Zprávy z fotbalu  (víkend 18 - 19. dubna)                           
„A“ mužstvo
Divize C – 22. kolo – sobota 18.4.2015
FK Česká Třebová – Český Brod  1 : 1 (0:1)
penalty:     4:3   (proměnili: Kopecký, Ptáček, Urbanec, Rataj)
branky:     29.     -     0 : 1
                  79.     -     1 : 1     Ptáček
ČK:     1:0     (89. Strnad po druhé žluté kartě)
sestava: Hejl (89. Bárta) – Kubásek (74. Rataj), Ptáček, Strnad, Novotný – Nágl, Kopecký – Nespěšný, Urbanec, Grepl (85. Borek) – Pešek (67. Čikl)

Hosté mají famózní jaro, z pěti zápasů plný bodový zisk a pouze jednu obdrženou branku. Oproti podzimnímu utkání nastoupilo do sobotního zápasu deset nových hráčů, řada s ligovými zkušenostmi. Z těchto důvodů šel ze soupeře respekt a očekávali jsme velice těžké utkání, což se potvrdilo. Zápas měl náboj a nasazení, ale za první půlhodinu si nikdo šanci nevypracoval. Ve 29. min. zahrávali hosté z levé strany trestný kop, který těsně před vybíhajícím Hejlem líznul hlavou exslávista Hrdlička a míč skončil v síti – 0:1. V závěru první půle začal úřadovat Musa. Nejprve si s jeho hlavičkou Hejl poradil, vzápětí mu nebyla uznána branka pro předchozí faul přihrávajícího hráče na Kubáska. Potřetí ve 43. min. těsně na rohu malého vápna nedosáhl na centr Fikejze a o chvíli později pálil nebezpečně z otočky nad branku. Hned po přestávce jsme měli štěstí, když opět Musa orazítkoval břevno, odražený míč Hejl vyrazil a druhou dorážku napálili hosté do boční sítě. To bylo z jejich strany vše. Od tohoto okamžiku jsme převzali otěže zápasu do svých rukou, začali jsme diktovat tempo hry a hnali se za vyrovnáním. V 60. min. zachraňoval gólman nadvakrát na čáře před dotírajícím Strnadem. V 65. min. mířila hlavička Grepla těsně vedle tyče. V 68. min. se ve vyložené šanci ocitl Ptáček, který se přesunul na hrot, ale Bartalský zachránil. V 79. min. jsme se dočkali. Čiklův centr našel ve vápně nehlídaného Ptáčka, který technickou střelou na zadní tyč skóre srovnal – 1:1. V hektickém závěru byl vyloučen Strnad po druhé žluté kartě a Hejla v brance vystřídal Bárta. Jak se později ukázalo, dobrý trenérský tah. O druhém bodu rozhodl penaltový rozstřel. Naši střelci byli stoprocentní, hostující Fikejz přestřelil, v páté sérii vychytal Bárta Balíka a bylo rozhodnuto.

„B“ mužstvo

18.4.2015, Načešice
Načešice – FK Česká Třebová „B“         5 : 0  (3:0)
Sestava: Hotmar – Vytlačil (14´Rufer), Švec, Voleský, Bárta, Abt, Keprt, Nešický, Vyhnánek, Macko, Král

V okleštěné sestavě jsme domácím výhru hodně ulehčili. Hned v úvodu se zranil Vytlačil a domácí toho využili ke vstřelení první branky. V první půli jsme měli pouze dvě příležitosti. Pumelici Švece brankář vyrazil na roh a trestný kop Vyhnánka z hranice vápna skončil nad. Domácí byli efektivnější a poločas 3:0 odpovídal průběhu hry. Ve druhé půli se naše hra zlepšila, ale efekt neměla. Sice domácí tlačíme, ale po hodině hry se opět dopouštíme chyby v obraně a domácí trestají. Trestný kop Macka opět z vápna končí nad brankou. Abt projde přes tři hráče, ale střílí nad. Král si pohraje s domácí obranou, ale placírkou netrefuje branku. Domácí svou šanci proměňují, když z trestného kopu obstřelují zeď a stanovují výsledek na 5:0. Utkání se nám vůbec nepovedlo. Soupeř ztrestal všechny naše chyby. Naopak my jsme v koncovce zklamali. Když se k tomu přičte velmi slabý výkon některých jednotlivců, je bohužel výsledek, jaký je.

 Dorost

Datum: 15.4.2015, mistrovské utkání v České Třebové
Sestava:  Lukáš – Gregor, Kulhavý, Rataj, Kovář – Pitra, Nešický, Koutný, Stolín – Ezr, Trčka (56´ Motl)
Ke střídání byli ještě připraveni Jakš a Večeřa.
Branka: Ezr
FK Česká Třebová - Sokol Třebeš          1  :  3 (0:1)
Hodnocení trenérského týmu:
V odloženém jarním kole Východočeského přeboru dorostu náš tým na svém hřišti přivítal dorostenecký tým Sokola Třebeš – v loňské sezóně ještě účastník České ligy dorostu. O vítězství museli vyspělejší a věkově starší hosté bojovat do posledních minut utkání. Soupeř v průběhu utkání měl více ze hry. Naši hráči však svým disciplinovaným výkonem soupeři cestu k vítězství hodně ztížili. Hosté se ujali vedení ve 35. minutě utkání po naší chybné rozehrávce a rychlém protiútoku 0:1. Tímto poměrem 1. poločas také skončil.
Druhý poločas pro náš tým nezačal vůbec dobře, když v 47. minutě Kovář otálel s rozehrávkou a přišel o míč. Následný rychlý protiútok hosté s přehledem využil na 0:2. Naši hráči se však nevzdávali naděje na úspěšný výsledek a několikrát nebezpečně ohrozili branku soupeře. V 52. minutě z hranice malého vápna osamocený Rataj bohužel napálil míč pouze do padajícího hostujícího brankáře. Snížení stavu utkání přišlo v 70. minutě, kdy si na centr Kulhavého šikovně naběhl Ezr a hlavou dal na 1:2. Další šance se ve zbytku utkání střídaly na obou stranách. Bohužel pro nás v 87. minutě po nedůsledné obranné hře naší obrany u půlící čáry následoval opět rychlý protiútok a soupeř opět bez problémů skóroval na konečných 1:3.
Porážka našeho týmu je tak trochu zbytečná, jelikož soupeř si navzdory své herní vyspělosti sám o sobě nevytvořil žádné nijak výrazné gólové šance. Ke třem gólům jim totiž pomohly individuální chyby našich hráčů. Náš tým chválíme za disciplinovaný výkon, podpořený patřičnou bojovností. Bohužel se v utkáních nadále nevyvarujeme individuálních chyb, z kterých nás vyspělejší soupeři trestají v podobě laciných gólů.
Datum: 18.4.2015, mistrovské utkání v Č. Třebové
Sestava:  Lukáš – Broulík (76´ Jakš), Kulhavý, Kovář, Gregor – Pitra, Koutný, Ezr, Stolín – Trčka (88´ Večeřa), Motl (63´ Klumpar)
Branka: Trčka
FK Česká Třebová - TJ Svitavy    1 : 2 (1:1) 
Hodnocení trenérského týmu:
V dalším kole Východočeského přeboru dorostu náš tým na svém hřišti přivítal dorost ze Svitav – v loňské sezóně taktéž účastník dorostenecké ligy. O vítězství musel fyzicky vyspělejší a věkově starší hostující tým tvrdě bojovat a to díky disciplinovanému výkonu našeho týmu. Pro nás utkání začalo skvěle, když ve 4. minutě Pitra po straně zatáhl míč a přesnou přihrávkou ve vápně vybídl Trčku ke vstřelení rychlého gólu - 1:0. Bohužel ihned po rozehrávce a nedorozumění mezi Broulíkem a Pitrou hosté povedenou střelou v 5. minutě vyrovnávají stav na 1:1. Hostující tým měl v průběhu 1. poločasu sice více ze hry, ale proti naší pozorné obraně se gólově nedokázal již prosadit.
Ve druhém poločase pokračoval tlak vyspělejšího hostujícího týmu. Naše pozorná obranná hra však dlouho slavila úspěch. Až teprve v 87. minutě utkání zahrávali hosté trestný kop. Míč bohužel přes hradbu těl propadl na malé vápno k hostujícímu útočníkovi a ten nekompromisně strhl vítězství pro tým Svitav - 1:2.
Náš mladý tým v tomto utkání rozhodně nezklamal. Proti soupeři z čela tabulky Východočeského přeboru podal výkon na hranici současných možností. Bohužel nás trvale trápí individuální chyby, pramenící z nezkušenosti mladých hráčů a které hráči soupeřů dokážou jednoduše využít ke vstřelení branek.
Josef Strnad
 
 
Starší žáci  Česká Třebová (19.4.2015)

FK Česká Třebová

3-0 (1:0)

Ústí n. Orlicí

Branky:         31´ Fric  45´ Jiřánek  60´ Flídr
Sestava: Hýbl V. – Hýbl L., Herclík, Gregor (16´Řehoř), Deml (51´Glaser) – Klumpar, Borek (55´Popelka), Jiřánek, Křepela – Fric (62´Cejnar), Flídr

 

MLADŠÍ ŽÁCI „A“
Datum: 19.4 2015, mistrovské utkání v České Třebové
Sestava: Daniel Vítek, Lukáš Vítek - Tobiáš Gremlica, David Štos, Šimon Klimek, Filip Neugebauer, Eliška Štichauerová, Jakub Sýkora, Jiří Kozák, Jakub Vašata, Dominik Horák, František Synek
FK ČESKÁ TŘEBOVÁ : ÚSTÍ n/ORLICÍ    1:2  (0:2)
Branky:  ŠIMON KLIMEK
Hodnocení trenérského týmu:
Po velmi špatném herním výkonu jsme zaslouženě prohráli. Chyběl nám na hřišti pohyb, myšlenka a hlavně chuť hrát fotbal. Je třeba se z toho poučit a vzít na vědomí, že se soupeř nikdy sám neporazí a na další utkání se lépe připravit.
Roman Vítek
 
MLADŠÍ ŽÁCI „B“
19.4.2015 turnaj mladších žáků, pořadatel: TJ Jiskra Ústí nad Orlicí
 
FK Česká Třebová B - FC Jiskra 2008/Sokol Boříkovice          0:5
 
FK Česká Třebová B - 1.FC Žamberk                                         4:1
Branky: Vašata Jakub 2x, Krása Matěj, Kolář Šimon
 
FK Česká Třebová B - TJ Jiskra Ústí nad Orlicí B                    5:2
Branky: Krása Matěj 2x, Kozák Jiří 2x, Synek František
 
Sestava:
Mikulka Vojtěch, Rybka Adam, Hýbl Miloslav, Bezdíček Adam, Kolář Šimon, Kolář Matěj, Synek František, Vašata Jakub, Horák Dominik, Kozák Jiří, Neugebauer Filip, Krása Matěj
V turnaji jsme obsadili 2. místo.
 
MLADŠÍ PŘÍPRAVKA „B“
18.4.2015, Česká Třebová
V sobotním chladném dopoledni jsme sehráli první jarní turnaj na domácím hřišti.
Ani jeden chlapec nechyběl a tak trenéři udělali 3 sestavy, které se pravidelně střídali.
Sestavy:
Cartmell – Krása, Kumpošt, Motyčka, Zahálka
Hájek – Deml, Kopecký, Řehák, Šváb
Slezák – Grepl, Hašek, Hildebrand, Ondráš
 
FK Česká Třebová B – Libchavy B          2 : 2 (na pen 0:1)
Branky
: Kopecký, Ondráš
Zápas se pro nás vyvíjel nadějně, když jsme o poločase vedli 2:0. Nutno však říct, že soupeř byl fotbalovější, více si nahrával a šance v první půli neproměnil. Ve druhé se soupeři podařilo vyrovnat a následovali tak penalty. V těch uspěl pouze jeden hráč a tak Libchavy na penalty zvítězili.
 
FK Česká Třebová B – Němčice                2 : 9
Branky
: Deml, Šváb
Proti starším hráčům z Němčic jsme odehráli výborný první poločas, ve kterém jsme byli lepší, měli více šancí. Němčičtí hráči však mají více síly a tak co střela, co rána do sítě. Výsledek je krutý.
 
FK Česká Třebová B – Ústí n.O.               2 : 3
Branky
: Hildebrand, Kumpošt
Poslední utkání jsme smolně prohráli. Tentokrát jsme byli my ti fotbalovější, ale šance jsme zahazovali, jak na běžícím pásu.
 
Turnaj se sice výsledkově nepovedl podle představ, herně to však špatné nebylo.
Kluci i přes porážky bojovali a všechna utkání byla vyrovnaná.
Děkujeme všem naším příznivcům za fandění během turnaje
a maminkám za výborné buchtičky J
Příští turnaj odehrajeme v sobotu v Němčicích.