Putování za třebovským kohoutem s novinkou : putováním dle navigace GPS

Ve dnech 23.  24.května 2015 se uskuteční již 39. ročník této tradiční turistické akce. Prezentace a start bude opět u budovy gymnázia ad 6.00 do 9.30 hod.
Sobotní pěší trasy vedou do oblasti "Semaníských stezek", cyklotrasv na Litomyšlsko a Svitavsko s cílem u chaty Maxe Švabinského na Kozlovském kopci.
Trasy nedělní, mimo trasy 15 km, budou po mnoha letech směrovány na Andrlův chlum,s postupným návratem pres část Dlouhé Třebové do oblasti Třebovských stěn a po naučné stezce "Údolím skuhrovského potoka." do cíle v Srnově u restaurace "Nad hrází".
Pro děti a rodiče je na sobotu připravena trasa 6 km přes osadu Křivolík s výstupem k rozhledně na Kozlovském kooci, v neděli je to vycházková trasa pres Studenou hůru na Naučnou stezku s cílem v Srnově.
Novinkou putování bude v neděli pro majitele navigací, zařazena dvanáctikilometrová tajná trasa na neznačených cestách a GPS ku, s hledáním ukrytých kontrolních bodů a pokladu podle  vzoru geocachingu.
Pořádající odbor KČT Česká Třebová srdečně zve všechny příznivce pěší turistiky, vyznavače dálkových pochodu a cykloturistiky,k poznání krásné přírody a zajímavostí v okolí našeho města.                                                     KČT/rf