Českotřebovský deník 45/2015 (28/2)                                   

Zabezpečovací zařízení zde nefunguje a tak řidiči projíždějícímu zejména ve směru od stadionu k hlavní silnici I/14 nezbývá, než se spolehnout na své smysly. Vlaky přijíždějí na přejezd odprava z tzv. "Suezu" a právě pohled doprava je velmi, velmi  omezený.  Těžko řící, jak by to dopadlo, když by se vozidlo rozjíždělo jen pomalu např. s velkým nákladem či vlekem.  Snažil jsem se dopátrat  zda je či není na této koleji omezená rychlost tak a kolikrát musí  vlak zatroubit, ale nedozvěděl jsem se. Podle toho co vím zde žádná "pomalá  jízda" nařízena není.  (Na trati do Moravské Třebové je u nechráněných přejezdů nařízena rychlost 10 km/h a trojnásobné houkání.) A i kdyby rtu pomalá jízda byla, vzpomeňte si na ráno 7. července, kdy nepozorný strojvůdce dopravce AWT  projel právě v Suezu návěstidlo Stůj  a vznikla nehoda, jejíž následky ještě nejsou dodnes odstraněny, i když termín slíbeného odstranění 28/2 právě uplynul.  Fotil jsem několik, snímků, aby  se ukázalo, jak se v oblouku postupně odkrývá pohled  na trať bohužel až v situaci, kdy je vozidlo na koleji nebo z ní. Doleva je vidět lépe, jenže z této strany vlaky nejezdí..... Opravdu je vše OK?
pohled vlevo                                                                                pohled vpravo jen pár desítek metrů.... Vjíždíme na přejezd                                                      uprostřed koleje                                            Už jsme za přejezdem

  Pohled ze Suezu  - na přejezd také není vidět....

VEŘEJNÉ ČTENÍ BIBLE A VELIKONOČNÍ CESTA

♣  společně pořádají Církev bratrská a Církev římskokatolická v České Třebové s podporou místní skupiny České křesťanské akademie
♣  čtení proběhne na Starém náměstí v České Třebové v pátek 3. dubna 2015 od 10.00 do 15.00
♣  na začátku v 10.00 krátce promluví P. Jindřich Tluka
♣  každý si může přečíst svůj kousek Bible!
♣  v 15.00 ze stejného místa vyjde Velikonoční cesta, při které se ulicemi města ponese kříž a na různých místech se bude číst z Bible - všichni jste srdečně zváni!
♣  při cestě se bude zpívat ze zpěvníku Koinonia
♣  cesta skončí asi v 17.00 v rotundě svaté Kateřiny
♣  na obě akce zveme všechny lidi dobré vůle
 
SNOW TOUR Na Pekláku

Hory, sníh, lyžování a veškerá zábava s tím spojená to vše bylo k mání  28. 2. 2015 ve skiareálu Peklák Testování lyží značky FISCHER, rukavic LEVEL, helmy a brýle SMITH přes soutěžení o zajímavé ceny až po možnost nechat svůj lyžařský um rozebrat profíky. O příjemnou zábavu na horách se Vám se postaraly usměvavé promotérky v barevných bundách Halti a na občerstvení na sjezdovce od Bonduelle!! VÍCE ZDE
Akce "Lyžuj za kilo" pokračuje: Od 27.2.2015 si na Pekláku zajezdíte dopoledne, odpoledne, nebo večer – vždy jen za 100 Kč. (karta má platnost 3 hodiny od prvního průchodu). Tak neváhejte a dorazte na Peklák – levněji to už nejde.
Od 27.2.2015 až do odvolání provozní doba 9-19 hodin. Těšíme se na Vás na
Pekláku !!!
 

Další nebezpečné místo u železniční tratě v České Třebové je ve Slovanské ulici
Dvě pole plotu vyboural  řidič v kradeném osobním voze už více než před rokem  a stav postiženého místa na křižovatce ulic Slovanská - Brožíkova jistě 4 metry nad úrovní kolejí se dodnes nezměnil. Fascinuje mne "starost" o bezpečnost vozidel a chodců na tomto místě. Zatímco bylo možné zajistit, aby se během tří měsíců vyměnila okna za plastová na dispečerském pracovišti  nádraží, tak rady s opravou plotu není potřeba spěchat vůbec. Jistě to má někdo na starosti a podle názoru veřejnosti svoje povinnosti neplní.  Možná bychom mohli v této věci udělat také něco my z úrovně města Česká Třebová. NEBO BUDE OPĚT POTŘEBA, ABY ZDE TAKÉ ZASÁHL HEJTMAN PARDUBICKÉHO KRAJE? 


Plot ve Slovanské ulici nestojí za nic už také na dalších místech. Pro bezpečnost dopravy je ale důležitý. Ví to také SŽDC?