Zprávy z hokejbalu: jarní sezóna začala                              

Lokomotiva Č. Třebová : HbK Karvina 6 : 4  (1:1, 2:1,3:2)

Domácí po neúspěšné moravské misi minulý víkend se s velkou vervou pustili do dalšího soupeře ze severu Moravy. Na sklonku šesté minuty se při přesilové hře Lokomotivy do černého po přihrávce Válka trefuje Lukáš Rybka. Hostům se podařilo srovnat skóre brankou do šatny a v páté minutě druhé části šli do vedení 2:1.
Domácím se naštěstí po velkém tlaku za necelé dvě minuty podařilo vyrovnat zásluhou Štěpána Švece, který se nejdříve během celé útočné akce Lokomotivy zastřeloval až nakonec srovnal nepříznivý stav. Vedení na stranu českotřebovského týmu strhnul dělovkou do levého horního rohu Rybka, kterého přímo z buly našel Hudec.
V třetí části nejdříve hosté srovnali na 3:3 a už to vypadalo na velké drama či nájezdový rozstřel, ale domácí zaúřadovali zásluhou Hudce, který se nejlépe zorientoval ve skrumáži před brankou. Za dvě minuty při přesilové hře Tlapák našel před brankou Kvasničku, který neúspěšně zakončil, ale naštěstí ještě dorážel Válek a domácí šli jeho zásluhou do vedení 5:3. Hráči Lokomotivy se už viděli v šatně a s třemi body v kapse, ale v čase 42:41 hosté snížili na rozdíl jediné branky. Drama vrcholilo. Rozuzlení přinesly poslední minuty, kdy hosté v šesti několikráte ohrozili Ehrenbergera v domácí brance, který si nakonec připsal asistenci na šestou braku v síti Karviné. Po nastřelení usměrnil míček na Štěpána Švece a ten pět vteřin před závěrečnou sirénou vyhodil míček tak přesně, že trefil opuštěnou moravskou klec.
Lokomotivu v dalším kole čeká domácí utkání v neděli 15.3 od 14.00 hodin se střelecky naladěný týmem z pardubického Svítkova, který dnes totálně rozstřílel porubský Sokol 16:1. 
Branky: 5:46 Rybka L. (Válek) PP, 13:37 Rosůlek L. (Luka), 20:31 Luka (Rosůlek L., Folwarczný)  22:28 Švec Š. (Válek) PP, 26:59 Rybka L. (Hudec), 34:12 Diviš, 38.24 Hudec (Š.Švec), 41:19 Válek (Kvasnička, Tlapák) PP, 42:41 Pietrasz (Konečný), 44:55 Švec Š. (Ehrenberger) EN
Střely 28:28  Vyloučení  3:7  navíc M. Švec 10´ Využití  3:0
Sestava ČT: Ehrenberger – Broulík, Jirmásek, Švec Štěpán a Matěj, Rybka L., Tlapák, Dobrovský, Hudec, Kvasnička, Tomeš, Voleský, Válek, Jiruše, Furik, Pitterle
Sestava Karviná – Klepač – Tomiczek, Vašek, Dittmann, Růžička, Folwarczný, Pilch, Deutsch, Konečný, Regei, Pietrasz, Zaremba, Diviš, Luka, Rosůlek L., Kurz, Farský, Kubica
 
Lokomotiva Česká Třebová B : HBC Svitavy  3 : 1 (2:0,0:0, 1:1)

Béčko se postaralo o předzápas první národní ligy a do první utkání regionální soutěže vstoupilo úspěšně.
Domácí šli do vedení na konci páte minuty, kdy hostující tým zaskočila spolupráce Hudce se Smažilem při vlastním oslabení a bylo to 1:0. Otřesený svitavský tým inkasoval podruhé přesně za minutu, když Jiruše našel ideálně Laštovicu a ten zvýšil vedení Lokomotivy na 2:0.
Na další gól se čekalo až do 32 minuty, protože celé prostření část skončila bez branek.
Hostům se při přesilové hře podařilo snížit na 2:1 a nadále tlačili. Po zákroku Laštovici na útočícího hráče bylo dokonce nařízeno trestné střílení, které domácí brankář Novotný kryl. Domácí ve snaze udržet vítězství na svých holých několikráte ohrozili svitavského brankáře. Nakonec to byl aktivní Jiruše, který se potřetí trefil do černého. Hráči Lokomotivy si tak na úvod sezóny připsali důležité vítězství.
V dalším kole je čeká  zápas s hodně ambiciózním týmem Delty příští neděli.
Střely : 12:7, 11:8, 13:8  Vyloučení 5:5  Využití  0:1  V Oslabení 0:1
Branky : 5. Smažil (Hudec) SH, 6 Laštovica (Jiruše) ,  42 Jiruše (Ruda)
Sestava : Novotný - Nekvinda , Laštovica, Zeman, Stráník, Broulík, Tlapák, Hudec, Jiruše, Vohralík, Vopařil, Pleskot, Čapek, Ruda, Smažil, Škeřík, Němec, Kudlík