Zpravodajství z oblastní hokejové ligy                                  

Minirozhovor: Radko Jasanský, předseda STK okresního svazu ledního hokeje

Play-off dostalo jinou podobu, proč?
Po 14 kole odstoupili z oblastní ligy hokejisté Sokola Řetová. Z toho důvodu bylo lepší úředělat hrací systém play-off. přímo do semifinále šly první dva celky, tedy Choceň B a IHC Česká Třebová.
 
V lize zbylo jen šest týmů. následné play-off změnilo jen systém.
Uvidíme co to bude znamenat pro další budoucnost oblastní ligy.  Zbylo jen 6 mužstev, z nichž dvě se potýkají s dosti kritickým počtem hráčů. Ale nepředbíhejme, situace se mění každým rokem. Možná bude vše jiné, je možná eventuelní účast mužstev z Rychnovska, otázka je kde a co bude hrát Lanškroun.
 
Výkonnostní hokejový "suterén" se prakticky vyprázdnil.
Ano, bohužel je to tak. Letos nedohrála Řetová. Je otázkou, jak to tam bude dál. Hokej v minulých letech skončil v Semaníně, delší čas už nehraje Tisová, Ústí nad Orlicí, Verměřovice a kde jsou ty doby, kdy duněly mantinely na přírodních kluzištích v Nekoři, Třebovici a v Jehnědí. I ve Svitavách, kde je umělý led, ale nezastřešený zimní stadion se už několik let nehraje hokej. Obrovským likvidátorem výkonnostního hokeje na úrovni okresu jsou městské hokejové ligy. proti této obrovské expanzi, není šance. třeba v Lanškrouně hraje Lanškrounskou hokejovou ligu cca 700 hráčů ve 40 týmech. Hokejová pravidla jsou zde trochu pozměněna, kratší hrací doba a hlavně se nemusí nikam cestovat.
 
Tabulka oblastní ligy po základní části:

1. Spartak Choceň B  51 bodů
2. IHC Česká Třebová  39 bodů
3. HC Voděrady  27 bodů
4. SK Žamberk  19 bodů
5. HC Dlouhoňovice  16 bodů
6. Jiskra Králíky 10 bodů
 
JAK DÁLE V PLAY- OFF

Seminifnále: 
Choceň B vers vítěz utkání Žamberk - Dlouhoňovice
IHC Česká Třebová vers. vítěz utkání Voděrady - Králíky.
Vítěz ligy bude znám 8. března. Hraje se dvě utkání. -icu-