Českotřebovský deník 62/2015 (18/3)                                    
Upozornění na uzavírku Starého náměstí (parkoviště)

Z důvodu konání celoměstské akce „DEN ZEMĚ“ bude provedena uzavírka parkoviště na Starém náměstí dne 05.05.2015 od 17:00 hodin do 06.05.2015 17:00 hodin. Upozorňujeme na zákaz stání automobilů na parkovišti dne 06.05.2015 od 08:00 do 17:00 hodin.
Prosíme všechny, kteří na parkovišti běžně parkují, aby se svými vozidly nestáli na parkovišti ve výše uvedený čas.
Ing. Ivana Vrbická,  vedoucí odboru životního prostředí
 
Osada z Křivolíka se v posledních dnech propadla na druhé místo v hlasování na TV Prima ZOOM. Hlasovat se dá každý den znova do konce měsíce března. http://neuron.zoom.iprima.cz/2015/video/detail/137?voted=1
 
Pozvánka na čarodějnice

Sbor dobrovolných hasičů Česká Třebová srdečně zve na tradiční PÁLENÍ ČARODĚJNIC, které se uskuteční dne 30. 4. 2015 od 17:00 na zahradě hasičské zbrojnice u Sterého náměstí. K poslechu i tanci u čarodějného ohně zahraje skupina SED. Bohaté občerstvení je zajištěno. Pro děti lezecká a síťová stěna, houpačky, skluzavka, prolézačky a pískoviště. Akce se KONÁ i za nepříznivého počasí ve vnitřních prostorách hasičské zbrojnice.
 
Poděkování městské policii

Dík patří za rychlý ranní zásah proti nezvanému a opilému "hostu", který brzo ráno obtěžoval v ulicích Alešova a Brožíkova  ve snaze se dotlouci dovnitř domů. Městská policie přijela na zavolání do dvou minut a účinně zasáhla. Dokázala svou profesionalitu, když to bylo nejvíce potřeba.  Sousedé se obávali odejít od svého domu do práce, když se na pozemcích v sousedství pohyboval nezvaný a neodbytný "host". Právě ve chvíli, když se taková událost stane, si člověk uvědomuje potřebnost profesionální policie. Takové osoby bloudící ve městě bez cíle i v noci mohou být vyhozeny z nádraží, kam se mohou stahovat. Ovšem tím, že  budou odtud pouze vyhozeny, se problém nevyřeší, protože si hledají nějaký úkryt jinde, a mohou působit škody na soukromém majetku a ohrožovat občany, stačí, když jim půjdete nevědomky o koho se jedná, otevřít dveře.....   Díky  ještě jednou za rychlý a zásah.                Milan Mikolecký
 
EVANGELICKÉ BOHOSLUŽBY  V  ČESKÉ TŘEBOVÉ - DUBEN 2015

    2.4.2015  (Zelený čtvrtek) pašijní čtení v 18.00, evangelická fara, Riegrova 283, f. P. Peňáz
   3.4.2015  (Velký pátek) bohoslužby s VP v 18.00, evangelický kostel na Trávníku, f. P. Peňáz
   5.4.2015  (Boží hod velikonoční) bohoslužby s VP v 9.00, evangelický kostel na Trávníku, f. J. Nečas
 12.4.2015  (2. velikonoční) bohoslužby v 9.00, evangelický kostel na Trávníku, f. J. Nečas
 19.4.2015  (3. velikonoční) čtené služby Boží v 9.00, evangelický kostel na Trávníku, Z. Němečková    
 26.4.2015  (4. velikonoční) čtené služby Boží v 9.00, evangelický kostel na Trávníku, V. Špačková
Víte, že Ježíšův příběh začal o Vánocích?

Dalo by se říci , že obyčejně lidsky - v maminčině milující náruči, ale v situaci, která pro maminku Marii a patrona Josefa nebyla nijak příznivá. Nikdo je nepřijal pod svou střechu  - a přece vznikla rodina plná lásky, jejíž společný příběh ovlivnil dějiny lidstva. My už prožíváme Velikonoce, ale Ježíšova cesta začala v Betlémě a než došel do cíle, který mu určil Bůh, byla to cesta pořádně krkolomná. Jeho pozemský život nebyl nijak dlouhý a přece ho obětoval za druhé  - aby každý kdo v něho věří nezahynul, ale měl život věčný a v plnosti. Vždy mě fascinovalo co vše Ježíš z Nazareta na sebe vzal a co prožil - od křehkého ,zranitelného miminka až k potupnému  ,bolestnému umírání na kříži. Byl pronásledován, kolem samé intriky, ani na nejbližší nebylo příliš spolehnutí - jeden zapřel, další za peníze zradil. I přesto Ježíš šel a nesl kříž - náš životní kříž. I dnes je posilou a požehnáním pro doufající, nemocné, ztracené, opuštěné, pronásledované . . . protože kříž naší životní tíhy donesl do cíle, tam, kde smrt už nemá právo - takové jsou Velikonoce - Vítězné.
Že by nás kraslice, koledy, kuřátka, zajíčkové, štamprlátka, piškotoví beránci zachránili ? Jen zkrášlí pár dní našeho pomíjivého pozemského života. Ježíš však je Kristem - Spasitelem na celý život, až za hrob. Požehnané Velikonoce.
Lidmila Kukuczkova, lidkakuku@seznam.cz
Lidmila Kukuczkova,