Českotřebovský deník 35//2015 (15.2.)                                  

Taneční hrátky na Déčku s taneční školou Česká Třebová

Dne 10.2. 2015 byl v České televizi na stanici Déčko odvysílán další z pořadů Taneční hrátky s Honzou Onderem. Natáčení se zúčastnily také naše tanečnice ze skupiny Flowers – Vali Hůlková a Nellča Hrušková. Díl věnovaný tanci The Power (na hit s prvky hip-hopu od německé skupiny Snap!) měl premiéru. Tento díl můžete shlédnout  ze záznamu na stránkách Taneční školy – kdykoliv.
Honza Onder dále bude vyučovat i na hodině Tanční školy 8.3. v České Třebové.
19.2.2015 - Trezor  3.3.2015 - Pátá Video ZDE

101. narozeniny paní Vincencie Abrahámové 

V pátek 13. února 2015 dopoledne se do Domova pro seniory v Bezděkově dostavili členové vedení města, aby zde popřáli k významnému životnímu jubileu paní Vincencii Abrahamové.
101 let je věk, kterého se podařilo dosáhnout zcela minimálnímu počtu českotřebovských občanů. Je vidět, že paní Abrahamová má opravdu tvrdý kořínek a i v tomto pokročilém věku je schopna zavzpomínat na dobu svého mládí strávenou na Valašsku, na společný život s manželem a práci kotelnice na internátě Na Skalce. Vedle zástupců rodiny, radnice a Domova pro seniory se na přání oslavenkyně dostavily učitelky ze ZUŠ M. Hamplová a J. Nováková, aby jí zahrály skladby podle jejího přání. Díky nim i kolektivu pracovníků Domova pro seniory proběhla oslava na důstojné úrovni. Všem patří velké poděkování.
Do dalších let přejeme hodně zdraví a pohody!

Dětský karneval - pořádá Taneční škola Česká Třebová v Národním domě.
Odpoledne od 14 hodin pro děti 2 - 5 let, od 17 hodin retro párty pro starší

„ZA PRÁCI SE PLATÍ!“ ZNĚLO NA PROTESTU PROTI ŘÍZKÁRNĚ

Dne 15. 2. 2015 odpoledne se uskutečnil protest proti pražské restauraci Řízkárna, která dluží mzdy několika bývalým zaměstnankyním a zaměstnancům. Demonstrace, průvodu a blokády restaurace se zúčastnilo přes padesát lidí včetně několika poškozených, kterým restaurace neproplatila mzdu. Akci zorganizovala Mostecká (MSS) a Pražská solidární síť (SOL!S).
Demonstrace začala před stanicí metra Anděl, kde promluvila paní Gabriela, poškozená brigádnice. Přiblížila praktiky provozovatele Řízkárny Vladimíra Krulce, mezi které patří i šikanování lidí na pracovišti. Upozornila na dlouhodobost těchto praktik, neboť v restauraci pracovala ještě v roce 2012.
Demonstrující se následně vydali z Anděla ulicemi Plzeňská, Nad Zámečnicí a U Klikovky až k samotné restauraci. Provozovatel Krulec zde byl opakovaně vyzván k uhrazení dlužných mezd a o svých otřesných zkušenostech promluvili další poškození zaměstnanci. Protestující závěrem akce obsadili prostory restaurace. Vzhledem k tomu, že provozovatel na požadavky poškozených nezareagoval, přislíbili účastníci demonstrace další protestní akce.
Na solidární sítě se obrací další osoby, kterým restaurace dluží mzdy. Předpokládá se, že provozovatel Krulec dluží za práci úhrnem statisíce korun. Vedle toho se několik bývalých zaměstnanců setkalo jak s hrubým zacházením, tak s neadekvátně dlouhou pracovní dobou. Zaměstnanci byli neustále pod drobnohledem kamerového systému, a to i v prostorách, které jsou určeny k převlékání. Solidární sítě poukazují také na nestandardní podmínky dohod o provedení práce, například na snímání otisků prstů.
Mostecká (MSS) a Pražská (SOL!S) solidární síť sdružují pracující, nezaměstnané, studenty a důchodce. Vychází z poznání, že jednotlivec sám je proti jednání chamtivých zaměstnavatelů bezbranný. Sítě jsou volným sdružením osob, které hají své členy prostřednictvím kolektivních přímých akcí, tedy bez spoléhání na politické a úřední zastupitele.