Českotřebovský deník  42/2015 (24/2)                                   
CHL vstoupila do play off. Výsledky zveřejním ve zvláštním souboru.
Jak budou výsledky hodnoceny:
  • pro výsledek dvoj zápasu je rozhodující bodový zisk
  • v případě rovnosti bodů, jsou jako třetí rozhodující zápas určeny nájezdy (3 hráči proti 3 hráčům, poté libovolný hráč až do rozhodnutí)
  • poslední skupina (HC ČERNOVÍR, HC CZLOKO, HC KOCOUŘI Skořenice) hraje klasickým způsobem vzájemné zápasy, kde v případě nerozhodného výsledku budou následovat nájezdy
  • finále bude odehráno stejně jako v zápasech o ostatní umístění na dva zápasy, změna je pouze u druhého rozhodujícího zápasu, který se odehraje na 3 x 20 min.
  • vyhodnocení jednotlivců (statistiky) bude provedeno na základě výsledků ze základní části soutěže
 
Finále (druhý rozhodující zápas) se odehraje 16. 3. 2015 od 18:00 hod.. Bezprostředně po zápase proběhne slavnostní vyhlášení výsledků soutěže s předáním cen všem týmům. Připravujeme lehké občerstvení pro každého hráče CHL, který se na vyhlášení výsledků dostaví. Prosím Vás o informování Vašich spoluhráčů a každopádně vyslání zástupců jednotlivých týmů na toto vyhlášení.
 Na ukončení sezony CHL spojené s vyhlášením výsledků zveme i veřejnost. .
 

Informace o plánu provozu na ZS v březnu a o ukončení ledové sezóny

Předpokládaný termín ukončení provozu je 21. 3. 2015 včetně posledního veřejného bruslení.
Dne 4. 3. 2015 v dopoledních hodinách Lední revue
Dne 13. 3. 2015 v odpoledních hodinách Krasobruslařská exhibice
Dne 16. 3. 2015 proběhne od 18:00 hod. finálový zápas CHL, po zápase proběhne slavnostní vyhlášení vítězů a vyhodnocení celé soutěže (cca 20:30 hod.).
Dne 20. 3. 2015 proběhne závěrečný turnaj “O pohár ředitele Eko Bi s.r.o.”, který se již tradičně pořádá na ukončení sezony ledové plochy.
Dne 21. 3. 2015 turnaj mládeže (zatím předpoklad)
 
Do plánu ještě přibudou závěrečné zápasy HC Kohouti v krajské lize a IHC Česká Třebová v oblastní lize, to však na základě výsledků neodehraných zápasů a následného postupu do dalších bojů.
Ski klub píše zájemcům o závodní lyžování

Zájemci o sjezdové lyžování mohou své děti přihlásit na trénincích každou středu  od 17,00 hod. na lyžařském svahu
u dolní stanice vleku na Pekláku. Předpokladem je, že dítě již zvládlo začátky lyžování. Jsme oddíl , který se věnuje především závodnímu lyžování, nejsme lyžařská škola. Vaše dítě bude po odborné stránce vedeno k získání a prohloubení techniky  závodního lyžování, k bezpečnému zvládnutí nástrah lyžařských svahů a především k získání dostatečné fyzické kondice, obratnosti a nervosvalové koordinace. Máme především zájem o děti ve věku 5 – 8 let.
Podmínky členství a další informace získáte  na výše uvedených trénincích, nebo na tel. číslech:
722 593 784  / Dostál/  a 723 012 338 / Hicklová/
 
Kraj pokračuje v podpoře dobrovolných hasičů

Pardubice (24. 2. 2015) – Hejtman Pardubického kraje Martin Netolický předal starostovi Krajského sdružení hasičů Pardubického kraje Josefu Bidmonovi smlouvu na dotaci ve výši 300 tisíc korun, která poslouží tomuto největšímu občanskému sdružení především na práci s mládeží a pořádání různých soutěží v požárním sportu.
„Se svými téměř 25 tisíci členy, patří dobrovolní hasiči mezi jednu z největších organizací na území kraje. Navíc jsou přítomni i v těch nejmenších obcích a umožňují dětem zapojení do kolektivu a sportovní vyžití,“ vysvětlil podporu hejtman Martin Netolický.
„Příspěvků, které dostáváme od Pardubického kraje na naši činnost, si velice vážíme. Bez nich by byla naše práce o mnoho složitější. Jsem velice rád, že pan hejtman přislíbil svojí osobní záštitu nad jízdou historických vozů, která bude předcházet našemu sjezdu v červenci 2015 v Pardubicích, na který jsme pana hejtmana pozvali,“ uvedl Josef Bidmon.
Činnost dobrovolných hasičů v Pardubickém kraji je nezastupitelná. Podílí se na rozvoji požární ochrany nejen ve vztahu k jednotkám Sdružení dobrovolných hasičů obcí a měst Pardubického kraje, ale i při ochraně obyvatelstva. Hasiči v malých obcích jsou i základem společenského života, ale jsou často i jediní, na koho se může starosta obce obrátit o pomoc například při úklidu obce nebo zajištění různých akcí.