Městské muzeum Česká Třebová Vás zve na akce pořádané v březnu 2015

Stálé expozice: Dopravní křižovatky
 
Otevřeno denně mimo pondělí od 10 do 18 hodin
Výstavní budova  městského muzea (Klácelova 11, Česká Třebová)
 
Semináře
Seminář pro začínající rodopisce                                                                                  Seminář určený zájemcům o poznání rodinných kořenů probíhá vždy 1. úterý v měsíci.   Příští setkání se uskuteční  3. března 2015 od 17 hodin v přednáškovém sále muzea. Cena lekce je 20 Kč (na lekci není třeba se předem registrovat).
Seminář pro nejmenší návštěvníky muzea „Malý muzejník“
Seminář je určen dětem od 5 do 12 let. Děti se zábavnou formou seznamují s tradičními řemesly a činnostmi.
Seminář probíhá vždy 2. úterý v měsíci.
Příští setkání se uskuteční 10. března 2015NOVĚ pro mladší děti (ve věku od 5 do 8 let) od 16 hodin, pro starší děti (ve věku od 9 do 12 let) od 17 hodin. 
V březnu se děti seznámí se dvěma zajímavými řemesly – kovářstvím a drátenictvím.
Cena každé lekce je 20 Kč (na lekci není třeba se předem registrovat).
Bližší informace podá lektorka semináře  Mgr. Radka Urbánková (urbankova@mmct.cz)
 
Seminář pro pamětníky staré České Třebové
Seminář je určen pamětníkům starých českotřebovských zákoutí, lektor semináře promítne     a okomentuje fotografie vybrané českotřebovské lokality. Seminář probíhá poslední úterý v měsíci.  
Příští setkání se uskuteční 31. března 2015 od 17 hodin v přednáškovém sále muzea. Tématem bude KŘIB.
Cena každé lekce je 20 Kč (na lekci není třeba se předem registrovat).
Lektor: Martin Šebela.
 
Vernisáž výstavy:
Vernisáž výstavy připomínající 130. výročí založení Sokola v České Třebové proběhne ve čtvrtek 19. března 2015 od 17 hodin ve výstavní budově v Klácelově ulici.
Výstava bude přístupná denně mimo pondělí od 10 do 18 hodin a  potrvá do neděle 26. dubna 2015.
Pro školní kolektivy je možno objednat i doprovodný program. Rezervace na tel.: 465 322 634.
 
Muzejní soboty
Od února letošního roku je pro návštěvníky muzea k aktuální výstavě připraven doprovodný program, díky kterému si návštěvníci hravou a nenásilnou formou prohloubí poznatky získané na výstavě.  
Program je určen zejména rodinám s dětmi a dále všem zájemcům o netradiční muzejní zážitky a bude probíhat po dobu trvání výstavy vždy v sobotu od 15 do 16 hodin (mimo letních prázdnin), registrace předem není nutná. Cena programu je zahrnuta v ceně vstupného do muzea (popř. na výstavu).
Během výstavy věnované dějinám českotřebovského Sokola program pro veřejnost proběhne ve dnech 21., 28. března a 4., 11., 18., 25. dubna 2015.
 
Sbírky online:
Na konci loňského roku byl spuštěn projekt Online sbírky Městského muzea Česká Třebová. Badatelé na adrese http://sbirky.mmct.cz/ budou moci nalézt údaje o sbírkových předmětech spravovaných českotřebovským muzeem. Jako první byla zpřístupněna zajímavá část sbírky výtvarného umění. Postupně budeme digitalizovat a zpřístupňovat další části sbírky.
Projekt se uskutečnil za finanční podpory Pardubického kraje.
 
Informace o akcích Městského muzea Česká Třebová naleznete  na webových stránkách muzea www.mmct.cz  a  na  facebooku https://www.facebook.com/mmctcz