Díky všem, kteří fandili a drželi palce                                   

Mezi šestačtyřiceti českými reprezentanty, kteří startovali ve dnech 5. – 8. března 2015 na halovém mistrovství Evropy v pražské O2 aréně, byl také Třebovák  Jan Friš (závodící za SSK Vítkovice, s nominačním výkonem 3:43,76).
Honza zaběhl 12. nejlepší čas 3:47,16 a se svým vystoupením byl spokojen. „Trochu jsem se bál, abych nepřepálil začátek, proto jsem nikam nespěchal. Věděl jsem, že někde 500 metrů před cílem přijde nástup do finiše a snažil jsem si to pohlídat. Ale možná jsem to s tou pozorností trochu přehnal, čelo mi nakonec stejně uteklo a já jsem v závěru stihl předběhnout jen dva soupeře," řekl ke svému výkonu. „Závěr se mi i díky bezvadnému publiku opravdu povedl, nemyslím si, že bych v devatenácti letech mohl pomýšlet na lepší umístění. Jsem šťastný, že se mi vůbec povedlo na šampionát kvalifikovat. Byl to neskutečný zážitek. Potlesk při představování, to bylo úžasné. Když řeknou vaše jméno a hala zaburácí. Něco podobného jsem nezažil ani na loňském světovém juniorském šampionátu v Eugene (USA). A to byly tribuny na stadionu taky zaplněné," dodal Jan Friš.
Jeho výkon ocenil také trenér Vladimír Černý, který připomněl, že mladý vítkovický mílař potřebuje sbírat zkušenosti. Bez nich by totiž ani Jakub Holuša nevyhrál tak dramatický závod, jakým finále na 1500 metrů bylo. „Honza skvěle dodržel taktiku, vyčkával a pak se snažil zuby nehty držet čela závodu. Nemohl počítat s tím, že by starší a zkušenější soupeře přespurtoval. Na to si favorité rozběhu své pozice moc dobře hlídali. Byla to pro něj cenná zkušenost, zimní sezona byla hodně atypická, vlastně jsme se startem v Praze ani moc nepočítali, takže jsme museli poslední měsíc výrazně měnit formu přípravy. V tomto kontextu jsem s jeho výkonem rovněž absolutně spokojený."                                    zdroj: Vítkovické webové stránky)