Gymnazisté v krajských kolech soutěží v cizích jazycích     

Snažte se vyčerpat téma, nikoli porotu. Tak znělo doporučení pro naše studenty, kteří se zapojili do soutěží v cizích jazycích. Tyto soutěže, jejichž garantem je Talentcentrum Národního institutu pro další vzdělávání, prověřují schopnost zvládnout dané téma, kladou důraz na řečové dovednosti a na porozumění slyšenému textu. S výjimkou latiny jsou tedy koncipovány jako konverzační.
V letošním školním roce si naši žáci svou pečlivou přípravou zajistili účast v krajském kole olympiády z angličtiny, španělštiny, ruštiny a francouzštiny. A s jakými výsledky?
Anglický jazyk: Michal Peňáz (1.C) – 3. místo (kategorie III.A)
Španělský jazyk: Tamara Vaňousová (3.C) – 1. místo (kategorie SŠ I); Silva Smolová (2.C) – 4. místo (kategorie SŠ I); Linda Horáčková (oktáva) – 2. místo (kategorie SŠ II); Dominika Hladká (oktáva) – 3. místo (kategorie SŠ II)
Ruský jazyk: Radka Mikulecká (kvarta) – 4. místo (kategorie víceletých gymnázií); Markéta Vejdová (kvinta) – 4. místo (kategorie SŠ I); Eliška Mauerová (2.C) – 7. místo (kategorie SŠ II)
Francouzský jazyk: Dominik Paukert (kvarta) – 6. místo (kategorie víceletých gymnázií); Justýna Bouchalová (kvarta) – 9. místo (kategorie víceletých gymnázií)
I když všichni studenti nebyli zlatí, stříbrní nebo bronzoví, přesto máme z jejich umístění velkou radost. Prokázali totiž, že jsou ochotni věnovat svůj volný čas přípravě k soutěžím nad rámec běžných studijních povinností a že je cizí jazyky baví. Všem Vám blahopřejeme a děkujeme za vzornou reprezentaci školy.
Dana Řehořová  Foto: Milana Soukupová 
Zemské kolo olympiády z latinského jazyka

Brzké páteční ráno 20. března 2015 znamenalo pro studenta třetího ročníku českotřebovského gymnázia Petra Knolla počátek vpravdě zajímavého dne. Jako vítěz školního kola olympiády z latinského jazyka reprezentoval školu v Praze na zemském kole tohoto rozhodně zajímavého a také trochu již tajemného jazyka. Ve velmi tvrdé konkurenci studentů z celých Čech obsadil po výborném výkonu v překladatelské a gramatické části skvělé 12. místo. Petrovi k dosaženému úspěchu srdečně gratulujeme a děkujeme za vzornou reprezentaci školy.  Jan Wątroba