Vernisáž výstavy „Klenoty z hlubin věků" zaujala             

Kdo navštívil 3. dubna  Regionální muzeum v Litomyšli, tak nelitoval. Mohl obchodovat na pravěkém tržišti či vidět oblečení a vybavení pravěkých kupců. To vše proběhlo ve spolupráci s občanským sdružením Bacrie z České Třebové. Lidé měli možnost za zlaté valounky, šperky či jiné propriety směnit zejména občerstvení. O unikátnosti výstavy svědčí fakt, že se na něm podílela čtyři muzea z Pardubického kraje. Zajímavý program tak už viděli návštěvníci muzea ve Vysokém Mýtě a Chrudimi. Z Litomyšle se postěhuje po 31. květnu do Pardubic.
Tím sezona sdružení teprve začíná. Pravěká osada se poprvé veřejnosti otevře 23. května v rámci Křivolické muzejní noci, kdy v osvíceném areálu budou k vidění některá z ohnivých řemesel. Pro děti bude připravena cesta odvahy za Druidem a mimo koní a oveček na ně bude čekat i pět nových zvířecích přírůstků. Program začíná ve 20:00 a končí ve 23:30, párek na opečení s sebou J.
Hlavní akcí je potom Slunovrat, který se koná o víkendu 20. a 21. června, kdy v sobotu můžete čekat hlavní program s řemesly, obchůdkem a občerstvením. V neděli budou probíhat už pouze komentované prohlídky s kostýmovaným průvodcem.
Bacrie o.s.