ČESKOTŘEBOVSKÝ TANEČNÍ POHÁR JIŽ PO TŘETÍ

V sobotu 7. března 2015 se v České Třebové konal 3. ročník celostátní pohárové soutěže v moderním tanci velkých a středních formací. Více než 500 diváků mělo během celého dne možnost shlédnout v 53 soutěžních choreografiích více než 730 tanečníků. Třetí ročník byl ve znamení změny prostor – ze sálu VDA se celá akce přesunula do tělocvičny ZŠ Nádražní. Změna prostor znatelně prospěla jak tanečníkům, tak divákům. Letos byl také poprvé použit velký soutěžní taneční parket o rozměrech 20x10m.
Mezi přihlášenými týmy se objevili nejen známá jména klubů jako Hroch Pardubice, DDM Beta Pardubice, TS Atlas Přerov, soutěže se zúčastnily také kluby z Vysokého Mýta, Jevíčka, Štítů, Zámrsk, Lanškrouna. Byly zde také kluby, které byly na podobné na soutěži zcela porpvé. Slavnostní zahájení proběhlo v deset hodin a tanečníky v našem městě uvítal místostarosta Dobromil Keprt spolu s Šárkou Prossovou. Moderátorsky celé odpoledne provázela Magda Peterková. Nechyběla ani odborná porota složená pouze z profesionálů české taneční scény.
Velké poděkování patří i sponzorům, bez kterých by tato akce nemohla být realizována: Město Česká Třebová, CZ Loko, Manželé Hruškovi, Rydo spol. s.r.o., KSK s.r.o., Mika a. s., Elektro Gregar, DS Intex s.r.o., Bromach spol. s.r.o., SC Metal s.r.o., Nekvinda – Zemědělská technika, IMAGE PRINT.  Občerstvení zajistil Josef Janda - Hotel Bravo. Další poděkování patří zejména všem rodičům, ženám a všem, kteří se podíleli na organizaci soutěže, která je ve kategorii pohárových soutěží jednoznačně nevětší v regionu.
Edita Šabatová