí nad Orlicí

PO

Ústí nad Orlicí

  9 - 12 objednaní

13 - 16 objednaní

ÚT

Králíky

  9 - 12

--------------------                         

ST

Vysoké Mýto

  9 - 12

--------------------                         

ČT

Ústí nad Orlicí

  9 - 12

13 - 16 objednaní

Letohrad

  9 - 12

--------------------                         

Lanškroun

  9 - 12

--------------------                         

 http://uo.charita.cz/sluzby/obcanska-poradna/