Českotřebovský deník 66/2015 (26.3.)                                  
VE TŘEBOVÉ DO KINA JAKO V MULTIPLEXU

Od dubna Kulturní centrum začíná se zkušebním provozem doplňkové služby v kině – otevírá možnost občerstvení! Půl hodiny před představením budou mít možnost návštěvníci zavítat do bufetu, kde zakoupí obvyklý sortiment, doplněný pro filmové projekce o nápoje v uzavíratelných lahvích (nealkoholické nápoje, ale i ledová káva či energy drinky) a o křupavé pochutiny (popcorn, nachos, křupky, …) v miskách. Tyto nápoje v lahvích a pochutiny v miskách si bude nově možno vzít s sebou do sálu! Ostatní sortiment je možno konzumovat pouze v bufetu resp. v předsálí, se sklem do sálu publikum vpuštěno nebude.
Tato nabídka se týká prozatím všech filmových projekcí vyjma filmového klubu.
 
Poděkování

Dne 21. 03. 2015 se v České Třebové v Malé scéně konala přednáška p. MUDr. Tomáše Lebenharta „Co pro sebe můžeme udělat“. Jménem RC Rosa děkujeme p. ing. Michalu Kadlecovi - SK Geodézii Česká Třebová za přizvání k účasti na spolupořádání přednášky a za možnost ponechat si výtěžek ze vstupného. Tento bude využit částečně na dovybavení herny RC Rosa, další část získaných prostředků použijeme při organizaci akce Hurá prázdniny v červnu.
Za RC Rosa Pavla Jansová
 
Program klubu Modrý trpaslík v dubnu

·  03.04.2015 20.00
punk
DON'T WORRY - BE PUNK
Vision days - Inseminační stanice - VHS - Čert ví
 
·  04.04.2015 20.00 Jízdné 90,-
jazz, experimental-electronica, D´n´B masakr...
Sato-San to
Český elektronický projekt bubeníka Thoma Heriana (N.O.H.A.) a trumpetisty Oskara Töröka...
http://www.sato-san-to.com/
 
·  16.04.2015 20.00 Jízdné 120,- divadlo
Divadlo Jesličky Josefa Tejkla: Višnový sad
Anton Pavlovič Čechov a jeho známý příběh o lásce, višních, kulečníku a charakterech. Tentokrát jako absurdní drama o konci starého světa, v němž jde ve skutečnosti úplně o něco jiného. Na panství se přijelo, z panství se odjíždí. Iluze vzaly za své, zrodily se nové. Krásné stromy padají. Ale co? Vždyť nebyly k ničemu. Rodily jen jednou za dva roky a višně stejně nikdo nekupuje. Neužitečná krása musí pryč.   Režie: Josef Jan Kopecky
Hrají: Jana Portyková, Jaroslav Pokorný, Zdeněk Tesař, Zuzana Vávrová / Judit Brodská, Katka Faltejsková, Petr Matyáš Cibulka, Ondra Vaňura, Martin Žatečka, Anna Beránková / Jana Svobodová a Jan Bílek

·  17.04.2015 20.00 Jízdné 80,- koncert
Zapaska
Nástroje od kytar a akordeonů až po elektronické efekty používá ukrajinské hudební duo Zapaska
 
·  30.04.2015 20,00 Jízdné 80,- koncert
Tara fuki
ANDREA KONSTANKIEWICZOVÁ a DOROTA BAROVÁ
Obě violoncellisky se hudbě věnují od malička (konzervatoř, studium muzikologie, různé hudební projekty), ale až jejich společným setkáním v Brně v roce 2000 mohlo vzniknout duo Tara Fuki… Hudba Tara Fuki je naprosto svébytná (své kořeny má ve společných improvizacích, které jsou postupně hlouběji propracovávány), křehce dynamická a výrazově nesmírně bohatá. Obohacená o otisky různých hudebních stylů s příchutí dálek, vytváří originální krasohled ženského nitra
http://tarafuki.eu/  Více informací na:       www.modrytrpaslik.info
 
Velikonoce na zámku zaujmou celé rodiny i školáky

Pardubice (25. 3. 2014) - Žáci středních škol Pardubického kraje budou v předvelikonočním čase v neděli a pondělí 29. a 30. března prezentovat řemesla a tradice na pardubickém zámku. Připojí se k nim i regionální muzea s řadou zajímavých ukázek. Letos se tato akce Pardubického kraje pod patronací náměstkyně hejtmana Jany Pernicové rozroste ještě o Velikonoční veselení na Příhrádku.
Program na Příhrádku začíná v neděli už ve 13 hodin vystoupením různých kapel a souborů. Na Zámku Pardubice se program rozjede o půl hodiny později a bude zaměřený na výrobu tradičních velikonočních předmětů za spoluúčasti návštěvníků. V galerii i ve venkovních prostorách budou připraveny rukodělné dílny a také školy tu budou prodávat své výrobky podle starých receptur či vzorů. „Kromě hraček z rukou mladých truhlářů či podkov pro štěstí z kovářské výhně se seznámíte s výrobou másla, tvarohu a sýrů v prezentaci muzejních pracovníků. Děti jistě potěší mláďata všech domácích zvířat, krávy i koně,“ přiblížila aktivity na zámku Jana Pernicová.
Poprvé budou Velikonoce obohaceny o soutěž vyhlášenou pro mateřské a základní školy pod názvem Vejce a já, do které je už nyní přihlášeno 350 účastníků. Oslavy jarních svátků budou pokračovat v pondělí od půl deváté ráno, kdy se zámecká nádvoří i zámek zaplní žáky mateřských a základních škol z Pardubického kraje.