KARNEVALOVÉ RADOVÁNKY V MATEŘSKÉ ŠKOLE HABRMANOVA

„Kdy už budeme mít ve školce karneval?“ byla nejčastější otázka ve všech sedmi třídách. Nejprve jsme počítali týdny, opakovali dny v týdnu, pojmy včera, dnes, zítra, … Aby se nám co nejlépe podařilo zajistit pro děti zajímavý a zábavný program, bylo zapotřebí se důkladně připravit.

Děti kreslily, malovaly, vystřihovaly, sestavovaly, nalepovaly, vybarvovaly a postupně vznikaly originální dekorace a veselé obrázky, které jsme použili k výzdobě MŠ. Bylo také nutné potrénovat výslovnost a zapamatování nových říkanek, osvojit si intonaci s textem nové písně, samozřejmě s doprovodem na melodické i rytmické hudební nástroje. Při cvičení děti napodobovaly klauna, který překonává různé překážky, koordinuje lokomoci, zvládá manuální dovednosti a mnoho dalšího. Konečně přípravy vyvrcholily!

 Hurá, je čtvrtek 12. února 2015 a dveře do tříd otevírají malí pohádkoví hrdinové. Paní učitelky se vítají i se zvířátky, ale i s postavičkami bez pohádkového původu.

Po sváteční, tradičně zdravé svačince získali naši hrdinové spoustu energie na celé dopoledne. V úvodní promenádě v róbách se po chvilce osmělilo i pár stydlínů, kteří se s chutí a radostí pustili plnit úkoly připravených her. Hry střídal tanec a děti si přály také vidět své kamarády. Proto jsme zavítali na vzájemné třídní návštěvy. Čas plný her, legrace a humoru se posunul k závěru karnevalu. Kostýmy dětem ohromně slušely a každá postava si řádně užila svou velkou hlavní roli a ztvárnila ji naprosto přesvědčivě. Domů si děti odnášely sladkou odměnu, drobný dáreček, ale hlavně veselou náladu z příjemně prožité školkové slavnosti.

Děkujeme všem rodičům za spolupráci a čas, který věnovali přípravě masek a kostýmů pro své děti. A nezapomeňte, zase za rok se rádi všichni sejdeme na karnevalu v naší MŠ. Už teď se těšíme!

Za MŠ Habrmanova Jana Faltysová