Co pro vás připravila knihovna na duben                           

Upozornění
Od 1. dubna 2015 platí nový knihovní řád, k dispozici bude v knihovně i na našich webových stránkách.
 
7.dubna od 16 hodin, dětské oddělení
Matyldino pohádkohraní
Ahoj holky a kluci, zveme vás na "Matyldino pohádkohraní", které si můžete s ostatními dětskými kamarády užít na dětském oddělení knihovny.  Bude zde probíhat literární, výtvarná a pohybová aktivita, při které si užijete i trochu legrace, zamlsáte si a dozvíte se něco nového… :-) Vstupné dobrovolné.
 
Každé úterý od 9:30 hodin, dětské oddělení
Knižní klubíčko aneb od leporela k Dostojevskému
Povídání o knížkách pro děti a jejich mámy aneb od leporela k Dostojevskému, pravidelné setkávání (maminek) nad knížkami pro děti od plínek po druhý školy stupínek, tipy a triky, co číst, jak číst, kdy číst a kolik toho přitom sníst, společně zjistíme, jaké knížky čteme dětem rádi a jaké jsou fuj a e-e, KÁVA A ČAJ BUDE!!! Vstupné dobrovolné.

 

8. dubna od 17 hodin, dětské oddělení
Knihožrouti! Pozor! Pozor! V knihovně se objevili KNIHOŽROUTI!
Milují knihy a tahle vášeň je velmi nakažlivá! Mezi varovné příznaky onemocnění patří: láska ke knihám a k čtení. Pokud na sobě tyto příznaky pozorujete, přijďte k nám. Každou druhou středu v měsíci. Pro děti 6 - 11 let. Knihožroutským světem vás provede Lenka Špaisová. Vstup zdarma. Další dny se uvidíme:  13.5.

 

22. dubna, Teenspace, odpoledne
Off-line day, den s vypnutými compy: Hlavolamy: Ukaž, že na to máš!
Přijď si procvičit hlavu, nedělej se sebe lamu a zapoť se s námi u hlavolamu.  Ukaž, že na to máš, že svou knihovnici překonáš.

 

27. dubna od 17 hodin, I patro, dospělé oddělení
Arnošt Vašíček: Tajuplné objevy a jiné záhady II.
Beseda s autorem řady knih o tajemnu a televizních seriálů Ďáblova lest, Ztracená brána, Strážce duší a Planeta záhad. Přednáška bude obsahovat témata: Hřbitovy mimozemšťanů - Vetřelci na Sibiři - Mumie z Marsu - Jezero koster. Trosečníci z Kasskary - Město trpaslíků - Příliš podivný soused - Tajemná mořská světla - Podivná zkáza Sodomy - Války bohů, zrůd a lidí - Vrazi z neznáma - Nesmrtelní jogíni. Přednáška plná fascinujících záhad, které dokazují, že vesmír je podivné a zázračné místo, kde realita téměř vždy předčí i nejživější fantazii. Vstupné 70,- Kč.

 

Upozornění: v pondělí 27. dubna bude dospělé oddělení otevřeno do 17 hodin z důvodu besedy. Vaše výpůjčky lze vracet do biblioboxu nebo na oddělení Teenspace. Děkujeme za pochopení.

 

Dětské oddělení upozorňuje na uzavírku dne 7. dubna z důvodu besed pro školy a Matyldina pohádkohraní zavřeno od 13:30 do 17 hodin. Dále 14. dubna bude ze stejného důvodu zavřeno 13:30-15 hodin. Děkujeme za pochopení.