Zprávy z českotřebovského jarního fotbalu                         
„A“ mužstvo - Divize C – 19. kolo – sobota 28.3.2015

Letohrad  -  FK Česká Třebová     0 : 4  (0:3)
Branky:        7.     -     0 : 1     Grepl
                    20.     -     0 : 2     Urbanec
                    42.     -     0 : 3     Grepl
                    62.     -     0 : 4     Zahálka
Sestava: Hejl – Kubásek, Ptáček (85. Abt), Nágl, Novotný – Zahálka, Kopecký – Nespěšný, Urbanec (60. Strnad), Grepl (77. Pachl) – Pešek (70. Rataj)
Do stoperské dvojice se po karetním trestu postavil Nágl a výborným výkonem stmelil naši defenzivu. Naše aktivní hra od úvodních minut zápasu byla korunována už v 7. min.. Domácí obránce zahrál malou domů, Ehrenberger míč při odkopu trefil špatně a tohoto kiksu využil hlavou Grepl – 0:1. V 15. min. si ve vápně počínal velice důrazně Ptáček a míč skončil těsně vedle tyče. Ve 20. min. napřáhl ze třiceti metrů Urbanec a dělo skončilo v šibenici – 0:2. Ve 42. min. zahrával od půlící čáry trestný kop Nágl. Druhého selhání Ehrenbergera při vyběhnutí využil Grepl a opět hlavou poslal míč za jeho záda – 0:3. To byl pro domácí šok, ze kterého se vzpamatovat nedokázali. Ve 44. min. nebezpečnou střelu na poslední chvíli zblokoval Ptáček. V 54. min. Konečný vyzrál na bránícího Kubáska a opět byl úspěšný náš blok. Po následném rohovém kopu hlavičkoval neobsazený Tichý těsně nad branku. Mohlo platit nedáš, dostaneš. Nespěšný zatáhl po pravé straně, centrovaný míč našel Peška, který se kličkou zbavil obránce, ale mířil do tyče. V 62. min. střídající Strnad skvělou uličkou vyslal do samostatného nájezdu Zahálku, který podél gólmana upravil na konečných – 0:4. Pět minut před koncem se na hřiště dostal po dlouhodobém zranění Abt. V závěru zápasu si Hejl poradil s přízemní ošemetnou střelou a udělal tečku za naším dobrým kolektivním výkonem.
 
„B“ mužstvo 29. 3. 2015 -  15. kolo    1. A třída 

FK Česká Třebová „B“ – TJ Svitavy „B“  1:2   (0:1)
Sestava: Bárta J. – Bárta L., Voleský, Švec, Rataj - Pachl, Keprt, Urbanec, Plačko, Macko - Pešina
Střídání:         45´ Nešický za Plačka, 65´ Rufer za Keprta, 70´  Vytlačil za Bártu,  75´  Vyhnánek za Pešinu a Král za Pachla
V prvním zápase jarní části sezony jsme přivítali soupeře ze Svitav. Dle postavení v tabulce a „pohodové“ nálady před zápasem to měl být přijatelný soupeř na rozehrání. Opak byl pravdou. Na náš „pohodový“ styl soupeř odpovídal bojovností, důrazem a pohybem na hřišti. K tomuto ještě musíme připočíst naše nevynucené chyby v rozehrávce, kdy po jedné z nich se soupeř ujímá vedení 0:1. Z naší strany stojí za zmínku pouze akce v 35´, kdy po přihrávce Keprta se prosadil přes obránce Pešina a nastřeluje břevno. Do druhého poločasu vstupujeme o poznání aktivněji a vytváříme si tlak, který vyústí ve vyrovnávací gól. Po našem vstřeleném gólu pokračuje náš tlak a snaha o přidání dalšího. Do kolen nás sráží ojedinělá střela hostí, která končí v naší síti.
 
Dorost: 28.3.2015 mistrovské utkání ve Dvoře Králové n.L. 

Sestava:  Lukáš – Horák, Kulhavý, Kovář, Pitra – Kopecký (86´ Broulík), Nešický, Koutný, Stolín – Ezr, Motl
Branky:  4x Nešický, 3x Motl, 3x Ezr, 1x Kovář
FK Dvůr Králové n.L. - FK Česká Třebová    0  :  11 (0:4)
Hodnocení trenérského týmu:
V dalším. kole Východočeského přeboru dorostu náš tým zajížděl do Dvora Králové n.L., kde nám byl soupeřem domácí tým dorostu. Mladý tým soupeře odolával našemu trvalému tlaku pouze prvních 20 minut. Poté jsme čtyřmi brankami získali poločasové vedení. Ve druhém poločase to již byla pouze otázka skóre.  S předvedenou hrou týmu ale nejsme spokojeni. Někteří hráči se v průběhu utkání uspokojovali s narůstajícím skórem a jejich výkon měl sestupnou tendenci. Vítězství našeho týmu je sice zasloužené, ale je třeba konstatovat, že s ohledem na kvalitu mladého týmu soupeře, který od konce 1. poločasu hrál pouze o 10 hráčích, mělo být daleko výraznější.
 
Starší žáci  Česká Třebová (28.3.2015)    FK Č. Třebová - Polička  14:1  (7:1)
Minuta
Hráč
Akce
2
Gregor
1:0
6
Borek
2:0
8
Glaser
3:0
10
Klumpar
4:0
23
Soupeř
4:1
23
Borek
5:1
29
Křepela
6:1
35
Klumpar
7:1
35
Klimek - Popelka
39
Popelka
8:1
41
Fric
9:1
44
Glaser - Gremlica
45
Popelka
10:1
48
Popelka
11:0
50
Gremlica
12:1
53
Hýbl L. - Cejnar
58
Deml
13:1
66
Popelka
14:1
Sestava:
7. Fric
10. Klumpar ©
6. Hýbl L.
10. Borek
11. Křepela
9. Glaser
       
3. Deml
 5. Herclík
2. Gregor
4. Klimek
       
1.Vítek
Náhradníci: 12. Popelka,   13. Gremlica,      14. Cejnar
 
MLADŠÍ ŽÁCI A  29.3 2015 mistrovské utkání v České Třebové

Sestava: Daniel Vítek, - Tobiáš Gremlica,  David Štos, Matěj Hildebrand, Šimon Klimek, Marek Hruška, Filip Neugebauer, Matěj Deml, Matěj Štosek, Matěj Krása, Jakub Sýkora, Jiří Kozák, Jakub Vašata
Utkání: 2x 30 min
 
FK ČESKÁ TŘEBOVÁ : POLIČKA         8:4   (2:2)
Branky:  Marek Hruška 2x, Matěj Deml, Matěj Štosek 3x,Jiří Kozák 2x
Hodnocení trenérského týmu:
Hodnotit toto utkání je složité. Ve hře dopředu jsme se zlepšily, ale stále produkujeme spoustu chyb směrem dozadu. Je to asi způsobeno tím, že se kluci snaží hrát hodně ofenzivně dopředu a na bránění tak trochu zapomínají. Stále jsme málo důrazní při standardních situacích. V zápase si vypracujeme spoustu rohu a autových vhazování, které skončí až před soupeřovou brankou, ale branku z toho nevstřelíme. Soupeř kope tři, čtyři rohy a dá z toho dvě branky. To je asi naše největší slabina, na kterou se musíme zaměřit a něco s tím udělat. Jinak v utkání padlo hodně branek, bylo pohledné i pro diváky a tak si myslím, že musíme být všichni spokojeni.
 
Starší přípravka „B“ 28.3.2014 

Účastníci: skupina A                                           skupina B
             TJ Baník Vamberk                             FC Spartak Choceň
             FK Česká Třebová                             FC Kostelec nad Orlicí
             TJ Jiskra Ústí nad Orlicí                    MFK Nové Město nad Metují
             FC Spartak Opočno                            FC České Meziříčí
             FC Nový Hradec
Sestava: Matouš Jelínek – Daniel Stach, Dominik Horák, Jiří Petráň, Josef Pokorný, David Řehoř, Jakub Macák, Filip Ptáček, Jan Tulis, Denis Barbořák, Dominik Navrátil
 
FK Česká Třebová – Ústí nad Orlicí                     1 : 0
branka: Macák
Hned v prvním utkání nás čekal jeden z nejtěžších soupeřů. Chlapci ale od úvodního hvizdu nenechali nikoho na pochybách o tom, že toto utkání chtějí vyhrát. Zakousli se do soupeře a valili na branku soupeře jeden útok za druhým. Bohužel i díky výbornému brankaři soupeře jsme vstřelili pouze jeden gól, ale přesto zasloužené a důležité vítězství.
 
FK Česká Třebová – Vamberk                              2 : 0
branky: Macák, Ptáček
Proti domácím se nám poslední dobou moc nedařilo, ale tentokráte z chlapců sršela touha to změnit a tak zabojovali a zaslouženě zvítězili a to jsme nevyužili ještě několik tutových šancí.
 
FK Česká Třebová – Opočno                                2 : 0
branky: Horák, Ptáček
Tentokrát na nás čekal zřejmě nejslabší soupeř a chlapci již od počátku plnili roli favorita a soupeře takřka nepustili za půlku. Škoda množství nevyužitých šancí. Jasná výhra.
 
FK Česká Třebová – Nový Hradec                                   2 : 1
branky: Petráň, Tulis
V poslední zápase se hrálo o první místo ve skupině a body do finálové tabulky. Hned v první minutě z první akce soupeře jsme dostali gól, ale chlapci se nevzdali, zabojovali a otočili stav zápasu.
 
Skupina o 1 – 5 místo
FK Česká Třebová – Nové Město n. M.                0 : 5
Tento zápas se chlapcům vůbec nepovedl a vzhledem k tomu, že opět nevyužili šance ke vsítění branky, tak po dvou rychlých gólech soupeře se sesypali a nakonec můžeme být rádi za konečné nepříznivé skóre.
 
FK Česká Třebová – České Meziříčí                     3 : 1
branky: Barbořák, Stach, Horák
V poslední zápase se zase vrátilo staré mužstvo a jednoznačně soupeře přehrálo a tím získali chlapci konečné druhé místo.
 
Závěrečné hodnocení:
Všechny chlapce musím pochválit za bojovnost a snahu hrát fotbal. Bohužel i zde naší tradiční slabinou bylo zakončení, protože na každý vstřelený gól jsme potřebovali nejméně pět šancí. Přesto celkové druhé místo považuji za úspěch, protože jsme hráli proti chlapcům o rok starším a opět jsme si odvezli medaili. Kuba Macák byl opět vyhlášen nejlepším hráčem turnaje. Celkový výkon týmu je příslibem pro jarní část sezóny, kdy budeme v krajské minilize hrát proti nejlepším celkům kraje. Proto i krátké zhodnocení zimní přípravy. Odehráli jsme osm turnajů, ze kterých jsme dva vyhráli, dvakrát byli druzí, dvakrát třetí a dvakrát pátí. A to se dá říci, že páté místo ze Žďáru bylo kruté, protože jsme prohráli pouze jeden zápas. Takže se dá říci, že příprava byla úspěšná a doufejme, že se to odrazí i v jarní části miniligy.
 
Pavel Tulis
Konečné pořadí turnaje:
1.      MFK Nové Město nad Metují
2.      FK Česká Třebová
3.      TJ Jiskra Ústí nad Orlicí
4.      FC Nový Hradec
5.      FC České Meziříčí
6.      TJ Baník Vanberk
7.      FC Spartak Choceň
8.      FC Kostelec nad Orlicí
9.      FC Spartak Opočno
 
Mladší přípravka “A” Svitavy, 29.3.2015   ( ročník 2006 a mladší ) 

Sestava: Košek Adam - Hýbl Lukáš, Bureš Josef, Bašík Petr, Kubát Jiří - Preisler Lukáš, Kapoun Martin, Jelínek Jakub, Meduna Šimon - Honl Tadeáš           (Trenéři Kapoun, Bečička )
 
Utkání:
- TJ Svitavy                            3 : 5                 Branky : 2x Jelínek, 1x Bašík
- SK Vysoké Mýto                0 : 1
- TJ Jiskra Ústí nad Orlicí       2 : 1                 Branky : 1x Jelínek a Kubát
- Futsal Čelechovice               3 : 1                 Branky : 2x Bašík, 1x Honl
- MFK Dubnica nad Váhom   2 : 4                 Branky : 1x Kubát a Bašík
- SK Senec                             4 : 2                 Branky : 2x Jelínek, 1x Meduna a Bašík
- 5. ČAFC Brno - Židenice      2 : 5                 Branky : 1x Jelínek a Bašík
 
Komentář:
V neděli 29. března 2015 jsme se zúčastnili posledního zimního halového turnaje této sezóny, a to v překrásné sportovní hale Na Střelnici v nedalekých Svitavách. Turnaj, kterého se zúčastnilo celkem osm týmů, okořenila účast dvou “zahraničních” týmů ze slovenské Dubnice nad Váhom a Sence.
Turnaj jsme pojali jako velmi dobrou přípravu před blížící se jarní částí sezóny 2014-2015 a také i rozloučením se zimní částí. V turnaji jsme vyzkoušeli celkem čtyři brankáře a různé varianty ve složení obraných i útočných řad. Svým soupeřům jsme nastříleli celkem 16 branek, o něž se zasloužilo pět střelců. Celkové páté místo v turnaji odpovídalo našim možnostem. Chlapci si i přesto zaslouží naši pochvalu nejen za předvedenou hru, ale i za přístup a nasazení během dlouhého nedělního turnaje (každé z týmů odehrálo při systému každý s každým takřka 100 minut čistého času).
Poděkování opět patří mému kolegovi trenérovi Romanu Bečičkovi a rodičům za pomoc s dopravou a podporu během něho.
Zimní sezóna je za námi a my už vyhlížíme jarní turnaje krajského přeboru, které začínají již příští neděli 5. dubna 2015 u nás v České Třebové. Tímto zveme všechny rodiče, prarodiče, sourozence a další naše fanoušky, aby nás přišli v nelehkých utkáních podpořit a spolu s námi si užít další příjemné chvilky při kopané.
Martin Kapoun, Svitavy, 29.3.2015