ČESKOTŘEBOVÁCI L.VAŠINA A Z.ŠMEJKAL NAVRŽENI
NA NEJLEPŠÍ VOLEJBALOVÉ TRENÉRY ČR

                http://www.cvf.cz/soubory/14370/smejkal-posilovna.jpg

                        Lubomír Vašina                                                             Zdeněk Šmejkal

NAŠI ZÁSTUPCI MEZI NEJLEPŠÍMI
Dne 16. května proběhne na tradičním místě v Městském divadle v Brně další ročník vyhlášení volejbalových cen. Celkem se bude vyhlašovat 14 kategorií, a náš klub má mezi nominovanými i své trumfy.

 

Kategorie trenér družstva chlapců 
Nominován: Lubomír Vašina - trenér mládeže VK Ostrava. Je jedním ze strůjců současného vzestupu mládežnického volejbalu v Ostravě. Trenér, který je velmi emoční s velkým osobním nasazením. Za svoji kariéru se projevil jako dobrý trenér mužů (extraliga) i reprezentací (mužů 2006 juniorů ročníku 1991) zúčastnil se několika světových universiád jako hlavní trenér. V současné době šéftrenér VK Ostrava a trenér mládeže v rodné České Třebové. Též aktivní činovník, organizátor Antukové ligy, M-ČR veteranů a volejbalových kempů, občansky velmi aktivní. 
Dále nominováni:Jaroslav Linhart, Emanuel Rosenbaum, Jindřich Licek, Jiří Zach

 

Kategorie mládežnický oddíl chlapců
Nominován: VK Ostrava - nejdynamičtěji se rozvíjející oddíl v oblasti mládeže v současné době. Je v popředí ve všech věkových kategoriích (žáci, kadeti, junioři). Oproti minulosti začal dodávat hráče do RD mládeže ( RD 97 – 4 hráči, RD 99 – 2 hráči). Pracuje koncepčně s plnou spoluprací s extraligou mužů. Zástupci oddílu se aktivně zúčastní práce ČVS (metodika).
Dále nominováni: Volejbal Brno, ČZU Praha

 

Kategorie trenér družstva mužů
Nominován: Zdeněk Šmejkal (reprezentace mužů, hlavní trenér VK Ostrava) Dále nominováni: Jan Svoboda (Jihostroj České Budějovice), Petr Brom (VK ČEZ Karlovarsko), Michal Nekola (Dukla Liberec), Roman Macek (VSC Zlín)

 

Nejlepší hráč UNIQA Extraligy mužů
Nominován: Cory Riecks (VK Ostrava
Dále nominováni: Filip Habr, Radek Mach (oba Jihostroj České Budějovice), Donovan Džavoronok (ČZU Praha), Tomasz Jozefacki (Příbram), Václav Kopáček, Jakub Janouch (oba Dukla Liberec), Robert Sczerbaniuk (VK ČEZ Karlovarsko).
                                                                                                                       (zdroj stránky VK Ostrava)

K tomuto převzatému článku přidáváme:

http://www.cvf.cz/soubory/8336/11_FF_CZE_SRB_CZE_head_coach_Jiri_Siller_during_time_out.jpg     Výsledek obrázku pro renčin kamil

                           Jiří Šiller                                                                   Kamil Renčin

Kamil Renčín byl nominován na nejlepšího rozhodčího společně s J.Krtičkou, M.Hudíkem, D.Rychlíkem a  T.Finkem

Jiří Šiller, ten sice nominován nebyl, ale je to další z českotřebovské volejbalové školy, bývalý trenér české reprezentace žen a současný trenér rakouského extraligového celku z Linze. Mimo jiné L.Vašina, Z.Šmejkal aj.Šiller byli u „Mistrovských titulů“ právě pro Českou Třebovou v letech 1976, 2002, 2006 v kategorii žáků resp. seniorů.

Výsledek obrázku pro renčin kamil          Výsledek obrázku pro renčin kamil

Společné fotografie Českotřebováků jsou ze zápasu extraligy mužů Benátky (L.Vašina) vers. Ostrava (Z.Šmejkal). utkání  rozhodoval K. Renčin a  druháí fotografie z kvalifikace na ME (L.Vašina, Z.Šmejkal, J.Šiller)