Českotřebovský deník 54/2015 (9/3)                                      
Na Pekláku máme v provozu oba svahy a vleky, sněhu stále dost na dobrou lyžovačku.

Provozní doba 9-19 hodin.
Lyžařská škola 9-16 hodin.

Situace na svazích :
sjezdovka Peklák i
sjezdovka Zahrádky 10-50 cm
technického sněhu.
Na Pekláku jezdíte
dopoledne, odpoledne, nebo večer – vždy jen za 100 Kč.
(karta má platnost 3 hodiny od prvního průchodu).
Tak neváhejte a dorazte na Peklák –
levněji to už nejde.

Sobota 14.3.2015 -
Rozloučení se sezónou -
Světlušky 2015

Co bude zítra v Českotřebovském deníku zítra?

Fotoreportáž z utkání IHC Česká Třebová o 3. místo v oblastní hokejové lize
Fotoreportáž ze sobotního Nadačního plesu  českotřebovských firem  Elektro Gregar - RYDO - DS INTEX
Vagony či jejich zbytky po červencové havárii na Parníku konečně zmizí
Oplocení nádraží ČD ve Slovanské ulici před rokem poničené havárií ukradeného vozidla se konečně opravuje
Horolezci by rádi v nové tělocvičně na Skalce měli také zimní lezeckou cvičnou stěnu
 
Malinovo stavení v Podbranské ulici mizí z povrchu zemského


Jak se vyprázdňují kontejnery na Starém náměstí

Na sérii fotografií je vidět, že to není zcela jednoduché. Má smysl, jen když je kontejner zcela plný, to je třeba jistě předem zjišťovat. Pozoroval jsem, že papír volně vysypaný po otevření dna na auto zcela zaplnil korbu vozidla a  při přejezdu na skládku (kde se vysype k dalšímu zpracování v hale) jistě může sem tam něco i uletět. Auto tak vozí vlastně vzduch - moc efektivní to nebude. Vozidlo má na starosti jediný kontejner navíc nešťastně umístěný jako dominanta náměstí...

Fotbalová příprava se hrála i na fotbalovém stadionu Na Skalce

Fotbalový stadion  na Skalce ožil např. v sobotu 28/2 dopoledne, diváci jistě vzpomínali i na  slavná utkání, která se zde ve své době hrála. Škoda že zdejší stadion nemá žádné zázemí, s vybudováním zimního stadionu se zbouraly staré šatny bez náhrady.   Šatny však jsou  v budově zimního stadionu a jistě by je bylo možné přes léto využívat, pokud by si někdo tuto hrací plochu objednal....  Pod Jelenicí je ovšem jiný komfort... A tak zdejší stadion využívají nejvíce hasiči pro trénink i závody v požárním sportu.  Bude tu však nový s atletickou tartanovou dráhou a šatnami, letos se připraví zatím projektová dokumentace. Až ji budeme mít, budeme moci žádat o dotaci, bez které bychom stadion nerevitalizovali.

První letošní občánci kraje září spokojeností

Pardubice/Praha (6. 3. 2015) – Nejen stejné datum a místo narození, ale i vyzařující spokojenost a štěstí spojuje Elen a Janka. Elen je první holčička narozená letos v Pardubickém kraji. Narodila se hodinu a půl po půlnoci 1. ledna v Pardubické nemocnici. Tam přišel na svět i první letošní chlapeček – Janek.
Pardubický kraj už tradičně věnuje prvním dětem a jejich rodičům hračku a finanční příspěvek pět tisíc korun. Doma je proto dnes navštívil ředitel Krajského úřadu Pardubického kraje Jaroslav Folprecht, aby jim pogratuloval, předal dárek a maminky potěšil květinou.
První letošní občanka kraje Elenka s úsměvem sledovala dění kolem sebe. Její rodiče si nemohli porod v Pardubické nemocnici vynachválit: „Super, byli jsme maximálně spokojení. Obě sloužící lékařky i další personál byli úžasní,“ vzpomínala maminka Eva Chmelařová z Dašic na večer, který se místo silvestrovské oslavy změnil v rychlý přesun po zledovatělé vozovce do nemocnice v Pardubicích. Vyvrcholil narozením jejího druhého dítěte.
Na narození chlapečka v Pardubickém kraji se čekalo až do odpoledne. Janek Šagát se narodil v pardubické porodnici v 13.46 hodin. „A to si pospíšil, protože předpokládaný termín narození byl až 4. ledna,“ poznamenala maminka Radka Šagátová z Čepí. „Janek je klidný a skoro nepláče. Asi už jako třetí dítě ví,“ s úsměvem chválila evidentně spokojeného kloučka maminka.  Také na Janka už doma čekali dva sourozenci – Barborka a Vítek.