Víte kam zajít pro inspiraci a nové trendy ve stavebnictví a vybavení domácnosti? Na výstavu STAVÍME, BYDLÍME do Ústí nad Orlicí.

Ve středu 8. dubna od 9 do 18 hod. a ve čtvrtek 9. dubna od 9 do 17 hod. se již po jedenácté zaplní kulturní dům v Ústí nad Orlicí expozicemi vystavovatelů z oboru stavebnictví a vybavení domácnosti. Na výstavě STAVÍME, BYDLÍME si jistě každý návštěvník najde inspiraci k vylepšení svého bydlení. Vstup na výstavu je zdarma.
Jedenáctý ročník výstavy znamená již dlouho tradici. Proč je regionální stavební výstava v Ústí nad Orlicí mezi vystavovateli i návštěvníky tak oblíbené? Na to jsme se zeptali manažerky výstavy Ing. Nevtípilové.
 
Naše myšlenka pořádání stavebních regionálních výstav tam, kde nejsou klasická výstaviště jako např. v Brně a kde nejsou lidé zvyklí pravidelně chodit na výstavy, se nám osvědčila nejen v Ústí nad Orlicí. Obyvatelé v menších městech nemají jinou možnost než si zajít do místního hypermarketu, kde si více méně anonymně shání informace o nových technologiích ve stavebnictví nebo o nových trendech ve vybavení domácnosti. Samozřejmě, že hodně informací naleznou na Internetu, ale není nad osobní kontakt se zástupci firem. Právě námi pořádaná stavební výstava přivede firmy se svými odborníky pod jednu střechu a ti se s velkým zápalem věnují každému návštěvníkovi, který projeví zájem nebo má nějaký dotaz. I letos bude připraveno více než 50 firem blíže seznámit návštěvníky o své výrobky či služby.
 
Co konkrétně na výstavě uvidíme?
Pro budoucí stavebníky bude připravena rozsáhlá nabídka stavebních a zdících materiálů, široká škála pojiv, dlažeb a dlaždic. Dále velká paleta barev a omítek.
Nejen nový dům potřebuje kvalitní střechu. Na výstavě se představí klempířská, pokrývačská a tesařská řemesla.
Chcete si postavit moderní dům a máte rádi přírodu? Zkuste dřevostavbu či roubenku. Jedná se o nízkoenergetickou stavbu s nízkou provozní spotřebou energie a rychlou realizací.
V současné době neustálého zdražovaní má vše, co souvisí s úsporou energií opravdu zelenou. A i když se v domácnosti budeme cítit skvěle, to pravé „teplo domova“ bez správného technického zázemí získáme jen obtížně. Proto bude připravena velká nabídka různých druhů vytápění. Rovnou pět firem představí svá řešení vytápění domů pomocí tepelných čerpadel, solárních kolektorů, kotlů všech typů, krbů až po podlahové vytápění. Jedna z expozic bude věnována vytápění venkovního stání či vytápění okapů.  
K domu patří také zahrada, která je vždy chloubou majitelů. Na výstavě si vyberete z nabídky okrasných kamenů, zahradních jezírek, nabídka zahradní architektury. Co by byla zahrada bez bazénu. Proto uvidíte nabídku španělských bazénů různých velikostí a tvarů a solární sprchy. Další z firem představí zastřešení bazénů, ale i čistírny odpadních vod. Na venkovní ploše uvidíte kompostovací ekozáchody bez splachování.
Samozřejmě nezapomeneme ani na garážová vrata.
Novinkou letošního ročníku výstavy bude představení pracovních ochranných pomůcek, které jsou vhodné i pro práci na zahradě.
V koupelně náš den obvykle začíná, ale i končí. Uchylujeme se sem nejen kvůli své každodenní hygieně, ale i k občasné relaxaci v horké vaně či masážní sprše. Je tedy důležité mít koupelnu dle svých představ. I to na výstavě vyřešíte z nabídky sanitární keramiky, baterií a koupelnového nábytku. Taktéž je možné si domluvit i návrhy kuchyně dle svých představ a finančních možností.
Místnost bez obrazů je pouze neosobní prostor. Útulný domov tvoří drobnosti, jako jsou obrazy nebo různé  dekorativní předměty. Novinkou letošního ročníku výstavy bude prodejní výstava obrazů malíře Mikoláška v salonku kulturního domu. Na výstavě nakoupíte i drobné dárky a vonné svíčky.
 
A co oblíbené losování, potěšíte i letos návštěvníky zajímavou výhrou?
Ano jistě, každý návštěvník se může zúčastnit losování o pravý diamant. Na pozvánkách na výstavu, které dostanou obyvatelé celého okresu Ústí nad Orlicí před výstavou do svých domácích schránek, je otištěn losovací kupón. Tento kupón bude k dispozici také na výstavě. Stačí jen vyplnit a hodit do losovacího osudí. Třeba se právě na Vás usměje štěstí a stanete se majitelem krásného diamantu.
Co tedy říci závěrem? Zapište si do svého diáře: 8. – 9. dubna – návštěva výstavy STAVÍME, BYDLÍME v Ústí nad Orlicí. Více informací naleznete na www.omnis.cz

Více informací o stavební výstavě v Ústí nad Orlicí najdete ZDE