Kohouti slavili v hotelu Uno

Druhá sezona v krajské lize skončila pro hokejový klub HC Kohouti Česká Třebová velkým úspěchem, třetí místo je toho jasným důkazem. Na slavnostní večer, který klub uspořádal v orlickoústeckém hotelu Uno, přišla téměř stovka pozvaných hostů.
Vydařenou sezonu, která vyvrcholila vítězným soubojem s Chocní o bronz, na pátečním večeru zhodnotil předseda klubu Vladimír Vaněk. „Když jsem tady vloni 14. března prohlásil, že chceme v příští sezoně postoupit mezi nejlepší čtyři mužstva, někteří lidé se smáli, jiní si rovnou ťukali na čelo. Rok se s rokem sešel a já jsem rád, že mohu prohlásit: povedlo se,“ usmíval se v pátek večer muž, který nový klub založil.
Kohouti skončili po základní části soutěže šestí. Ve čtvrtfinále play off vyřadili silnou Moravskou Třebovou 3:1 na zápasy, v semifinále byli zcela vyrovnaným soupeřem Chrudimi, které podlehli 2:3 na zápasy. Ve dvojutkání o bronz doma deklasovali Choceň (11:4), v odvetě na jejím ledě vybojovali remízu (7:7) a radovali se ze zisku třetího místa.
„Úspěchu předcházelo hodně tvrdé práce a hodně změn. Novým trenérem mužstva se stal Tomáš Topol, kterému v závěru vypomáhal Jaromír Jindřich. Rozsáhlými změnami prošel hráčský kádr, v průběhu celé sezony obléklo dres Kohoutů 16 nových hráčů,“ připomenul Vladimír Vaněk, který zdůraznil, že mu velkou radost udělalo nejen medailové postavení.
 „V první řadě mne těší obrovská podpora našich fanoušků. Klubu se vyplácí práce, kterou pro fanoušky dělá. Mám na mysli rychlou a kvalitní informovanost, zejména na klubovém webu. Dále nabídku reklamních předmětů, přestávkový program při domácích utkáních, pravidelné vyhlašování nejlepších hráčů, dárečky pro nejrychlejší fanoušky a podobně.“
V soutěži návštěvnosti skončila Česká Třebová na výborném druhém místě, hned za Chocní. V základní části krajské ligy chodilo na domácí zápasy Kohoutů v průměru 443 diváků, v play off to bylo dokonce 625 diváků. Celkový průměr za celou sezonu byl 534 fanoušků na utkání. Naprostou bombou byly výjezdy českotřebovských fandů na venkovní zápasy Kohoutů. Na pátý semifinálový duel v Chrudimi přijelo z České Třebové kolem 300 fanoušků, na rozhodující zápas o bronz vyrazilo do Chocně téměř 400 českotřebovských fandů!!
„Potvrdilo se to, co jsem říkal již před rokem. Hokejovým fanouškům v České Třebové je jedno, jestli za Kohouty hraje místní Petr, nebo Pavel z Pardubic či Pepa ze Ždáru nad Sázavou. Českotřebovský fanoušek chce vidět kvalitní hokej a výhry svého mužstva. Fanoušci si tenhle mančaft vzali za svůj, což jasně potvrzují skvělé domácí návštěvy a výjezdy našich fanoušků za týmem na ledy soupeřů.“
Předseda klubu ocenil podporu téměř čtyř desítek partnerů v čele se společností Rieter CZ. Za úspěšnou sezonu poděkoval hráčům, trenérům, realizačnímu týmu, pořadatelům, fanouškům a členům nově vzniklého fan clubu. Co bude dál? „Jestliže jsem tady před rokem řekl, že jsme si na sebe upletli bič, tak nyní to platí dvojnásob. Letos jsme se probojovali do první čtyřky a skončili třetí, za rok bychom chtěli tyto pozice obhájit,“ uzavřel Vladimír Vaněk.
 
Pohár ředitele, gratulace starosty

Na páteční oslavě českotřebovských Kohoutů z pochopitelných důvodů nemohl chybět generální ředitel společnosti Rieter CZ Ústí nad Orlicí Jan Lustyk, vždyť právě tato firma je hlavním partnerem hokejového klubu.
„Od začátku jsem zdůrazňoval, že úspěšná firma chce a musí být spojována s úspěšným klubem. Vždy jsem říkal, že mne zajímají sportovní výsledky, ale také návštěvnost. Jsem rád, že se tyto dvě věci v právě skončené sezoně spojily. Kohouti skončili na výborném třetím místě a navíc měli druhé nejvyšší návštěvy ze všech dvanácti klubů,“ připomenul Jan Lustyk, který ocenil klubové vedení. „Rád bych vyzvedl práci předsedy klubu pana Vaňka, který hokeji věnoval spoustu energie. Viděl prakticky všechny domácí i venkovní zápasy, nechyběl na žádném tréninku. Díky tomu měl mužstvo, jak se říká, v malíku.“
Úspěšnou sezonu Kohoutů ocenil také starosta města Česká Třebová Jaroslav Zedník: „Gratuluji Kohoutům ke skvělému třetímu místu a děkuji jim za výbornou reprezentaci našeho města. Viděl jsem jeden domácí čtvrtfinálový zápas s Moravskou Třebovou a musím říct, že to byly velké nervy. Důležité je, a proto jsme také zimní stadion před několika lety stavěli, že na hokej chodí v České Třebové hodně lidí. V současnosti je hokej v našem městě z hlediska návštěvnosti sportem číslo jedna. Ještě jednou děkuji.“
Jan Lustyk pak předal do rukou kapitána mužstva Lukáše Matyse krásný pohár, cenu generálního ředitele společnosti Rieter CZ Ústí nad Orlicí. Bronzové medaile předali hráčům, trenérům a členům realizačnímu týmu českotřebovský starosta Jaroslav Zedník a předseda klubu Vladimír Vaněk.
 
Vyhlášení nejlepších hráčů

Na slavnostním večeru hokejového klubu HC Kohouti Česká Třebová, který se uskutečnil v prostorách orlickoústeckého hotelu Uno, byli vyhlášeni nejlepší hráči sezony 2014-2015.
 
Nejlepší brankář: Michal Mahdal
Hráč hokejového klubu HC Moutfield Hradec Králové. V základní části krajské ligy nastoupil za Kohouty v 19 utkáních, které odchytal s úspěšností 90,39 %.  V play off odchytal 2 utkání s úspěšností 85,19%.  Celková úspěšnost: 90,16%.
 
Nejlepší obránce: Ondřej Poul
Hráč hokejového klubu HC BAK Trutnov. V základní části soutěže odehrál 20 zápasů s bilancí 1 vstřelené branky a 15 asistencí. V play off odehrál 10 utkání s bilancí 1 vstřelené branky a 5 gólových přihrávek. Celková  bilance: 30 utkání, 22 kanadských bodů (2 branky + 20 asistencí).
 
Nejlepší střelec: Jakub Fúzik
Posila z hokejového klubu HC Źďár nad Sázavou. V základní části soutěže odehrál 21 zápasů s bilancí 29 branek a 14 asistencí. Jakub Fúzik byl v základní části soutěže nejlepším střelcem krajské ligy! V play off odehrál 11 utkání s bilancí 6 branek a 5 asistencí. Celková bilance: 32 utkání, 54 kanadských bodů (35 branek + 19 asistencí).
 
Vítěz kanadského bodování: Petr Vlček
Posila z hokejového klubu HC ČSOB Pojišťovna Pardubice. V základní  části odehrál 22 utkání s bilancí 21 branek a 27 asistencí. V play off odehrál 11 utkání, v nichž 2 branky vstřelil a na 10 přihrál. Celková bilance: 33 utkání, 60 kanadských bodů (23 branek + 37 asistencí).
 
Nejužitečnější hráč: Marek Hemský
Posila z HC ČSOB Pojišťovna Pardubice. V základní části soutěže odehrál 19 utkání s bilancí 15 vstřelených branek a 26 asistencí. V play off odehrál 11 utkání s bilancí 8 branek a 4 přihrávek. Celková bilance: 30 utkání, 53 kanadských bodů (23 branek + 30 asistencí).
 
Nejužitečnější hráč: Ladislav Jindřich
Posila z týmu Závodní hokejová Pardubice. V základní části odehrál 20 zápasů s bilancí 15 branek a 23 asistencí. V play off odehrál 11 utkání s bilancí 6 branek a 7 asistencí. Celková bilance: 31 utkání, 51 kanadských bodů (21 branek + 30 asistencí).
 
Cena partnera klubu: Pavel Pelán
Byla udělena hráči, který v průběhu sezony prokázal vůli a charakter. Útočník Pavel Pelán (hostování z HC Pelhřimov) odehrál v základní části 21 utkání s bilancí 9 branek a 11 asistencí. V play off odehrál 6 zápasů s bilancí 4 branek a 2 asistencí. Celková bilance: 27 utkání, 26 kanadských bodů (13 branek + 13 asistencí). V rozhodující části sezony se dokázal vrátit do sestavy po dvou zraněních.
 
Cena předsedy klubu: Ondřej Poul
Byla udělena hráči, který prokázal charakter, bojovnost a velké hokejové srdce. Sezonu dohrával se zlomeným prstem na ruce, přesto patřil ke klíčovým hráčům mužstva.
 
Železní muži
Ocenění patří hráčům, kteří odehráli maximálně možný počet zápasů, kterých bylo v průběhu sezony celkem 33. Povedlo se to obráncům Robertu Krejnusovi a Lukáši Poskočilovi, útočníkům Petru Vlčkovi a Tomáši Zadinovi.
4
Součástí večera byla i dražba dresu kohoutů pro benefiční účel