Lední hokej mládeže 2. - 5. týden 2015                     

Starší žáci 2.- 5.týden

5.kolo 2.část 
Sobota: 31.1.2015 – Česká Třebová
TJ Lokomotiva Česká Třebová - HC Spartak Choceň 1:7  (1:5, 0:1, 0:1)
Branky ČT:  15´Bogdány(Švub)
Vyloučení: 0 : 6  Bez využití, Oslabení: 0:1  Diváků:43 Zásahy brankářů: 35:40
Sestava: Prokop, 21´Hriško – Nesejt, Verner, Novotný, Havránek – Stolín, Umlauf, Hošpes – Ruda, Švub, Bogdány – Jansa, Palán
Komentář: V letošním prvním domácím zápase jsme přivítali Choceň. Bohužel jsme v první části hry absolutně propadli v obranné fázi, včetně brankáře a o výsledku utkání tak bylo rozhodnuto. Hosté pak již jen kontrolovali hru a výsledek si pohlídali. Mrzuté je i to, že jsme opět nedokázali zužitkovat některé dobré příležitosti ke skórování. Výhra hostí tak byla zasloužená.
 
4.kolo 2.část
Sobota: 24.1.2015 – Moravská Třebová
HC Slovan Moravská Třebová– TJ Lokomotiva Česká Třebová  3:1  (1:1, 0:0, 2:0)
Branky ČT:  9´Ruda (Bogdány)
Vyloučení: 4 : 4  Bez využití  Diváků:80 Zásahy brankářů: 40:35
Sestava: Borovička – Nesejt, Verner, Novotný, Hernych, Havránek – Stolín, Umlauf, Hošpes – Ruda, Švub, Bogdány – Jansa, Viktorin, Kleisl – Palán
Komentář: V Moravské Třebové jsme hráli nezvykle večer, ale hře to nijak neublížilo. Škoda, dnes jsme měli po celé utkání mírně navrch, ale naše chabá koncovka, se kterou se potýkáme celou sezónu, nás opět připravila o body. Do zápasu jsme nastoupili s omlazeným celkem v brance s Michalem Borovičkou, který si sice v úvodu vybral slabší chvilku, ale během utkání si to odčinil několika výbornými zákroky. My můžeme litovat neproměnění několika dobrých příležitostí a tak opět odjíždíme bez bodu.
 
2.kolo 2.část
Sobota: 10.1.2015 – Skuteč
HC Skuteč – TJ Lokomotiva Česká Třebová  8:5  (1:1, 4:1, 3:3)
Branky ČT: 20´a 38´Stolín (2x Umlauf), 43´Novotný, 45´Umlauf (Stolín), 56´Ruda (Stolín)
Vyloučení: 9 : 6 (+ Domácí 3 x 10 min., hosté 1 x 10 min) Využití: 0:1, V oslabení: 3:0 Diváků:72
Sestava: Hriško – Nesejt, Verner, Novotný, Hernych – Stolín, Umlauf, Havránek – Ruda, Švub, Bogdány – Jansa
Komentář: Ve Skutči jsme chtěli zvítězit, bohužel zase jsme odjeli bez bodu. Hokejově jsme na tom byli opět lépe, místo jasného vedení jsme však v první třetině opět prohrávali, do přestávky jsme sice vyrovnali, ale pak nepochopitelný herní výpadek ve druhé třetině umožnil domácím jít až do čtyřbrankového vedení. Ve třetí části, jsme se snažili s výsledkem něco udělat, ale na naši branku domácí vždy odpověděli a vedení tak udrželi až do konce. Smutné je, že jsme v utkání inkasovali třikrát v naší početní výhodě.
 
Mladší žáci 2.- 5.týden
 
23. kolo – 31.1.2015
TJ Lokomotiva Česká Třebová - HC Spartak Choceň  5:3  (0:0, 2:2, 3:1)
Sestava: Borovička – Fikejz, Viktorin, Kolář, Fiala, Verner, Novotný J. – Páv, Novotný A. Lepša – Kučera, Kubíček, Šoulák –  Langer, Pachl, Doleček
Vyloučení: 5 : 3, Využití: 0 : 1
Chocni jsme chtěli vrátit porážku z minulého utkání. Sami nám to usnadnili tím, že nepřijeli v kompletní sestavě – chyběli 2 klíčoví hráči . Nastoupili jsme s ještě mladší sestavou než v Moravské Třebové a na našem herním projevu se to značně projevilo. Na ledě chaos, nekázeň, no prostě bramboračka se vším všudy. Ještě že Choceň předváděla něco podobného. Nakonec jsme byli šťastnější a vyhráli jsme 5:3. Bohužel toto utkání se nám vůbec nepovedlo a to ani našim nejlepším hráčům. Příští týden přijede Chrudim a pokud se kluci nezlepší, tak na další výhru můžeme zapomenout. 
 
22. kolo – 24.1.2015
HC Slovan Moravská Třebová– TJ Lokomotiva Česká Třebová   5:3 (2:0, 3:3, 0:0)
Sestava: Lepša- Fikejz, Pojezný, Kolář, Verner Jakub – Páv, Novotný A., Fiala – Šoulák, Novotný J., Kučera – Langer, Pachl, Doleček
Vyloučení: 6:9  Využití: 1:1
Do Moravské Třebové jsme přijeli s velmi mladým týmem a několika nemocnými hráči. Kluci si nevedli vůbec špatně. Nasazením a dobrým pohybem byli vyrovnaným soupeřem. Nakonec prohráli 3:5 díky smolným a neregulérním golům. Nejslabší výkon na ledě předvedli oba rozhodčí, což ovlivnilo výsledek utkání. Celý tým zaslouží velkou pochvalu.
 
 21.kolo – 17.1.2015
TJ Lokomotiva Česká Třebová – HC  Litomyšl  3:4 (0:1, 2:1, 1:2)
Sestava: Borovička, Lepša – Fikejz, Viktorin, Novotný J. Martinásek T., Verner Jakub, Kolář – Hošpes, Ruda, Palán – Páv, Novotný A., Pojezný – Doleček, Pachl, Pavliš
Vyloučení: 4:3, Využití: 0:0, V oslabení: 1:1
Do tohoto utkání jsme vstupovali s vědomím síly a odhodlání Litomyšle. Od začátku zápas probíhal ve velkém tempu a urputném boji o každý kousek ledu. Kluci se snažili, bojovali, každý na hranici svých možností, ale chybělo více štěstí v koncovce. Soupeř naše individuální schopnosti otupil výborným kolektivním výkonem. Výborně před vlastní bránou zahušťoval prostor a zablokoval nespočet našich střel. Ze svých šancí vytěžil maximum a o gól vyhrál. 
 20. kolo – 10.1.2015
HC Skuteč – TJ Lokomotiva Česká Třebová   5:4  (2:0, 1:3, 2:1)
Sestava: Martinásek O. – Martinásek T., Viktorin, Verner Jakub, Kolář, Pojezný, Pavliš – Palán, Novotný A., Fiala – Borovička, Páv, Lepša – Doleček, Pachl, Langr
Vyloučení: 8:5, Využití: 0:1, V oslabení: 2:1
Do zápasu jsme bohužel vstoupili stejně jak do rozbruslení, tedy s chabým nasazením. Prvních deset minut jsme byli jednoznačně horším týmem. Po malých korekcích sestavy se nám podařilo hru vyrovnat a následně v polovině utkání i výsledek a dokonce jsme šli i do vedení 3:2. Za tohoto stavu jsme bohužel neproměnili spousty vyložených šancí včetně několika brejkových situací a nařízeného trestného střílení. Dnes bohužel neměli svůj den ani jindy téměř stoprocentní koncoví hráči, ale to už tak bývá. V jednom útoku se dnes potkali dva naši gólmani Michal Borovička a Filip Lepša a jejich lajna si vůbec nevedla špatně. Bohužel soupeři se podařilo opět výsledek otočit na 5:3 z ojedinělých šancí. V 55. minutě se našemu týmu podařilo snížit na 5:4, ale vyrovnat se již nepodařilo.

 

Krajská Liga Přípravek 2005
3. kolo
Neděle 25.1.2015        
TJ Lanškroun – TJ Lokomotiva Česká Třebová 7:3 ( 2:0, 4:3, 1:0)
Nominace: Kalousek Josef (G) – Novák Martin ,Mrkvička Radim, Slezák Ota, Lepša Filip, Mach Matyáš,Jansa Matěj,
Telecký Adam, Klacl Jakub , Kučera Lukáš, Kubíček Ondřej ,Čečotka Adam, Šoulák Václav,Jansa Michal.
Ke třetímu utkání velkého hokeje jsme vyjeli v neděli 25. 1. do sousedního Lanškrouna. Celý tým přijel v dobré náladě, kterou si přenesl do utkání. Kluci se snažili plnit si své povinnosti ve hře, jak nejlépe umí. Bylo vidět nasazení hráčů. Bohužel se nám ale nepovedlo držet krok s domácím týmem. První třetina skončila 2:0 pro domácí. Ve druhé části začal i náš tým dávat branky a v osmé minutě druhé třetiny svítil na tabuli stav 3:2. Proti Lanškrounu to pro nás byl dobrý výsledek. Bohužel na konci druhé části bylo vše jinak. Soupeř stačil převážně z brejků nastřílet další tři branky a naši kluci se trefili pouze jednou. Takže po druhé třetině byl stav 6:3. Poslední třetinu jsme trošku polevili v nasazení a Lanškroun toho využil ke vstřelení sedmé branky a uzavřel tak účet utkání. I přes prohru našeho týmu je potřeba kluky pochválit, neboť bylo vidět malé zlepšení oproti předchozímu domácímu utkání.
 2. kolo
Neděle 18.1.2015
TJ Lokomotiva Česká Třebová -  HC Slovan Moravská Třebová 1:8 ( 0:1, 0:6, 1:1)
Sestava: Novák Martin (G), Kalousek Josef (G) – Mrkvička Radim, Slezák Ota, Lepša Filip, Jansa Matěj, Kovář Samuel
Telecký Adam, Klacl Jakub, Kučera Lukáš, Jansa Michal, Kubíček Ondřej, Jiruf Kamil, Havránek Tadeáš,Brand Matěj.
Tým přípravky 2005 odehrál první utkání velkého hokeje na domácím hřišti. Chybělo nám šest hráčů základní sestavy a tak dostaly možnost hráči mladších kategorií. Hned od začátku bylo zřejmé, kdo je favoritem tohoto utkání. Po odehrání první třetiny však nebylo skóre 0:1pro nás až tak nepřijatelné.
Soupeř z Moravské Třebové svou herní kázeň předvedl hlavně ve třetině druhé, kdy nás deklasoval šesti brankami a navýšil svůj náskok na 0:7. Ve třetí třetině se našemu obránci povedlo projet hřištěm až k soupeřově brance a vstřelit čestný gól. Škoda jen, že tato akce byla ojedinělá. Slovan v poslední části skóroval už jen jednou a tak skončilo první domácí utkání prohrou Lokomotivy 1:8.
 1.kolo
Neděle 11.1.2015
HC Chrudim - TJ Lokomotiva Česká Třebová   11:5   (2:2, 3:1, 6:2)
Sestava: Novák Martin (G), Kalousek Josef (G) – Mrkvička Radim, Rudová Lucie, Slezák Ota, Šoulák Václav, Brand     Matěj, Jansa Matěj, Telecký Adam, Kučera Lukáš , Lepša Filip, Mach Matyáš, Čečotková Iva, Jiruf Kamil, Klacl Jakub,
Kubíček Ondřej, Jansa Michal.
V neděli 11.1. 2015 odehrála přípravka 2005 první kolo KLP v Chrudimi. Utkání pro nás nezačalo vůbec špatně. Sice jsme hned v úvodní minutě inkasovali branku, ale v zápětí kluci srovnali a dokonce jsme šli i do vedení 2:1. Soupeř ale stihnul do konce první třetiny vyrovnat. Druhá třetina začala stejně jako první a Chrudim se ujala opět vedení, na které jsme ještě reagovali a důrazem před brankou soupeře stav srovnali na 3:3. Za nerozhodného stavu jsme mohli soupeři odskočit o branku, bohužel se nepodařilo proměnit trestné střílení, které se v této soutěži nařizuje místo dvouminutových trestů. Od poloviny utkání jsme byli bohužel horší tým. Slabé bruslení, prohrané osobní souboje, pomalé starty na kotouč. Toho všeho využil soupeř a odměnil naše kluky ve zbylém čase zápasu dalšími osmi brankami. Bohužel z naší strany přišla jen korekce v podobě dvou branek. Neproměnili jsme už ani nařízené druhé trestné střílení a tak jsme v prvním kole KLP 2005 prohráli vysoko 11:5.

MINIHOKEJ

Neděle:1.2.2015 - Pardubice
Ročník 2008
 TJ Lokomotiva Česká Třebová - HC Hlinsko  5:12
TJ Lokomotiva Česká Třebová - HC ČSOB Poj.Pardubice  4:18
TJ Lokomotiva Česká Třebová - HC Chrudim  6:0
 
Sobota: 24.1.2015 – Česká Třebová
Ročník 2006
TJ Lokomotiva Česká Třebová – HC Slovan Moravská Třebová 7:9
TJ Lokomotiva Česká Třebová - TJ Lanškroun 11:8
Ročník 2007
TJ Lokomotiva Česká Třebová – HC Slovan Moravská Třebová 7:3
TJ Lokomotiva Česká Třebová - TJ Lanškroun 14:1