Mezinárodní projekt se školou ze Slovenské republiky     
 V předvelikonočním období se žáci 7.B ZŠ Nádražní zúčastnili mezinárodního projektu se Základní školou Slovenského národného povstania ze Sučan. Projekt byl zaměřen na velikonoční tradice a zvyky pod názvem:  AKO CHUTÍ VEĹKÁ NOC V TURCI.
Naše děti si vyzkoušely vytvořit jídla podle tradičních českých receptů, které následně poslaly partnerům na Slovensko, a podle jejich receptů zase napekly slovenská tradiční jídla. Všechna napečená jídla „prošla“ ochutnávkou – přirozenou porotu tvořili vyučující na ZŠ Nádražní a žáci 7.B.
Dalším výstupem z projektu  byly různé výrobky s velikonoční tématikou. Některé si žáci odnesli domů, jiné byly použity na výzdobu v obou partnerských školách. Od slovenských partnerů jsme navíc obdrželi balík, obsahoval upletený korbáč, který jsme hned použili a vyzkoušeli, a dále krásného jarního šneka vyrobeného z papírových ruliček s vajíčkem z nešitého patchworku. Na seznámení s městem, školou a regionem nám slovenští partneři poslali velké množství brožurek a knih.
I když tento projekt již skončil, určitě se slovenskou školou budeme pokračovat v dalších na různá zajímavá témata a již teď se těšíme na další spolupráci.
Foto z projektu - slovenská škola:

 

ZŠ Nádražní